Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje futbolo komentatorius iš darbo atleistas per rungtynių pertrauką

Maroko ir Kanados rungtynes turkų futbolo žiūrovai stebėjo klausydamiesi dviejų skirtingų komentatorių, nes pirmasis pertraukos metu buvo atleistas iš darbo.

TRT kanalo komentatorius Alperas Bakircigilas savo vadovus papiktino tuo, kad komentuodamas ištarė Hakano Šukuro vardą.

Hakimas Ziyechas įvartį į Kanados vartus pasiuntė 4-ą minutę. Ir tai buvo antras pagal greitumą įvartis pasaulio čempionate, nusileisdamas tik kanadiečio Alphonso Davieso smūgiui į kroatų vartus po 68 sek. nuo rungtynių pradžios.

Vis dėlto šie įvarčiai neprilygsta absoliučiam pasaulio čempionatų rekordui, kurį 2002 m. užfiksavo turkas H.Šukuras, mače su Pietų Korėja pasižymėjęs vos per 11 sekundžių.

Šio fakto paminėjimas A.Bakircigilui kainavo darbą – per pertrauką jis buvo atleistas, o jį pakeitė kitas komentatorius Cuneytas Kiranas.

„Šiandien buvau išmestas iš TRT kanalo, kuriame besididžiuodamas dirbau daugybę metų. Išsiskyrimas yra meilės dalis. Tikiuosi, dar susitiksime“, – „Twitter“ tinkle parašė A.Bakircigilas.

Futbolininko karjerą baigęs H.Šukuras pasuko į politiką ir 2011 m. su valdančiąja Recepo Tayyipo Erdogano partija pateko į Turkijos parlamentą. Tačiau prezidento rūstybę H.Šukuras užsitraukė, kai palaikė Turkijoje už įstatymo ribų paskelbtą Fethullah Guleną.

2016 m. R.Erdoganas F.Guleną apkaltino organizavus šalyje karinį perversmą ir jo judėjimą paskelbė teroristiniu. H.Šukurui, kaip ir daugeliui F.Guleno šalininkų, nuo susidorojimo teko slapstytis. Manoma, kad šiuo metu H.Šukuras JAV dirba taksistu.

H.Šukuras yra tikra Turkijos futbolo legenda. Net 112 rungtynių rinktinėje sužaidęs puolėjas įmušė 51 įvartį ir 2002 m. nuvedė rinktinę iki pasaulio čempionato bronzos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius