Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Urbono galvosopis – kaip A lygos žaidėjus paruošti mačui prieš C.Ronaldo

Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienį pradėjo pasirengimą labai grėsmingam dvigubam egzaminui. Šeštadienį mūsiškių laukia „Euro 2020“ atrankos akistata su Ukraina, o po trijų dienų tame pačiame LFF stadione lietuviai laikys stipriausios žemyno komandos Portugalijos egzaminą.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo vasario komandos vairą laikančio Valdo Urbono šiame darbe, ko gero, laukia sunkiausia savaitė. Su grupės favoritais mūsiškiai kausis neturėdami paties ryškiausio savo žaidėjo Arvydo Novikovo, kuris dabartinei Lietuvai yra netgi svarbesnis nei Cristiano Ronaldo Portugalijai ar Aleksandras Zinčenka – Ukrainai.

Po trejų rungtynių tašką sukrapštę lietuviai tūno B grupės dugne. Ukrainiečiai pirmauja grupėje, o portugalai kol kas po dviejų rungtynių turi vos du taškus ir yra ketvirti.

Bet Tautų lygos nugalėtojai į Vilnių atvyksta kupini ambicijų pataisyti pavojingą situaciją, o jų nusiteikimą geriausiai rodo tai, kad žaisti ant LFF dirbtinės dangos aikštės sutiko ir ryškiausia portugalų žvaigždė C.Ronaldo.

„Visi vyrai susirinko labai geros nuotaikos, nes visi supranta, kad laukia dvejos išskirtinės rungtynės su išskirtiniais priešininkais. Mano tikslas yra padėti futbolininkams iš kasdieninės aplinkos pereiti į kitą etapą ir padėti žaidėjams tiesiai iš A lygos žengti į aikštę prieš Cristiano Ronaldo. Visi supranta, kad tai iššūkis ir turime būti tam pasiruošę psichologiškai“, – kalbėjo V.Urbonas.

Pirmadienį į rinktinės stovyklą jau susirinko beveik visi futbolininkai. Paskutiniai du – Linas Klimavičius ir Algis Jankauskas – prie ekipos prisijungs pirmadienį vakare.

Nors visi Lietuvos futbolo mėgėjai su nekantrumu laukia akistatos su Europos čempionais portugalais, trenerio mintyse kol kas būsimas šeštadienio mūšis su grupės lydere Ukraina.

„Ukrainiečiai išgyvena futbolo pakilimą, atėjo nauja karta, kuri žaidžia ypač brandų futbolą, pasikeitęs ir jų braižas. Matosi Andrejaus Ševčenkos ranka, ukrainiečiai nemuša kamuolio bet kur ir bet kaip, jų atakos – išieškotos. Visgi noriu, kad žaistume prieš juos, spręstume savo uždavinius ir mažiau žiūrėtume į priešininką“, – kalbėjo treneris.

B grupė
1. Ukraina 4 3 1 0 8:1 10
2. Liuksemburgas 4 1 1 2 4:5 4
3. Serbija 3 1 1 1 5:7 4
4. Portugalija 2 0 2 0 1:1 2
5. Lietuva 3 0 1 2 3:7 1

Su portugalais kol kas esame susitikę du sykius ir abu kartus pralaimėję. Per devynias akistatas su ukrainiečiais mūsiškiai yra laimėję du sykius, kartą sužaidę lygiosiomis ir patyrę tris nesėkmes.

„Varžovai yra labai grėsmingi, su skambiomis pavardėmis, tačiau pabandysime nustebinti. Į abejas rungtynes visi bilietai yra parduoti, tad laukia tikros futbolo šventės“, – kalbėjo į rinktinę po pertraukos sugrįžęs pagrindinis vartininkas Ernestas Šetkus.

Vartų sargui antrino ir kitas komandos senbuvis Mantas Kuklys.

„Puikiai žinome, kas atvažiuoja ir prieš ką teks žaisti. Mums, vyresniems žaidėjams, yra tekę žaisti prieš Angliją ar kitas pajėgias ekipas, o jaunimui tai gali būti karjeros rungtynės. Labai svarbu tinkamai nusiteikti ir garbingai sukovoti“, – neabejojo taip pat pastarąją rinktinės stovyklą praleidęs saugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius