Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Venslovaitienė atšovė aštriai prabilusiems žaidėjams: „Žmonės nesuprato, kur jie yra“

Nesėkmingas 2023 metų sezonas Vilniaus „Žalgiriui“ nesibaigė sulig paskutiniu teisėjo švilpuku. Vienas po kito komandą palikę žaidėjai ėmė viešai kalbėti apie vidines klubo problemas ir negailėjo karčių žodžių treneriui Vladimirui Čeburinui bei direktorei Vilmai Venslovaitienei. 15min kalbinta klubo vadovė neslėpė, jog tokie buvusių bendražygių kirčiai ją glumina.

2022-ųjų sezonas buvo puikus „Žalgirio“ klubui, laimėjusiam A lygos titulą, LFF taurę ir iškopusiam į Konferencijų lygos grupių etapą pirmą kartą Lietuvos istorijai.

Vis dėlto pernai žaliai balti sugriuvo – laimėjo tik simboline laikomą Supertaurę, bet A lygos sostą užleido „Panevėžiui“, taurėje krito prieš „Kauno Žalgirį“, o UEFA turnyrų atrankoje metė iššūkį Stambulo „Galatasaray“, bet vėliau neturėjo jokių šansų prieš „Hacken“ ir Budapešto „Ferencvaroš“.

Lyg to būtų maža, virš klubo ėmė kauptis tiršti kritikos debesys. „Šiaulių“ naujokas Nauris Petkevičius ir į „Astana“ klubą patraukęs Kipras Kažukolovas „Padkasto“ tinklalaidėje viešai kritikavo V.Čeburiną ir V.Venslovaitienę.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas

Apie praėjusio sezono negandas interviu 15min buvo pasakojęs Edvinas Gertmonas, o po Supertaurės rungtynių sekmadienį atvirai prabilo ir N.Gorobsovas.

„Jei nuoširdžiai, situacija su klubu, su savininke nebuvo gera, nebuvo ji tokia, kaip pradžioje, – kalbėdamas su 15min atviravo N.Gorobsovas. – Man pasakė, kad galiu pats spręsti, ar noriu pasilikti. Nusprendžiau išvažiuoti, su manimi nebuvo elgiamasi tinkamai.

Jie pradėjo kalbėti mėšlą apie mane, sakė, kad nesu profesionalus, vadino melagiu. Man tokie dalykai nėra priimtini. Jie žino geriau nei bet kas kitas, koks esu profesionalus.“

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Nicolasas Gorobsovas
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Nicolasas Gorobsovas

„Dabar nėra prasmės kalbėti kažką blogo, tačiau, jei kone visi žaidėjai, palikę komandą, kalba apie ją blogus dalykus... Na, tai daug ką pasako, tai rodo, kad klubas neina tinkama kryptimi. Paprasta“, – užbaigė argentinietis.

15min pirmadienį po „Žalgirio“ pristatymo renginio kalbino V.Venslovaitienę ir klausė apie žaidėjų kritikos laviną.

„Esu labai dėkinga už tai, kad jie prisiėmė atsakomybę už praėjusių metų rezultatų nebuvimą, – teigė klubo direktorė. – Natūralu, iš tokių pasisakymų supranti, kas vyko rūbinėje ir jų galvose. Tai ne mūsų standartas. Galiu pasikartoti: pas mus ateina ir lieka tie, kurie norime, kad liktų. Ir kuriuose matom perspektyvą. Futbole reikia žinių, motyvacijos, reikia ir būti žmogumi. Čia net ne „Žalgirio“ standartas, čia futbolo standartas.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilma Venslovaitienė, Vladimiras Čeburinas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilma Venslovaitienė, Vladimiras Čeburinas

Paklausta, kodėl būtent „Žalgiris“ susiduria su tiek negandų, V.Venslovaitienė nevyniojo.

„Jie negandas ir kuria, jie ir yra tos rūbinės dalis. Jei jiems kažkas buvo blogai... Aš nenoriu apie tai kalbėti, nes turiu savo nuomonę. Mano darbo etika yra kitokia. Dėl to mes ir sakom, kad tai pirmas atvejis, dėl to mes ir sukam galvas į akademiją, nes čia negali papulti bet kas.

Žmonės nesupranta, kur jie buvo. Kitas dalykas, kas mane labiausiai liūdina, tai ta integracija jaunimo į vyrų futbolą, kurioje buvo ir Vareika, ir Kipras. Tai jauni žaidėjai. Kiprui suėjo 23 gruodžio ar lapkričio mėnesį. Kai tokie žaidėjai, kurie žino, kas yra kineziterapeutas, bet ne treneris, pasisakinėja tokius dalykus, tai glumina. Tiesiog glumina, bet tai jų asmenybė, jų vidus. Viskas gerai. Linkiu visiems sėkmės ir tiek žinių“, – dėstė V.Venslovaitienė, omenyje turėjusi ilgą K.Kažukolovo traumų istoriją jo etapo Anglijoje metu.

nuotr. fkzalgiris.lt/Kipras Kažukolovas
nuotr. fkzalgiris.lt/Kipras Kažukolovas

Kalbai pasisukus apie vieno svarbiausių komandos žaidėjų N.Gorobsovo pareiškimus, „Žalgirio“ vadovė pabrėžė, jog lyderis jis buvo ne pernai, o tik 2022-siais.

„Tokia yra tiesa, tokia yra statistika. Kaip treneris ir sakė, ne visi susitvarko su pasiekimais, šlove. Galų gale, tas 2022 metų sezonas buvo labai intensyvus, 56 rungtynės atima daug jėgų. Tai nėra jaunas žaidėjas. Ką jis pasakė, yra stipru. Gerbiu už pasisakymą. Vadinasi jis tai priima kaip tiesą. Turbūt taip ir yra“, – sakė V.Venslovaitienė.

Pirmąsias sezono rungtynes „Žalgiris“ žais sekmadienį, 13 val. išvykoje su Alytaus „Dainava“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius