Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingas sandoris: „Panevėžys“ pardavė pirmą žaidėją klubo istorijoje

„Panevėžys“ tapo tramplinu vidurio gynėjui Joshua Akpudjei. Daugpilio BFC „Daugavpils“ ekipai priklausęs ir nuomos pagrindais Aukštaitijos sostinės klube rungtyniavęs futbolininkas buvo išpirktas čekų komandos „Jablonec“, teigiama pranešime spaudai.
 Joshua Akpudje
Joshua Akpudje / fkpanevezys.lt nuotr.

J.Akpudje Lietuvoje žaidė nuomos pagrindais, tačiau šio sezono teisės į futbolininką priklausė „Panevėžiui“, tokiu būdu, pasiekus bendrą susitarimą su Latvijos klubu, nigeriečio nuoma buvo nutraukta, jis buvo priregistruotas „Panevėžiui“ ir išpirktas Čekijos ekipos.

Futbolininko iš Nigerijos kelias toli gražu nebuvo rožėmis klotas: paauglystėje teko keliuose pardavinėti vandens buteliukus, o prieš 3–4 metus jam nepavyko įsitvirtinti Slovėnijos, Kroatijos ir Čekijos komandų peržiūrose.

Pastarosios šalies klubo vyr. treneris parekomendavo J.Akpudjei netgi pasitraukti iš futbolo ir realizuoti save kitoje srityje.

Vidurio gynėjas jau atvyko į Čekiją ir, bendraudamas su fk-panevezys.lt svetaine, padėkojo kiekvienam už puikų laiką, kurį praleido Panevėžyje.

„Šie mėnesiai praleisti „Panevėžio“ klube buvo fantastiški. Kiekvienas mane labai maloniai priėmė ir linkėjo man sėkmės, taip pat turėjau galimybę žaisti Europos varžybose – tai buvo viena iš mano svajonių.

Sunku pasakyti „viso gero“ savo namams, nes maniau, kad liksiu čia iki sezono pabaigos, tačiau kiekvienas kelias turi savo pabaigą. Noriu iš visos širdies padėkoti aistruoliams, trenerių štabui, žaidėjams, vadovybei ir „Daugavpils“ klubui, kuris tapo mano kelio Europoje pradžia“, – atsisveikindamas sakė J. Akpudje.

24-erių vidurio gynėjas „Optibet A lygoje“ per 22 mačus pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą, taip pat po dvejas rungtynes sužaidė UEFA Konferencijų lygoje bei „Hegelmann LFF taurėje“.

„Joshua – labai nuoširdus vaikinas, niekada jam niekas nebuvo blogai. Jis labai traukė žmones prie savęs – turėjo daug charizmos ir gerbėjų, daugiausiai vaikų eidavo iš jo prašyti parašo. Po treniruotės pasilikdavo, niekuo nesiskųsdavo, dirbdavo papildomai ir ateidavo anksčiausiai. Atrodė, kad jis jau gimęs tapo profesionalu. Nuostabus žmogus, tikrai gaila buvo išsiskirti“, – teigė klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas.

Klubą palikus svarbiam šio sezono žaidėjui, pradėta potencialių naujokų paieška, kurie sustiprintų komandą per likusias svarbias 2022-ųjų kovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius