Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiris“ Kipre palaužė ne stipriausią Pietų Korėjos klubą 2:1

Vasario 13-ąją Lietuvos čempionai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai susitiko su Pietų Korėjos Daegu „Daegu“ klubu ir įtemptose rungtynėse juos įveikė rezultatu 2:1 (1:0)
Vilniaus „Žalgirio“ klubas Kipre žaidė su „Daegu“ ekupa
Vilniaus „Žalgirio“ klubas Kipre žaidė su „Daegu“ ekupa / zalgiris-vilnius.lt

Pirmoji įvartį įmušė „Žalgirio“ ekipa, kai 43 minutę aikštės viduryje atsidūręs Artakas Jedigarijanas perdavė kamuolį kraštu išbėgančiam Justui Lasickui. Šis gražiu smūgiu nuginklavo priešininkų vartininką.

Antrajame kėlinyje svečiai iš Pietų Korėjos pradėjo žaisti daug kiečiau, ne kartą žalgiriečius stabdė ypač kietomis pražangomis, o 52-ąją minutę geltoną kortelę prieš save išvydo „Daegu“ žaidėjas, kuris už marškinėlių tempė iš jo kamuolį perėmusį Justą Lasicką. 

Antrasis įvartis į svečių vartus krito 68-ąją minutę, kai Andro Švrljuga iš kairiojo krašto perdavė kamuolį Elivelto, kuris iš arti nuginklavo priešininkų ekipos vartininką.

Tačiau rungtynės buvo geros ir su labai daug fizinės kovos – visi rungtyniavę žaidėjai atidavė tikrai daug jėgų

Iniciatyvą perėmę svečiai iš Azijos rezultatą sušvelnino 81-ą minutę, kai po sąmyšio gynyboje kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Rae-Hun Kimas.

Nors per paskutines 10 minučių prie „Žalgirio“ vartų įvyko ne viena pavojinga ataka, tačiau rungtynės baigėsi jų pergale rezultatu 2:1.

Daegu „Daegu“ (Pietų Korėja) – vos 2002 metais įkurtas klubas žaidžia antroje pagal stiprumą šalies lygoje ir 2014 metų sezone tarp 10 komandų užėmė 7 vietą. 

Įdomu tai, kad nors ir nežaidžia aukščiausioje šalies lygoje, tačiau ekipa savo namais vadina net 66 422 vietų miesto vardo stadioną, kuriame vyko 2002 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynės. Tuomet daugiau nei ketvirtį milijardo JAV dolerių kainavusiame stadione buvo sužaistos trys grupės varžybos ir dvikova dėl trečiosios vietos tarp Pietų Korėjos ir Turkijos (2:3).

„Žalgiris“ – „Daegu“ 2:1 (1:0)

43' 1:0 Justas Lasickas (rez. perd. Artakas Jedigarijanas)
68' 2:0 Elivelto (rez. perd. Andro Švrljuga)
81' 2:1 Rae-Hun Kimas.

52' Geltona kortele įspėtas „Daegu“ žaidėjas

Lukas Lidakevičius, Aldas Korsakas, Algis Jankauskas, Mantas Fridrikas, Artakas Jedigarijanas (59' Andro Švrljuga), Ernestas Stočkūnas, (59' Julius Momkus) Danielis Romanovskis, (c) Deividas Šemberas (59' Edvinas Baniulis), Paulius Janušauskas, Justas Lasickas, Elivelto (74' Arturas Skuratovičius).

VIDEO: „Žalgirio“ ir „Daegu“ ekipų gražiausi momentai

Žalgiriečiai iškovojo pirmąją pergalę treniruočių stovykloje Kipre, o trenerio asistentas Andrius Skerla negailėjo ypač gerų žodžių žaidėjams

Paprašytas pakomentuoti rungtynes, buvęs Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas teigė, kad nepaisant tam tikrų niuansų, jos paliko ypač gerą įspūdį: „Kadangi čia keletą dienų lijo, aikštė buvo sunkoka. Tačiau rungtynės buvo geros ir su labai daug fizinės kovos – visi rungtyniavę žaidėjai atidavė tikrai daug jėgų.

Džiugina, kad ir jaunimas vis labiau tempiasi su kiekviena diena, stengiasi ir rungtyniauja tikrai neblogai – demonstruoja, kad ne veltui jiems suteiktas toks pasitikėjimas

Be to, džiugina, kad pelnėme du puikius įvarčius būtent po to, ką mes akcentuojame treniruotėse. Jie krito po perėjimo iš gynybos į puolimą, kai būna perimamas kamuolys ir staigiai suorganizuojama greita kontrataka.

Smagu, kad po rungtynių vykstanti jų analizė, klaidų taisymas ir treniruotės nenueina veltui – įdirbis gerai matomas ir rungtynėse. Žinoma, dar yra keletas klaidelių, kurias mėginsime pataisyti, kam ir yra skirtos treniruotės“, – sakė trenerio asistentas.

Tiesa, A. Skerla pabrėžė, kad nors žaidimas ir gerėja, tačiau reikia ne tik taisyti klaidas, bet gerinti fizinį pasiruošimą: „Žinoma, nebūna taip, kad čempionato pradžioje komanda pasiekia optimalią formą. Tam reikia laiko, bet jau dabar žaidėjai yra tikrai neblogai pasiruošę, gerai išbėgioja visą rungtynių laiką.“

Strategas negailėjo gerų žodžių ir puikiai į pagrindinę komandą įsiliejančiam jaunimui: „Džiugina, kad ir jaunimas vis labiau tempiasi su kiekviena diena, stengiasi ir rungtyniauja tikrai neblogai – demonstruoja, kad ne veltui jiems suteiktas toks pasitikėjimas. Jaunimui labai daug duoda treniruotės su patyrusiais žaidėjais, kuriems jie visiškai nenusileidžia. Viskas eina tik į gerą pusę.“

Vyriausiojo trenerio asistentas pozityviai atsiliepė ir apie geras rungtynes sužaidusį komandos naujoką Elivelto: „Kol kas jis dar ieško savojo žaidimo ir jam nėra lengva įsilieti į kolektyvą. Bet yra matomas didelis šio gana greito, nebijančio imtis iniciatyvos, galinčio apžaisti varžovą potencialas. Tikimės, kad jis pritaps komandoje ir duos daug naudos", – sakė A. Skerla.

VIDEO: „Žalgirio“ trenerio ir žaidėjo komentarai

Pirmas rungtynes šiemet sužaidęs Deividas Šemberas teigė, kad jo dar laukia labai daug darbo.

„Tam reikia laiko. Bet kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau ir geriau, todėl artimiausiu metu, forsuojant pasiruošimą, manau, kad pavyks pasivyti kitus futbolininkus“, – apie fizinį pasirengimą rungtyniauti pasakojo 36-ių metų saugas.

„Be abejo, sunku, bet tai yra pasiruošimo etapas, kurį būtina pereiti. Jį perėjus, sezone būna daug lengviau. Tad natūralu, kad yra sunku, ypač kai daug praleidau ir dabar reikia vytis savo komandos draugus“, – pasakojo D. Šemberas.

Paklaustas, kaip jautėsi išbėgęs ant žaliosios vejos po ilgokos pertraukos, 2004-2005 metų sezone su Maskvos „CSKA“ klubu Europos taurės turnyrą laimėjęs futbolininkas teigė, kad nėra lengva, bet išliko pozityvus. 

„Be abejo, sunku, bet tai yra pasiruošimo etapas, kurį būtina pereiti. Jį perėjus, sezone būna daug lengviau. Tad natūralu, kad yra sunku, ypač kai daug praleidau ir dabar reikia vytis savo komandos draugus“, – pasakojo D. Šemberas.

Paprašytas pakomentuoti rungtynes su „Daegu“ klubu iš Pietų Korėjos, 82 rungtynes nacionalinėje futbolo rinktinėje sužaidęs futbolininkas dalinosi mintimis, kad tobulėti dar yra kur.

„Svarbiausia – teigiamas rezultatas, tai yra, pergalė. Aišku, dar yra ką nudirbti, ištaisyti klaidas, bet stengiamės vykdyti tai, ką nurodo treneriai ir šitame pasirengimo etape tai yra pagrindinis dalykas. Žaidimą gerinti dar tikrai kur, o pasiektas šiandieninis teigiamas rezultatas priduoda pasitikėjimo. Manau, kad rungtynėse viskas buvo gerai“, – sakė komandos kapitonas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius