-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA žvalgosi kuo pakeisti Stambulą: galimos Čempionų lygos finalo vietos

Stambului greičiausiai prarasiant teisę rengti UEFA Čempionų lygos finalą, į eilę dėl šios privilegijos stojo visas būrys Europos miestų. Katalonijos dienraštis „Mundo Deportivo“ įvardijo bent tris vietas, kuriose gali vykti 2019-2020 m. sezono Čempionų lygos finišas.
UEFA Čempionų lygos taurė
UEFA Čempionų lygos taurė / „Scanpix“ nuotr.

„Mundo Deportivo“ teigimu, geriausią šansą perimti finalo rengimo estafetę iš Stambulo turi Portugalijos sostinė Lisabona su „Estadio Jose Alvalade“ stadionu.

Be Lisabonos, į finalo rengimo teisę pretenduoja ir Miuncheno „Allianz Arena“ bei Madrido „Wanda Metropolitano“ stadionai. Įdomu tai, kad Čempionų lygos finalas Madride vyko pernai, kai „Liverpool“ jame nugalėjo Londono „Tottenham Hotspur“.

Teigiama, kad šiuose miestuose gali vykti ne tik finalas, bet ir finalo ketverto ar net finalo aštuoneto turnyras.

Toks sprendimas būtų priimtas tuo atveju, jei UEFA ir Europos futbolo klubų asociacija (ECA) nuspręstų sezoną užbaigti kuo greičiau ir atsisakyti iš dvejų rungtynių susidedančių pusfinalių bei ketvirtfinalių etapų.

Šiuo metu kalbama, kad realiausia Čempionų lygos pratęsimo data gali būti rugpjūčio 4-oji. Vis dėlto 2020-2021 m. sezonui jau kabant ant nosių, tikimasi 2019-2020 m. sezono kovas užbaigti iki rugpjūčio 29 d., tad turnyrą vykdant įprastiniu formatu klubams gali pritrūkti laiko.

2019-2020 m. Čempionų lygos finalas buvo numatytas Stambule, tačiau dėl saugumo ir finansinių sumetimų Turkijos miestas šios teisės greičiausiai neteks.

Sprendimus dėl sezono užbaigimo UEFA turėtų skelbti birželio 17-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius