-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF krečia permainos – iš futbolo vadovybės traukiasi Nerijus Dunauskas

Lietuvos futbolo federacija praneša, kad generalinio sekretoriaus Nerijaus Dunausko karjera krypsta į tarptautinę areną. Vieno iš pagrindinių futbolo federacijos vadovų pasitraukimas aiškinamas padidėjusiu krūviu dėl UEFA kursų, tačiau N.Dunauskas tapo LFF bręstančių permainų auka.
Nerijus Dunauskas
Nerijus Dunauskas / Augusto Didžgalvio/LFF nuotr.

Praėjusią savaitę jau pasklido gandai, kad N.Dunauskas turės savo pareigas užleisti, nors jo bendražygis ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius permainų nenorėjo.

Nuo 2016 metų LFF generalinio sekretoriaus pareigas ėjusį N.Dunauską iš svarbių pareigų bandė išstumti dalis kitų LFF Vykdomojo komiteto narių, tarp kurių garsiausiai skamba prieštaringos reputacijos Arūno Pukelio balsas.

N.Dunausko generalinio sekretoriaus vietą gali užimti dabartinis jo pavaduotojas Edgaras Stankevičius.

31 metų kaunietis didžiąją karjeros dalį dirbo su krepšinio projektais – Kauno „Atleto“ klube, Kauno krepšinio mokykloje „Tornado“, Kauno rajono moterų krepšinio komandoje „Sirenos“, krepšinio portale basketnews.lt. 2014–2016 metais jis buvo Lietuvos krepšinio lygos projektų vadovu.

Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Edgaras Stankevičius
Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Edgaras Stankevičius

Oficiali pasitraukimo priežastis – kursai

LFF skelbia, kad N.Dunauskas buvo pakviestas tapti prestižinių kursų „The Executive Master in Sport Governance“ (MESGO) dalyviu. Kursai rengiami bendradarbiaujant su tarptautinėmis futbolo, krepšinio, rankinio, tinklinio ir ledo ritulio federacijomis.

Iki šiol vykusias keturias MESGO kursų sesijas yra baigę tik du Lietuvos sporto atstovai. N.Dunauską į prestižinius kursus delegavo ir Lietuvos atstovo kursus finansuoja Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA). Būtent su UEFA organizacija N.Dunauskas ir sieja tolesnę savo karjerą.

„MESGO kursai prasidėjo rugsėjį ir pirmoji sesija vyko Paryžiuje. Iš viso numatytos devynios sesijos ne tik Europoje, bet ir kituose žemynuose. Dėl didelio krūvio derinti kursus, į kuriuos mane delegavo UEFA, ir LFF generalinio sekretoriaus pareigas tapo sudėtinga“, – sako N.Dunauskas, kuris LFF generalinio sekretoriaus pareigas eis iki spalio 16 dienos.

Tiesa, LFF nepamini, kad minėtos devynios sesijos yra išdėliotos per 19 mėnesių.

Buvęs profesionalus futbolininkas ir FIFA kategorijos teisėjas N.Dunauskas Lietuvos futbolo federacijoje pradėjo dirbti 2001 metais. Jis ėjo LFF vaikų ir jaunių skyriaus vadybininko, Varžybų ir renginių skyriaus vadovo, o nuo 2016 metų sausio – generalinio sekretoriaus pareigas.

„Nuo Lietuvos futbolo nenutolsiu. Lietuvos futbolui reikalingas permainas stengiuosi įgyvendinti tose srityse, kur esu sukaupęs daugiausia patirties“, – teigia N.Dunauskas.

Kas taps naujuoju LFF generaliniu sekretoriumi spręs LFF Vykdomasis komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius