Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina prašo boikotuoti 2018-ųjų futbolo čempionatą Rusijoje, rusams – nusispjauti

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka vokiečių leidiniui „Bild“ teigė, kad jo manymu, geriausios planetos futbolo rinktinės privalėtų boikotuoti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje, jei pastaroji valstybė ir toliau elgsis agresyviai Europos ir Ukrainos atžvilgiu. Ukrainiečių prezidentas tikina, kad dėl Rusijos okupacinės veiklos Rytų Ukrainoje reikėtų apskritai neleisti šiai valstybei rengti planetos futbolo turnyrą.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Daug kas aiškina, kad politikos su sportu negalima maišyti. Bet kaip tai padaryti? Geriausias Ukrainos futbolo klubas Donecko „Šachtar“ žaidžia 1200 km nuo savo gimtojo miesto, Lvove, nes rusų kareiviai užgrobė Donecko miestą. Būtent todėl „Šachtar“ negali įžengti į savo stadioną ir privalo žaisti kitur. Aš manau, kad 2018-ųjų pasaulio pirmenybes Rusijoje reikia boikotuoti. Kol rusų kariuomenė yra Ukrainos teritorijoje, apie čempionatą Rusijoje net neturėtų eiti kalba“, – vokiečių leidiniui aiškino P.Porošenka.

Po agresyvios Rusijos politikos, Krymo okupacijos ir paramos kareiviais bei ginklais teroristams Rytų Ukrainoje, nevienas politikas siūlė, kad vertėtų pagalvoti apie tai, kad iš rusų būtų atimta teisę rengti 2018-ųjų pasaulio futbolo pirmenybes.

Kijevo meras buvęs garsus boksininkas Vitalijus Klyčko tikino, kad neįsivaizduoja, kaip galima bus galvoti apie futbolo šventę, jei jo šalyje ir toliau šaudys ir Ukrainos piliečius žudys rusų kareiviai.

„Jei mūsų rytinis kaimynas ir toliau palaikys kareiviais bei tieks ginklus teroristams Donbase, aš nežinau, kaip bus galima galvoti apie kelionę į čempionatą“, – šnekėjo V.Klyčko.

Didžiosios Britanijos vicepremjeras Nickas Kleggas neseniai patikino, kad jis „už“ papildomas Europos sąjungos sankcijas Maskvai, tarp kurių būtų ir atimta teisė rengti futbolo pirmenybes Rusijoje.

Tarptautinės futbolo federacijų sąjungos viceprezidentas Jeffrey Vebbas praėjusią savaitę pareiškė, kad Rusijoje, be visų kitų blogybių, veši rasizmas, tad žinant tai, FIFA vertėtų atsisakyti šio projekto.

Į visus šiuos pareiškimus pirmadienį atsakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas, kuris tikino, kad šalis nesivelia į jokias kalbas apie boikotą ir rengiasi geriausiam pasaulio futbolo čempionatui per visą istoriją.

„Rusijos federacija ir toliau ramiai rengiasi pasaulio futbolo čempionatui. Visus įsipareigojimus, kuriuos Rusija prisiėmė kaip organizatorius, ji vykdė ir įvykdys laiku. Rusija ne kartą įrodė, kad ji sugeba surengti aukščiausio lygio sportinius ir kitus renginius ir mes įsitikinę, kad 2018 metų čempionatas Rusijoje pateks į istoriją, kaip geriausias pasaulio futbolo čempionatas per visą tokių varžybų rengimo laiką“, – „RIA Novosti“ agentūrai aiškino D.Peskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius