Vaikas, turėjęs būti Messi – kur dingo Leandro Depetris talentas?

29-erių metų Leandro Depetris būdamas vaikas buvo laikomas talentingesniu arba bent jau ne mažiau talentingu futbolininku nei Lionelis Messi. Tačiau abiejų žaidėjų karjeros nuėjo labai labai skirtingais keliais. Goal.com supažindina su vienu iš daugelio prapuolusių futbolo talentų.
Leandro Depetris
Leandro Depetris

Jis visada buvo mažiausias vaikas aikštėje, jam trūko stoto ir jėgos, tad fizinė kova buvo ne jam. Tačiau su kamuoliu jis išdarinėjo kone stebuklus. Buvo matyti, kad šio vaiko laukia didi futbolo ateitis. Su savo kaire koja jis galėjo vienas įveikti du ar tris varžovus. Viską jis darydavo natūraliai.

Būtent tai galėtumėte pasakyti apie L.Messi? Taip, labai panašūs epitetai buvo skirti ir dabar penkis kartus geriausiam pasaulio futbolininkui, tačiau būdamas 10, 11 ar 12 metų tai girdėjo ir L.Depetris.

Tiek L.Messi, tiek L.Depetris augo toje pačioje „Newell's Old Boys“ futbolo akademijoje. Pirmasis žaidė 1987 m. gimusiųjų berniukų komandoje, antrasis – metais jaunesnių.

Būdamas 12-os buvau žymesnis nei Messi. Pamatyti mane aikštėje susirinkdavo 2 tūkstančiai žmonių. Žmonės norėdavo su manimi nusifotografuoti, negalėjau ramiai eiti gatve.

Tais laikais Rosarijo gyventojai eidavo žiūrėti šios komandos vaikų rungtynių – taip plačiai sklido gandai apie neeilinių talentų jaunuosius futbolininkus. Tuo metu daugelis galvojo, kad 1988-ųjų komandos lyderis yra net geresnis už 1987-ųjų lyderį.

Tačiau dabar L.Messi yra laikomas vienu geriausiu futbolininkų istorijoje, uždirba dešimtis milijonų eurų, o L.Depetris žaidžia ten, kur gauna bent kažkiek. Jis rungtyniauja žemesniuosiuose Argentinos futbolo divizionuose – trečiojoje, ketvirtojoje lygoje. Klubas „Trebolense“, kuriame L.Depetris rengiasi debiutui, net neturi argentinietiško „Wikipedia“ puslapio.

„Aš nežinau, ką pasakyti. Aš buvau puikus. Kai buvau 11 metų amžiaus, su kamuoliu buvau greitesnis už visus kitus vaikus. Jie tiesiog negalėjo man prilygti“, – goal.com pasakojo L.Depetris.

Jis anksti atkreipė galingojo Italijos klubo „Milan“ dėmesį ir nuo 11 iki 14 metų nuolat skrisdavo į Milaną, kur treniruodavosi su akademijos auklėtiniais, žaidė kontrolines rungtynes. Italai sumokėdavo už berniuko ir lydinčių asmenų skrydį bei parūpindavo viską, ko jiems prireikdavo viešnagės metu.

Niekada neturėjau problemų su alkoholiu, narkotikais ar netinkamu elgesiu. Tačiau gal man reikėjo šiek tiek psichologinės pagalbos, daugiau pagalbos iš tėvų.

Kai jam sukako 14 metų, L.Depetris turėjo pasirašyti pirmąją profesionalų sutartį su „Milan“, tačiau taip neįvyko. Jo tėvai norėjo gauti ko nors daugiau nei maisto ir vietos nakvoti – todėl sandoris sugriuvo. Taigi jis grįžo namo be nieko ir atsidūrė „River Plate“ jaunimo komandoje.

„Mes viską padarėme blogai. Mano tėvų sprendimai buvo klaidingi. Vykti į Italiją tokio jauno amžiaus buvo prastas sumanymas. Niekada neturėjau problemų su alkoholiu, narkotikais ar netinkamu elgesiu. Tačiau gal man reikėjo šiek tiek psichologinės pagalbos, daugiau pagalbos iš tėvų. Visi padarome klaidų“, – sakė L.Depetris.

Būdamas 14-os jis jau nebegalėjo taip lengvai apsivaryti visų varžovų. Atėjus 15-ajam gimtadieniui berniuko kūnas ėmė keistis, greitis dingo. Jis nebebuvo pats greičiausias aikštėje. Sporto salė padėjo priaugti raumenų, tačiau sprogstamoji jėga sumažėjo. Jis jau nebebuvo pasaulio užkariautojas, netrukus jo pozicija iš atakos smaigalio persikėlė į kairįjį kraštą.

VIDEO: Leandro Depetris

Tuo metu jaunasis L.Depetris prarado viską, kas darė ji išskirtiniu. Jis pats nesuprato, kad jį spaudė neišsipildę lūkesčiai. Jo mama buvo mokytoja, tėvas visada turėjo gerą darbą, seserys mokėsi, tačiau vaikinui vis tiek atrodė, kad turi padėti šeimai. Kas nesvajotų apie milijonines futbolininkų sutartis?

„Būdamas 12-os buvau žymesnis nei Messi. Pamatyti mane aikštėje susirinkdavo 2 tūkstančiai žmonių. Žmonės norėdavo su manimi nusifotografuoti, negalėjau ramiai eiti gatve. Jaučiau spaudimą rodyti savo talentą, parodyti, kad esu geriausias. Tuomet man reikėjo priežiūros, kad nepamesčiau galvos“, – nesėkmės priežastį įvardija L.Depetris.

Kaip sako pats futbolininkas, kone kasdien pagalvoja, o kas jeigu...

VIDEO: Leandro Depetris žaidimas vaikystėje

„Kartu su Messi žaisdavome treniruotėse, mes buvome tikrai labai panašūs. Kai „Newell's Old Boys“ išvažiavo į turą Peru ir Messi negalėjo žaisti, aš žaidžiau ir savo komandoje, ir vyresniųjų. Dažnai žaidžiau tikrai puikiai ir su vyresniais“, – atsiminimais dalijasi L.Depetris.

Pats L.Messi vaikystės klube „Newell's Old Boys“ žaidė iki 13 metų amžiaus. Jam buvo nustatytas augimo hormonų sutrikimas, tačiau „Barcelona“ sutiko sumokėti už berniuko gydymą ir 13-metis persikėlė į Kataloniją. Būdamas vos 17 metų amžiaus L.Messi jau debiutavo pagrindinėje „Barcos“ komandoje. 22-ejų – pirmą kartą pripažintas geriausiu pasaulio futbolininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius