-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius – jaunųjų futbolininkų traukos centras

32 komandos, 540 dalyvių, 80 sužaistų rungtynių. Tokie yra trečiojo tarptautinio vaikų futbolo turnyro „Vilnius Cup-2015“ skaičiai.
Vilnius Cup-2015
Vilnius Cup-2015 / Vytauto Darnginio nuotr.

Šias varžybas futbolo akademija „Žalgirietis“ antrus metus rengė kartu su viešąja įstaiga „Futbolo aljansas“. Turnyro partnerė buvo sostinės savivaldybės įmonė „Sveikas miestas“, o jaunieji futbolininkai gaivinosi varžybų rėmėjo „Hermis“ mineraliniu vandeniu iš Druskininkų.

Turnyre dalyvavę Lietuvos, Kazachstano, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos jaunieji futbolininkai varžėsi tris dienas. Turnyras vyko trijose amžiau grupėse – U12 (2003 m. gimę žaidėjai), U11 (2004 m.) ir U10 (2005 m.) ir trijose arenose: tik ką įrengtoje puikioje Senvagės gimnazijos dirbtinės dangos aikštėje, Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos edukologijos universiteto stadionuose.

2003 metų komandų amžiaus grupėje, kurioje varžėsi 12 ekipų, stipriausia buvo Lenkijos Podlaskės vaivadijos rinktinė. Lenkai finalo turnyre dėl 1-3 vietų savo varžovams nepaliko jokių vilčių: Klaipėdos „Baltų“ komanda įveikta 4:1, o Vilniaus BFA – 3:0. Uostamiesčio futbolininkai turnyre džiaugėsi antrąją vieta, o BFA liko trečias. Šių ekipų tarpusavio dvikova baigėsi 0:0.

Vilniaus „Žalgirietis“ užėmė ketvirtąją vietą. Varžybose dėl 4-6 vietų trenerio Gedimino Kontauto auklėtiniai prieš Kauno „Tauro“ 2004 metų komandą, kuri yra 2003 metų amžiaus grupės Lietuvos čempionė, laimėjo rezultatu 4:0, o Šiaulių futbolo akademijos atstovai įveikti 2:0.

2004 m. amžiaus grupėje (čia žaidė 8 komandos) triumfavo Vilniaus futbolo mokyklos komanda, treniruojama Artūro Chatkevičiaus. Finale per sostinės derbį Vilniaus FM 5:0 sutriuškino „Žalgirietį“. Kovoje dėl bronzos svečiai iš Baltarusijos Gardino „Neman“ 3:1 šventė pergalę prieš lenkų Bialystoko MOSP ekipą.

2005 metų amžiaus grupėje taip pat varžėsi 12 ekipų. Įspūdingai turnyre žaidė Lietuvos čempionai Vilniaus FM futbolininkai, vadovaujami buvusio Vilniaus „Žalgirio“ futbolininko Edvardo Malkevičiaus.

Sostinės atstovai turnyre dėl 1-3 vietų 4:3 įveikė labai pajėgią „Marupe“ komandą iš Latvijos, o prieš Marijampolės „Sūduvą“ laimėjo 6:0. „Marupe“ ir „Sūduvos“ permaininga dvikova baigėsi lygiosiomis 3:3, bet dėl bendro geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio antri liko latviai, o suvalkiečiai turėjo tenkintis bronzos medaliais. Pajėgi Daugpilio „Daugava“ ekipa liko ketvirta.

2003 metų ekipų turnyre dalyvavę svečiai iš tolimojo Kazachstano Almatos „Velvet“ futbolininkai tarp 12 komandų liko septinti.

„Buvo labai įdomu ir naudinga susitikti su nežinomais varžovais. Mums tai neįkainojama patirtis ir įspūdžių gausybė. Likome tiesiog sužavėti Vilniumi“, – sakė „Velvet“ delegacijos vadovas Momyšas Abdrachmanovas.

Svečiams iš Kazachstano organizuota ekskursija po Vilniaus senamiestį, jie su gide vyko ir į Trakus.

Vilniaus FA „Žalgirietis“ direktorius Žydrūnas Grudzinskas pažymėjo: „Tradiciniu tampantis rugsėjo pradžioje rengiamas Vilnius Cup turnyras vis stiprėja ir auga. Kitais metais sostinėje tikrai sulauksime dar daugiau svečių iš užsienio šalių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius