Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vykintas Slivka apie Lietuvos futbolo bėdą: „Gal jau užaugome didesniam stadionui?“

Vykintas Slivka yra pastoviausias Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Edgaro Jankausko schemose. Jis žaidžia visose nacionalinės ekipos rungtynėse, o šį sezoną pradėjo ir naujame klube. Iki šiol visą karjerą saugas praleido žemyninėje Europos dalyje, daugiausia Italijoje, tačiau priėmė Škotijos klubo „Hibernian“ pasiūlymą ir persikėlė į Jungtinę Karalystę.
Vykintas Slivka ir Barry Bannanas
Vykintas Slivka pirmosiose rungtynėse su Škotija / „Scanpix“/AP nuotr.

Šioje komandoje nuo sezono pradžios rungtyniauja ir kitas lietuvis Deivydas Matulevičius. Jie, vartininkas iš Izraelio bei gynėjas iš Nigerijos yra vieninteliai Edinburgo ekipos žaidėjai ne iš Britanijos salyno.

15min su V.Slivka kalbasi apie gyvenimą ir žaidimą Škotijoje, rungtynes su šios šalies futbolo rinktine, Edgaro Jankausko rinktinę ir dėmesį futbolui.

Jeigu mes neatiduosime visų jėgų, nedemonstruosime žaidimo ir progreso – žmonės nusisuks. Sirgaliams tikrai smagiau į mus žiūrėti nei prieš kelerius metus.

– Naujajame klube esate tik keli užsieniečiai. Ar sunku buvo prisitaikyti?

– Adaptacija dar vyksta. Prie šalies, čempionato, naujų komandos draugų. Reikia išmokti jų škotišką akcentą, bus tada lengviau. Iš pradžių buvo sunku.

– Kodėl pasirinkote žaisti būtent „Hibernian“ klube?

– Jie rodė didžiausią susidomėjimą. Dar praėjusią žiemą norėjo nusipirkti mane, bet žaidė antroje pagal pajėgumą lygoje, aš nelabai norėjau ten važiuoti. Buvo manimi tikrai suinteresuoti. Visai didelis klubas, vardą turintis treneris, manau, kad geras klubas.

Man pastaruoju metu Italijoje buvo sunkiau, nelabai gaudavau žaisti. Buvo sunku adaptuotis, tai irgi darė įtaką. Norėjau išvažiuoti.

– Edinburgas – gražus miestas. Ar jau spėjote su juo susipažinti?

– Dar daug ką liko man ten žiūrėti, bet kažkiek spėjau. Dabar vyko „Fringe“ festivalis, turėjau progą nueiti į keletą stand-up pasirodymų. Gražus miestas, gyvas.

– „Hibernian“ treneris Neilas Lennonas – puikiai žinomas futbolo pasaulyje. Koks jis?

– Labai ryški asmenybė, jaučiasi nugalėtojo mentalitetas, juk žaidęs rimtuose klubuose, daug laimėjęs. Labai nekenčia pralaimėti, teko tai patirti. Lygiųjų irgi nelabai toleruoja. Jis nori žaisti futbolą, visos treniruotės paremtos žaidimu su kamuoliu, akcentuoja aukštą tempą. Jis nori mušti įvarčius, nepatinka žaisti antru numeriu. Man patinka toks jo stilius.

– Škotijos lygos rungtynėse įveikėte „Rangers“, pats pelnėte įvartį. Tai buvo ypatingas mačas?

– Taip, ypatingas mačas, ypatingas stadionas, turbūt pats garsiausias, garso prasme, kokiame esu žaidęs. Galime atsiminti istoriją, kai prieš metus „Hibsai“ laimėjo taurę prieš „Rangers“ ir buvo susimušę sirgaliai.

Vykintas Slivka
Vykintas Slivka

– Edinburge yra du klubai aukščiausioje lygoje. Ar jau pajutote tą priešpriešą?

– Gyvenu „Hibernian“ miesto pusėje, Lite (šiaurinė miesto dalis, kurios gyventojai palaiko „Hibernian,“ – aut. past) nelabai daug matau „Hearts“ sirgalių. Žaisime derbį, tada susidursime su rimtesne priešprieša ir pažiūrėsiu.

– Iš klubo esate gavę kažkokių nurodymų nesilankyti ar vengti kitų miesto dalių?

– Ne, tokių dalykų nebuvo. Manau, kad ta priešprieša labiau egzistuoja tarp sirgalių, bet gal nepasiekia lenkų lygio, kaip kokioje Krokuvoje.

– Laukia rungtynės su Škotija ir Slovėnija. Atsiminus pirmuosius susitikimus, kas pasikeitė?

– Skaudžiausia atsiminti tuos jų įvarčius rungtynių pabaigoje. Nebuvo tikrai blogai nei su Slovėnija, nei su Škotija. Manau, kad esame patobulėję kaip komanda – tai buvo pirmosios dvejos rungtynės. Manau, kad dabar galime tikėtis gero rezultato.

Visi dabar žaidžiame aukštesniame lygyje. Manau, kad žaidėjai auga ir rodome brandesnį futbolą. Ir su slovakais, mano galva, tikrai neatrodėme blogai. Manau, kad žaidimas pasikeitęs, tą akcentuoja ir treneris. Su kiekviena stovykla įdiegiami nauji dalykai.

– Kurie rinktinės žaidimo elementai labiausiai patobulėję?

Visi dabar žaidžiame aukštesniame lygyje. Manau, kad žaidėjai auga ir rodome brandesnį futbolą.

– Manau, kad paties žaidimo konstrukcija. Stengiamės žaisti, kontroliuoti kamuolį, o ne aklai mušti ir bėgti. Tas pats ir gynyboje, bandome kompaktiškiau žaisti, daryti spaudimą. Manau, kad visuose aspektuose esame truputį patobulėję.

– Dabar Lietuvoje visų akys krypsta į krepšinio rinktinę. Ar nėra pavydu žmonių dėmesio?

– Čia tokia dviprasmiška situacija, gal krepšinis labiau to dėmesio nusipelnęs. Kai mes jį užsitarnausime – gausime. Nemanau, kad mes turime konkuruoti.

– Bet gal dėmesio jau nusipelnėte. Visos rinktinės rungtynės vyksta pilname stadione. Jaučiate padidėjusį dėmesį?

– Gal jau užaugome ir didesniam stadionui? Manau, kad rinktinės rinkodara tikrai geriau dirba. Čia ir jų didelis nuopelnas, o ne vien mūsų. Bet jeigu mes neatiduosime visų jėgų, nedemonstruosime žaidimo ir progreso – žmonės nusisuks. Sirgaliams tikrai smagiau į mus žiūrėti nei prieš kelerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius