-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienbalsiai už V.Ivanauską balsavusi LFF valdžia: „Ne žaidėjai renkasi trenerį“

Viešai Valdo Ivanausko darbo metodus ir rinktinės rezultatus kritikavusi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdžia galiausiai... vienbalsiai balsavo už sutarties su 55-erių treneriu pratęsimą. Rankas už „Rūsčiojo Ivano“ eros tąsą kėlė visas LFF Vykdomasis komitetas, kuriame didžiausią įtaką išlaiko pilkaisiais šalies futbolo kardinolais vadinami Arūnas Pukelis ir Žydrūnas Buzas.
Valdas Ivanauskas
Valdas Ivanauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„V.Ivanauskas išsamiai pristatė savo nuveiktus darbus. Diskusijų dėl jo ateities tikrai buvo nemažai, bet, išanalizavus kitų metų kalendorių ir trenerio nuveiktus darbus, Vykdomasis komitetas vienbalsiai balsavo, kad trys mėnesiai treneriui buvo per trumpas laikas įrodyti savo potencialą ir vertę“, – trečiadienį LFF stadione surengtoje spaudos konferencijoje aiškino federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Nauja sutartis su V.Ivanausku, vasaros pabaigoje pakeitusiu atleistą Valdą Urboną, galios metams – iki 2022-ųjų pabaigos.

„Rūstusis Ivanas“ rinktinėje per trumpą laiką spėjo pasižymėti konfliktais ir su žiniasklaida, ir pačiais žaidėjais. Iškovoti jam pavyko vienintelę pergalę – 3:1 namie su Bulgarija.

„Taip, rezultatai netenkino, netenkino ir kiti niuansai, bet Vykdomasis komitetas vieningai palaikė trenerį. Mano siūloma mintis buvo ieškoti trenerio iš užsienio, tačiau tokio specialisto paieška tikrai užtruktų, o laiko nėra. Rinkoje taip pat nieko nepasitaikė“, – pridūrė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

V.Ivanausko palikimui prie rinktinės vairo pritarė ir naujasis LFF techninis direktorius, Liuksemburgo futbolą per dešimt metų nuo 128-ojo iki 93-iojo laiptelio FIFA reitinge pakėlęs vokietis Reinholdas Breu. Pastarajam federacija įteikė 3 metų sutartį ir žada laisvę vystant šalies futbolą.

„Jie atsimena vienas kitą nuo Valdo žaidimo laikų. Abu kalba vokiškai, jaučia vienas kitam pagarbą. Tikimės, kad tai padės jų bendravimui, ko nebuvo su praėjusiu techniniu direktoriumi (belgu Patricku De Wilde, – past.)“, – tęsė E.Stankevičius.

fk-austria.at nuotr./Reinholdas Breu
fk-austria.at nuotr./Reinholdas Breu

„Mūsų pagrindinis tikslas bus leisti šiam žmogui dirbti. Jis bus atsakingas už visas jaunimo rinktines – nuo U-15 iki U-21. Betarpiškai bendraus ir su vyrų rinktinės vyriausiuoju treneriu. R.Breu gyvens Lietuvoje, įvertins, kokius specialistus mes turime, kaip jie dirbo, kokius tikslus mes jiems kėlėme. Susipažins su „Anderlecht“ sistema, nes ateina laikas apsispręsti, ar tęsti darbus su ja, ar keisti kryptį. Jis įvertins, ar ši sistema mums tinkama“, – dėstė E.Stankevičius.

Vadovaujant R.Breu Liuksemburgo futbolas FIFA reitinge buvo pakilęs iki rekordinės 82 vietos. LFF vadovai teigia, kad džiūgautų tokia pozicija, nes Lietuva šiuo metu pasaulyje tik 136-ta.

„Iš karto sutinkame ir būtume patenkinti. Kur pasirašyti? (Juokiasi). Suprantame, kad kilti reitinge yra sunku. Valdo Urbono sėkminga atkarpa Tautų lygoje kilstelėjo mus per kelias pozicijas, bet nesėkminga atranka į pasaulio čempionatą greitai grąžino į apačią. Pirminis tikslas – bent jau į šimtuką patekti, o tuomet – po truputį kilti į viršų“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

Aukščiausiai FIFA reitinge Lietuva buvo pakilusi prieš 13 metų, kai rikiavosi net 37-ta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų futbolo rinktinė džiaugiasi pergale 3:1 prieš Bulgariją.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų futbolo rinktinė džiaugiasi pergale 3:1 prieš Bulgariją.

Kol kas V.Ivanauskui keliamas vienintelis tikslas – iškovoti Baltijos taurę, kurios Lietuva nėra laimėjusi nuo 2010 metų. Antrasis tikslas UEFA Tautų lygoje bus iškeltas sužinojus varžovus gruodžio 16 dieną.

Artimiausias rungtynes rinktinė turėtų žaisti kovo mėnesį. LFF planuoja du draugiškus mačus. Derybos vyksta su San Marinu, Airija ir kitomis šalimis.

Žurnalistams priminus apie V.Ivanausko ir Modesto Vorobjovo konfliktą bei žaidėjo išsakytą mintį, esą ne vienas dabartinis rinktinės futbolininkas laukia V.Ivanausko darbo pabaigos, LFF prezidentas T.Danilevičius tvirtai stojo į trenerio pusę.

„Ne žaidėjai renkasi trenerį, trenerį renkasi LFF. Žinote, futbole nėra nepakeičiamų, yra tik nepakeisti. Negalima atsižvelgti į vieno žaidėjo norus ar nenorus – reikia žiūrėti plačiau. Treneris turi pasitikėjimą iš LFF. Jis turės visas galias rinktis tiek savo štabą, tiek žaidėjus“, – teigė T.Danilevičius.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius

„Norisi priminti, kad atstovavimas Lietuvos nacionalinei rinktinei yra garbė. Žaidėjai kovoja ne dėl trenerio ar federacijos, o dėl Lietuvos. Tai daug svarbiau, nei žaisti dėl Ivanausko, Petrausko, Danilevičiaus ar LFF“, – pabrėžė vis dar rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkas.

Tiesa, permainų rinktinės trenerių štabe bus. Norą tam išreiškė ir pats V.Ivanauskas, ir LFF.

„Tikrai nebebus tokios situacijos, kokia buvo su Tomu Ražanausku (treniravusiu ir U-19 rinktinę, ir asistavusiu V.Ivanauskui, – past.). Nedarysime tos pačios klaidos. Tomas turės apsispręsti, ar jis save mato kaip V.Ivanausko asistentą, ar kaip U-19 trenerį. Normalu, kad trenerių kolektyvas vyrų rinktinėje keisis“, – teigė E.Stankevičius.

„V.Ivanauskui tai irgi yra nauja patirtis – būti rinktinės treneriu. Taip, ta pirmoji stovykla rugsėjo mėnesį, kai jis gavo teigiamą COVID-19 testo rezultatą – tikrai buvo chaoso ir sumaišties. Bet treneris priima kritiką, atsižvelgia į mūsų pastabas, supranta, kad neturėtų taip emocionaliai bendrauti ir su žiniasklaida, ir su žaidėjais. Tikimės, kad tie rezultatai ateis“, – pridūrė LFF generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius