Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: auksas – Algimanto Liubinsko auklėtiniams

15min.lt pristato tradicinę Vilniaus regiono mėgėjų futbolo pasaulio apžvalgą.
Algimantas Liubinskas
Algimantas Liubinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate pagaliau čempiono titulą užsitikrino TAIP, kurią treniruoja Algimantas Liubinskas. Dėl tokios baigties abejonių nekilo jau senokai, tačiau teoriškai favoritai vis dar buvo pavejami konkurentams iki trečiadienio rungtynių su „Bekentu“. Jas TAIP laimėjo net 5:1.

Šiuo metu TAIP turi 50 taškų po 20 rungtynių, o iš viso komandos čempionate sužais po 24 mačus. Antrąją vietą užimantis „Rotalis“ po 21 rungtynių teturi 38 taškus. Su net ir teorinėmis viltimis pasivyti čempionus šiai ekipai teko atsisveikinti dėl prieš savaitę pasiektų lygiųjų 2:2 žaidžiant su tuo pačiu „Bekentu“.

Vis dėlto kova dėl prizinių vietų – dar prieš akis. Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis Utenos „Utenis-2“ po 22 rungtynių turi 36 taškus, o „Gariūnai“ po tiek pat mačų – 35. Nebaigta kova dėl prizinių vietų dar ir „Vilčiai“ (32 taškai po 22 rungtynių) bei „Visaginui“ (32 taškai po 21 rungtynių).

III lyga. Prieš 21-ąjį turą iš anksto buvo aišku, kad „Fakyrai-AD MEN“ (53 taškai) įsirašys techninę pergalę prieš subyrėjusius „Prelegentus“ ir oficialiai taps čempionais. Antrąją vietą užsitikrinęs Naujosios Vilnios „Granitas“ (49) šį kartą 2:0 įveikė „Aktą“, o trečias liekantis „Ozas“ (39) netikėtai net 3:6 nusileido Ukmergės „Spartakui“.

Paskutinis turas turnyro lentelės svarbiausioms pozicijoms įtakos neturės, tačiau vienas mačas vis tiek taps jo puošmena – „Granitas“ savo aikštėje priims „Fakyrus-Ad men“ ir turės galimybę įrodyti, kad nėra silpnesnis už čempionus. Pirmąsias tarpusavio rungtynes balandžio pabaigoje Naujos Vilnios komanda laimėjo net 4:0, tad ir „Fakyrams-Ad men“ įveikti konkurentus turėtų būti garbės reikalas.

IV lyga. Čempionų titulą seniai užsitikrinę „Navigatoriai-LT Aqua“ (57) šį kartą 4:1 įveikė „Lentvarį“, o svarbiausi įvykiai nutiko tarp dėl 2-5 vietų kovojančių komandų mačuose.

Geriausiai juose sekėsi „Naujiesiems Verkiams“ (39), kurie išvykoje net 7:2 nušlavė Šalčininkėlių „Visinčią“ (35) ir sumažino šios ekipos galimybes pasipuošti bent jau bronzos apdovanojimais.

VIDEO: FK Visinčia 2:7 FK Naujieji Verkiai

Tiesa, pagrindiniais konkurentai savo rungtynes baigė palankiais rezultatais tiek Naujųjų Verkių, tiek Šalčininkėlių ekipoms. Kaišiadorių „GB United-Divenda“ (37) išvykoje net 4:7 pralaimėjo „Nemenčinei“, o Širvintų „Širvinta“ (36) Vilniuje tik 1:1 sužaidė su „Vingiu“.

Abi šias ekipas „Visinčia“ dar gali aplenkti, tačiau tam reikia ypatingos sėkmės. Pirma, Šalčininkėlių komandai per paskutiniąsias rungtynes reikia įveikti „Navigatorius-LT Aqua“. Antra, tikėtis, kad Širvintiškiai namie pralaimės vienam iš autsaiderių „Lentvariui“, o kaišiadoriškiai namie nusileis 6-ąją vietą užimančiai „Advoco-A komandai“.

Tuo metu antrosios vietos likimas – pačių „Naujųjų Verkių“ rankose. Tačiau iššūkis laukia taip pat nelengvas – rungtynės su Kaišiadorių komandą ką tik pamokiusia „Nemenčine“.

V lyga. 21-ajame ture jos į savo sąskaitas įsirašė pergales vienodu rezultatu 3:0, tačiau tai įvyko skirtingomis aplinkybėmis. „Medžiai“ taip įrodė savo pranašumą aikštėje prieš „Orioną“, o štai Mostiškės su savo namų aikšte ir gausia palaikymo komanda šį sezoną gražiai atsisveikinti progos negavo – „Geležinis vilkas“ į pasienio miestelį tiesiog neatvyko.

Paskutiniajame ture „Medžiai“ sekmadienį 15 val. susitiks su Vilniaus regiono lygiųjų specialistais „Ozo tapyrais“. Pergalės atveju „žalieji“ užsitikrintų čempionų titulą, nes tarpusavio rungtynes su „Mostiškėmis“ abu kartus laimėjo. Mostiškių komanda sezoną užbaigs vėlų sekmadienio vakarą dvikova su „Trivarčiu“, kai jau žinos pagrindinių konkurentų pasiektą rezultatą.

VI lyga. Šiame čempionate pergalės šokį jau sušoko Elektrėnų „Versmė“ (48). Elektrėniškiai išvykoje sužaidė 2:2 su „Olandais“ ir užsitikrino čempionų titulą. Tiesa, padaryti tai nebuvo lengva – svečiai buvo atsilikę 0:2, o „oranžiniai“ turėjo dar keletą progų įvarčiams pelnyti.

VIDEO: FK Elektrėnų Versmė 2:2 FK Olandai

Antrojoje vietoje liks „Imperialas“ (44), net 7:2 nušlavęs „Liberalų Sąjūdį“.

Į trečiąją poziciją vis dar pretenduoja 3 komandos: AFK (37), „Futboliukas“ (36) ir „Baltoji Vokė“ (35). Įdomu, kad lengviausia užduotis paskutiniajame ture laukia būtent Baltosios Vokės komandos. Ji namie priims absoliutų autsaiderį „Pressą“. Tuo metu AFK turės kautis su „Olandais“, o „Futboliukas“ priims Elektrėnų futbolininkus.

VII lyga. Čempionato lyderiai sezoną užbaigia taip, kaip žaidė visą sezoną – nepalikdami beveik jokių vilčių visoms kitoms komandoms. Šį kartą VJFK „Trakai“ (61) 10:0 sutriuškino „Pabradę-2“, o „Futbolo broliai-Railana“ (55) tokiu pat rezultatu – „Euforiją“.

Trečiąją vietą užsitikrinę „Pagiriai“ (43) šį kartą mažai atsiliko nuo lyderių – 7:0 sutriuškino Rūdiškių „Vėtrą“.

Senjorai (35+). „Trakams“ teko atidėti viltis pakilti į pirmąją vietą, nes daug praeityje garsių žaidėjų subūrusi ekipa netikėtai 2:3 nusileido „Salininkams“. Trakų komanda po 4 rungtynių liko su 9 taškais ir vis dar atsilieka nuo 5 rungtynes sužaidusios „Delintros“ (10) ir jau 6 kartus žaidusios „Fazės“ (10), kuri 1:2 pralaimėjo „Vingiui“.

B divizione „Mostiškės“ (19) 2:0 įveikė „Zybajazz“ ir išsaugojo 5 taškų pranašumą prieš „Viesulą“, kuris rezultatu 2:1 įrodė savo pranašumą prieš „Avangardą“.

Įmonių lyga. Verslininkų čempionate baigėsi pirmojo rato kovos. A divizione jį aukščiausiu lygiu užbaigė SEB atstovai. Bankininkai 6:0 sutriuškino konkurentus iš „Barclays“ ir žiemos pertrauką pasitinka turėdami 18 taškų iš tiek pat galimų.

Antro liko čempionų titulą ginantys „Swedbank“ (13) futbolininkai, šį kartą 5:2 palaužę laipteliu žemiau likusią „OlyBet“ (10) ekipą. Per kitas rungtynes „TonyBet“ 6:3 nugalėjo „Girteka Logistics“ komandą.

B divizione maksimalų rezultatą gali pasiekti IKEA, tačiau jai dar liko rungtynės su pirmojo sezono vicečempione „Tele2“. Pastarajame ture IKEA (15 taškų po 5 rungtynių) 4:2 palaužė „Danske Bank“ futbolininkus, o „Tele2“ (11 taškų po 5 rungtynių) po atkaklios kovos 3:2 įveikė „Adform“ ekipą. Tuo metu antrąją vietą užimanti „Skuba“ (11 taškų po 6 rungtynių) mačą su „Omnitel“ baigė lygiosiomis 3:3.

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius