-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triumfavę Škotijoje, ukrainiečiai žvelgė tėvynės link: „Kaunamės dėl tų, kurie apkasuose“

Ukrainos rinktinės treneris Oleksandras Petrakovas paskyrė komandos pergalę pasaulio čempionato atrankos pusfinalyje šalies kariuomenei.
Oleksandras Petrakovas
Oleksandras Petrakovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo vasario 24-sios Ukrainos kariai gina šalies teritoriją nuo Rusijos okupantų atakų.

Šviesos spinduliu niūrioje kasdienybėje ukrainiečiams trečiadienio vakarą tapo pergalė 3:1 prieš Škotiją „Hampden Park“ stadione. Tai reiškia, kad iki pasaulio čempionato liko žingsnis – Ukraina susitiks su Velsu sekmadienį, o laimėjusi komanda metų pabaigoje vyks į planetos pirmenybes Katare.

Emocionalus buvo O.Petrakovas ir rungtynių metu, ir po finalinio teisėjo švilpuko.

„Ši pergalė – ne man, net ne komandai, o visai mūsų šaliai. Tai didžiulė pergalė Ukrainai. Tai buvo komandos nuopelnas, komandos pergalė. Žaidėjai viską padarė dėl žmonių, kurie mus palaiko.

Jie žaidė dėl ukrainiečių, dėl tų, kurie stebėjo rungtynes per televizorių, dėl mūsų karių apkasuose ar ligoninėse. Jie yra mums dėkingi, o mes jiems atsidėkojame taip.

Mes kovėmės dėl tų, kurie kaunasi fronte, kurie kaunasi iki paskutinio kraujo lašo. Mes žaidėme ir dėl tų, kurie kenčia kiekvieną dieną namuose.

Dėjome vaikišką žingsnį link didelio tikslo. Padarysime viską rungtynėse su Velsu, ko žmonės iš mūsų tikisi. Norime, kad ukrainiečiai mumis didžiuotųsi. Turite suprasti, su kuo mūsų šalies žmonės susiduria: žmonės yra žudomi, moterys – prievartaujamos“, – pabrėžė O.Petrakovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Triumfuojantys Ukrainos futbolininkai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Triumfuojantys Ukrainos futbolininkai

Treneris teigė, kad yra per stipriai „psichologiškai ir fiziškai išsekęs“, kad galėtų normaliai analizuoti rungtynes, kuriose Ukraina dominavo.

Tiesa, strategas nukėlė kepurę ir prieš Škotiją, kuri itin svetingai priėmė Ukrainos rinktinę. „Ačiū. Mes to niekada nepamiršime“, – sakė O.Petrakovas, kurio auklėtinius škotai sutiko plojimais, o stadione nebuvo justi jokios priešpriešos.

Škotijos treneris Steve'as Clarke'as buvo nusivylęs, bet pripažino, kad Ukrainos komanda buvo geresnė ir laimėjo pelnytai.

„Kartais varžovai žaidžia geriau nei tu ir taip nutiko šįvakar. 24 valandas savęs pagailėsime, tuomet analizuosime rungtynes ir bandysime sugrįžti į savo žaidimą. Ko neturime pamiršti, tai pastarųjų metų proceso“, – aiškino škotų strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius