-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Maksimo Maksimovo įvarčiai nulėmė „Trakų“ pergalę

Lietuvos futbolo A lygoje „Trakų“ komanda sugrįžo į antrąją vietą. Trečiadienį trakiškiai po Maksimo Maksimovo „hat-tricko“ rezultatu 3:0 palaužė Utenos „Utenio“ komandą.
Maksimas Maksimovas
Maksimas Maksimovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynės sostinės LFF stadione prasidėjo atsargiai ir nuo žvalgybos, tačiau netrukus ėmė ryškėti „Trakų“ komandos pranašumas. Ypač aktyvus šeimininkų komandos puolime buvo legionierius iš Rusijos Maksimas Maksimovas.

Būtent jis pelnė pirmąjį „Trakų“ įvartį 15 minutę. M.Maksimovas pasinaudojo puikiu komandos draugo Deivido Česnauskio perdavimu ir išvedė šeimininkus į priekį – 1:0.

Po pelnyto įvarčio trakiškiai toliau žaidė aktyviai ir ne kartą galėjo padidinti savo persvarą. 23 minutę po dar vieno D. Česnauskio perdavimo M.Maksimovas galėjo įmušti antrą kartą, tačiau tinkamai nepataikė į kamuolį ir šis nuskriejo greta virpsto.

M.Maksimovas dar kartą pasižymėjo 28 minutę. Šeimininkai perėmė kamuolį prie varžovų baudos aikštelės, Vaidotas Šilėnas atliko perdavimą į baudos aikštelę ir „Trakų“ legionierius iš Rusijos nukreipė kamuolį į Pavelo Leuso ginamus vartus – 2:0.

Iki pirmo kėlinio pabaigos M.Maksimovas turėjo galimybę pelnyti ir trečią įvartį, bet smūgiavo virš vartų. 40 minutę po eilinės „Utenio“ gynėjų klaidos „Trakų“ atakos smaigalyje atsidūręs Valdemaras Borovskis galėjo pelnyti trečiąjį komandos įvartį, tačiau jo smūgį atrėmė P.Leusas.

Ir po pertraukos „Trakų“ futbolininkai ieškojo kelių prie varžovų vartų, o „Utenis“ atsakydavo retais, bet nepavojingais išpuoliais. Po keitimo aikštėje pasirodęs Trakų komandos žaidėjas Svajūnas Čyžas galingu smūgiu sudrebino varžovų vartų skersinį.

VIDEO: A lyga: Trakai - Utenis (įvarčiai)

61 minutę „hat-Tricką“ pagaliau pasiekė „Trakų“ puolėjas M.Maksimovas. Jis po Oscaro perdavimo atitrūko nuo Utenos komandos gynėjų ir nestipriu, bet tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į P.Leuso ginamus vartus – 3:0.

72 minutę galimybę atidaryti savo įvarčių sąskaitą A lygoje turėjo S.Čyžas, tačiau jo smūgį atrėmė patikimai sužaidęs P.Leusas. Besibaigiant dvikovai, šansą pelnyti garbės įvartį turėjo „Utenio“ legionierius iš Tadžikistano Šachromas Suleimanovas, bet jis nepataikė į vartus.

Per likusias minutes „Trakai“ nesunkiai išlaikė turimą persvarą ir pasiekė užtikrintą pergalę A lygoje. Ji Trakų komandai padėjo sugrįžti į 2 vietą ir aplenkti Marijampolės „Sūduvą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius