Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Basadre džiaugėsi pergalę lėmusiomis detalėmis, V.Čeburinas kalbėjo apie spaudimą

Pirmasis šio sezono A lygos grandų mūšis nenuvylė. Permainingame ir gausybe progų pažymėtame susitikime pergalę po vėlyvo baltarusio Aliaksandro Makasio įvarčio išplėšė Marijampolės „Sūduva“ – suvalkiečiai Vilniuje 2:1 įveikė „Žalgirį“.
Victoras Basadre
Victoras Basadre / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Anglų kalba su ispaniškomis priemaišomis aidėjo LFF stadione, kai nurodymus auklėtiniams greitakalbe dalino Victoras Basadre.

Panašu, kad emocingasis ispanas užvedė ir savo oponentą Vladimirą Čeburiną – įprastai mąslus kazachas kelis sykius pratrūko ir garsu pranoko balsingąjį „Sūduvos“ strategą iš pietų.

Progų reikšti emocijas treneriams iš pradžių saulėtą, o netrukus apniukusį ir lietaus debesimi pažymėtą penktadienio vakarą netrūko.

Jau pirmajame kėlinyje į abiejų komandų vartus teisėjas Donatas Rumšas skyrė po vienuolikos metrų baudinį.

22-ąją minutę jį uždirbo „Žalgirio“ prancūzas Hugo Videmont'as, išprovokavęs Jevgeno Jefremovo pražangą, tačiau pats stojęs prie žymos žalgirietis pergudravo pats save – į kairįjį apatinį kampą taikęs prancūzas pataikė į virpstą ir švieslentėje liko nuliai.

Jau po septynių minučių buvo skirtas baudinys ir kitoje aikštės pusėje. Saulius Mikoliūnas prilaikė „Sūduvos“ vijurką Serge'ą Nyuiadzi ir užsidirbo pražangą, o mušti baudinio stojęs marijampoliečių kapitonas Nicolas Gorobsovas H.Videmont'o pavyzdžiu nepasekė ir stipriu smūgiu išvedė „Sūduvą“ į priekį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“

Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ po skaudaus susidūrimo prarado puikiai sezoną pradėjusį jaunąjį Karolį Uzėlą, kuris įsirėžė į komandą draugą Ovidijų Verbicką, susižeidė kelį ir jau po kelių minučių buvo pakeistas, tačiau ši situacija turėjo ne tik tamsiąją, bet ir šviesiąją pusę.

20-metį lietuvį pakeitęs bulgaras Milenas Gamakovas nepraėjus nė minutei po pasirodymo aikštėje paleido „torpedą“ kaire koja ir išlygino rezultatą, išrašydamas suvalkiečiams įvartį „į rūbinę“.

Po pertraukos netrūko pavojingų progų prie abiejų komandų vartų – „Sūduvos“ vartams labai pavojingai grasino buvęs Marijampolės komandos saugas Ovidijus Verbickas, o klastingą Marko Benetos smūgį, kaip ir dar kelis sūduviečių mėginimus, sulaikė „Žalgirio“ vartininkas Edvinas Gertmonas.

Galiausiai, lemiamas įvartis krito 85-ąją minutę, kai po keitimo pasirodęs A.Makasis po standartinės situacijos kamuolį gavo prieš pat žalgiriečių vartus ir pelnė pirmąjį ir savo komandai labai brangų įvartį A lygoje.

Už LFF stadiono tvoros susirinkę keli „Sūduvos“ sirgaliai šventė pergalę raudonų fajerių dūmais, o marijampoliečių strategas V.Basadre po dramatiškai pasiektos pergalės kalbėjo apie ją lėmusias smulkias detales.

„Kaip ir tikėjomės, buvo labai geros ir sunkios rungtynės. Abiem komandoms atstovauja labai geri žaidėjai. O rungtynių baigtį kartais nulemia mažos detalės, – pabrėžė ispanas. – Jie turėjo gerų šansų išsiveržti į priekį, turėjo ir baudinį, bet jo neįmušė, o vėliau jau mes gavome baudinį. Manau, kad rungtynes stebėjusiems sirgaliams neturėjo trūkti emocijų. Esame labai laimingi dėl iškovotų trijų taškų.“

Esame labai laimingi dėl iškovotų trijų taškų.

Lemiamą įvartį pasiekęs A.Makasis šį sezoną žaidė tik trečiose rungtynėse. Prieš šio vakaro akistatą Vilniuje baltarusis iš viso šį sezoną A lygoje buvo sužaidęs vos 27 minutes. V.Basadre po mačo džiaugėsi lemiamu baltarusiu kirčiu.

„Makasis buvo traumuotas kelis mėnesius, laukėme jo sugrįžtančio. Jam dar reikia įgauti formą, bet jis jau dabar yra geras žaidėjas ir labai mums padeda. Tikiu, kad ir pats Makasis labai laimingas pelnęs įvartį, tikiuosi, kad jis taip padės mums ir kitose rungtynėse“, – kalbėjo „Sūduvos“ treneris.

Pergalė sostinėje leido V.Basadre komandai įsitvirtinti A lygos viršūnėje – su 18 taškų per septynis mačus „Sūduva“ lenkia „Žalgirį“ penkiais taškais, tiesa, vilniečiai yra žaidę tik šešis sykius. Pavyti marijampoliečius jau netrukus galės ir „Panevėžys“, turintis 13 taškų, bet žaidęs dvejomis rungtynėmis mažiau už „Sūduvą“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Sužaidėme dar tik septynis mačus, tad nesikoncentruoju į tai, – apie turnyrinę lentelę kalbėjo V.Basadre. – Dirbame tam, kad laimėtume kiekvienas rungtynes. Artimiausias rungtynes žaisime jau antradienį ir dabar žvelgiame į jas. Bet šiandien parodėme, kaip galime žaisti, ir tikimės, kad tęsime tai ir toliau, nes tokiame čempionate svarbios kiekvienos rungtynės.“

Įdomu, kad „Sūduva“ jau ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo rezultatu 2:1. Ar tai tik sutapimas?

„Nežinau, bet esu laimingas, kadangi visas rungtynes laimėjome, – šypsojosi strategas. – Kuriame progas, susikuriame daugiau negu įmušame. Šiandien įmušėme du, bet turėjome bent tris-keturias labai geras progas. Bet esu patenkintas mūsų žaidimu.“

V.Čeburinas: „Pralaimėjimai visada kuria spaudimą“

Priešingai nei 2016-2019 m., kai treniravo „Sūduvą“ ir tris kartus ją atvedė į A lygos čempionų sostą, šį kartą V.Čeburinas po marijampoliečių pergalės nesidžiaugė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

Jo komanda patyrė pirmą pralaimėjimą A lygoje šį sezoną, o kazachas po mačo išsamiai papasakojo apie svarbiausius rungtynių įvykius.

„Rungtynės buvo įtemptos, šiek tiek priminė sūpynes, – lygino V.Čeburinas. – Iš pradžių atakavo vieni, o po to viskas vyko į priešingą pusę. Tas neįmuštas mūsų baudinys leido varžovams surengti kontratakas ir jiems mušti baudinį. Mes neįmušėme, „Sūduva“ įmušė, nors po to ir atsakėme netipiniu įvarčiu.

Rungtynės buvo įtemptos, šiek tiek priminė sūpynes.

Antrasis kėlinys prasidėjo tuo, jog „Sūduva“ stengėsi kontratakuoti, rengė aštrias atakas, o mes, kaip šeimininkai, stengėmės valdyti situaciją, kurti progas.

Neįmušė vieni, neįmušė kiti, tai ilgai tęsėsi, kol atėjo ta lemiama standartinė „Sūduvos“ situacija. Neišsirinkome visų žmonių, taip išėjo, kad jie įmušė.

Pirmasis kėlinys mums buvo nebūdingas, turinio prasme mums nebuvo geras. Antrasis buvo geresnis, tačiau neįmušti įvarčiai mums kainavo pergalę.

Bravo Gertmonui, kuris šiandien mus ne kartą gelbėjo.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“

V.Čeburinas kol kas nesureikšmina to, jog jo komanda nuo „Sūduvos“ atsilieka jau penkiais taškais. „Žalgirio“ treneris situacijai rado vaizdingą apibūdinimą.

„Kažkas gerai pradeda distanciją, kažkas geresnis įveikiant vidutines distancijas, o dar kažkas gerai finišuoja. Kol kas po šešių turų dar per anksti kalbėti apie lentelę“, – pabrėžė triskart A lygos čempionas.

Jo treniruojamas „Žalgiris“ prieš kelias savaites pralaimėjo LFF Supertaurės mačą prieš „Panevėžį“, dabar krito ir principiniame mače prieš „Sūduvą“. Ar treneris dar nejaučia spaudimo iš įprastai pro padidinamąjį stiklą į trenerių darbą žvelgiančių komandos vadovų?

„Pralaimėjimai visada kuria spaudimą ir žaidėjams, ir treneriams, ir vadovybei, ir sirgaliams. Todėl ir reikia stengtis visada laimėti rungtynes“, – trumpai atsakė V.Čeburinas.

Pralaimėjimai visada kuria spaudimą.

Paklaustas, ar dabartinė „Sūduva“ jam primena tą, kurią treniravo prieš kelerius metus, kazachas papurtė galvą ir nesutiko, o netrukus tikino, jog rungtynės prieš marijampoliečius jam – tokios pat, kaip ir visos kitos.

„Aišku, yra istorija, gera istorija, bet šiai dienai man tai yra toks pat varžovas, kaip ir visi kiti“, – sakė V.Čeburinas.

Strategas negalėjo plačiau pakomentuoti ir K.Uzėlos situacijos.

„Kol kas žinome tik tiek, kad tai buvo trauma, kuri neleido jam tęsti rungtynių, o tiksliau žinosime tik rytoj“, – sakė V.Čeburinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius