Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vykintas Slivka apie neišnaudotą progą: jei muščiau dar kartą – galbūt stipriau, pro „klyną“

Po Europos čempionato atrankos rungtynių su Šveicarija Lietuvos rinktinės žaidėjai pripažino, kad rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų.
Lietuva – Šveicarija
Lietuva – Šveicarija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Buvo kovingos rungtynės. Labai apmaudu, kad nepavyko išlaikyti persvaros. Trūko kamuolio palaikymo, nes visas rungtynes apsiginti yra labai sunku. Paskutines 20 minučių trūko jėgų, tiesiog kovojome iš paskutinių jėgų. Jei būtume sugebėję daugiau palaikyti kamuolį prie teigiamo rezultato, tuomet išeitų daugiau atsikvėpti. To pritrūko“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas Vytautas Andriuškevičius.

V.Januškos/LFF.lt. nuotr./Vytautas Andriuškevičius
V.Januškos/LFF.lt. nuotr./Vytautas Andriuškevičius

„Visai skyrėsi rungtynės išvykoje ir namuose. Namuose žaisti kitoks jausmas, kitokios jėgos. Parodėme, kad pastarosios dvi draugiškos rungtynės buvo klaida, išsiblaškymas, kad galime susikaupti ir žaisti nepaisant nesėkmių. Rezultatai nėra geri, tačiau turime žiūrėti į priekį optimistiškai. Tos nesėkmės, visos kalbos sutelkė komandą. Nepasakyčiau, kad tai paveikė psichologiškai, tačiau tikrai norėjome parodyti, kad galime atrodyti kitaip ir darėme viską, kad išliptume iš duobės“, – tęsė V.Andriuškevičius.

Jam antrino ir oficialiose rungtynėse Lietuvos rinktinės aprangą pirmą kartą vilkėjęs Linas Klimavičius.

Vaidoto Januškos/LFF nuotr./Futbolas: Vengrija - Lietuva
Vaidoto Januškos/LFF nuotr./Linas Klimavičius.

„Susitikimas buvo gana įtemptas. Stengėmės kaip galėjome. Atidavėme tikrai visas jėgas, visi pavargome.  Be abejo, norėjome bent jau lygiųjų, kadangi pirmiems pavyko įmušti. Buvo likę nebedaug laiko. Tačiau susiklostė kitaip.

Galima sakyti, kad  pavargome, nes žaidėme ant emocijų. Tikrai reikėjo daug jėgų atiduoti pirmajame kėlinyje. Žaidėme su charakteriu, nebe su fizine jėga. 

Kiekvienas šveicarų žaidėjas labai aukšto lygio, kelia didžiulį pavojų. Reikėjo didžiulės koncentracijos kiekviename epizode, nes kiekvienas epizodas gali virsti įvarčiu. 

Apmaudu, kad buvo praleistas toks antrasis įvartis. Jau geriau įmuštų iš toli, bet tik ne tokį – kai per visą aikštę perbėga žaidėjas (Xherdanas Shaqiri) ir įmuša vienas prieš vieną. Stengsimės tokių klaidų nebedaryti, nes tai mūsų klaida, o ne jų kūryba“, – teigė gynėjas.

Paskutinę akimirką traumą patyrusį Giedrių Arlauskį vartuose pakeitęs Emilijus Zubas pripažino, kad toks netikėtas įvykių posūkis jį kiek nustebino.

V.Slivka: Dėl epizodo, kur galėjau įmušti, galima buvo daug galvoti, bet tiesiog neįmušiau ir viskas.

„Viskas išėjo labai netikėtai, nes tikėjausi, kad vartuose stovės Giedrius Arlauskis, bet jis apšilimo metu gavo traumą. Be abejo, buvo šiek tiek buvo jaudulio. Visai kitaip, kai žinai, kad žaisi, kitaip ruošiesi dieną prieš rungtynes. Kai pasako prieš 20-25 minutes – visai kitas jausmas. Tačiau greitai susitvarkiau ir, išėjęs į aikštę, nebegalvojau. 

Buvo svarbus „pirmas“ kamuolys, pirmi perdavimai, pirmas smūgis. Kai pavyksta gerai tai atlaikyti, žaidimas visai kitaip klostosi. Nežinau, ar galėjau išgelbėti komandą nuo abiejų įvarčių. Aišku, kiekvienoje situacijoje įmanoma, gali pasirinkti šiek tiek kitą poziciją, bet šį kartą nepavyko“, – mačą apibendrino vartininkas.

Bene daugiausiai sirgalių pagyrų sulaukė jaunasis Lietuvos rinktinės saugas Vykintas Slivka. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vykintas Slivka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vykintas Slivka

„Savo pasirodymą vertinčiau neblogai, bet futbolas yra komandinis žaidimas. Rezultatas toks, koks yra. Žaidimas nebuvo prastas, bet rezultatas netenkina. Jaučiau jaudulį, nes tikrai skiriasi oficialios rungtynės ir kontrolinės. Jaučiuosi atidavęs visą save. Smagu, kad aistruoliai išlydėjo plojimais.

Dėl epizodo, kur galėjau įmušti, galima buvo daug galvoti, bet tiesiog neįmušiau ir viskas. Reikės dirbti ties tuo. Jei muščiau dar kartą – galbūt stipriau, pro klyną“, – epizodą prisiminė V.Slivka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius