Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainai atėmus titulus, Rusijoje besišildanti legenda kreipėsi į teismą Šveicarijoje

Daugiausiai rungtynių Ukrainos rinktinėje sužaidęs Anatolijus Tymoščiukas neteko visų savo titulų – juos atėmė Ukrainos futbolo asociacija (UAF) už legendinio futbolininko nepriimtiną požiūrį karo akivaizdoje. Tiesa, pats A.Tymoščiukas rankų nenuleidžia – jis kreipėsi į Sporto arbitražo teismą (CAS).

Iš pradžių A.Tymoščiukas apeliaciją teikė UAF, bet ji buvo atmesta. Netrukus buvęs futbolininkas kreipėsi į Sporto arbitražo teismą.

„Dabar Ukrainos futbolo asociacija dirba ruošdama savo poziciją šiuo klausimu. CAS posėdžio data bus nustatyta vėliau“, – skelbė UAF.

Net 144 rungtynes Ukrainos rinktinės sudėtyje sužaidė A.Tymoščiukas, jis buvo kertinis nacionalinėje komandoje 2006-ųjų pasaulio čempionate, kuriame ukrainiečiai pasiekė ketvirtfinalį.

Jis net devynerius karjeros metus praleido Donecko „Šachtar“ klube, ketverius – Miuncheno „Bayern“, su kuriuo laimėjo Čempionų lygą 2013-siais.

Žaidė jis ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klube, kuriame tapo trenerio asistentu 2017-siais. Liko A.Tymoščiukas dirbti Rusijos klube ir po šios šalies invazijos pradžios.

„Scanpix“ nuotr./Anatolijus Tymoščiukas su drauge
„Scanpix“ nuotr./Anatolijus Tymoščiukas su drauge

Ukrainos futbolo asociacija nusprendė, kad toks elgesys yra tolygus tyliam pritarimui karo veiksmams.

Ne tik UAF, bet ir Ukrainos vyriausybė ėmėsi veiksmų prieš A.Tymoščiuką – buvo įšaldytas jo turtas, atimti visi valstybiniai apdovanojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius