-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žinomas humoristas apie Čempionų lygos finalą: „Liverpool“ turėtų slėgti įtampa

Šeštadienį futbolo sirgalių laukia vienas labiausiai intriguojančių šio sporto renginių – Čempionų lygos turnyro finale paaiškės stipriausia šio prestižinio turnyro komanda. Humoristas, laidų vedėjas ir futbolo fanas Paulius Ambrazevičius savaitgalio ypač laukia ir dėl savo palaikomos komandos – Londono „Tottenham Hotspur“ kovos su praėjusio sezono finalininke „Liverpool“ komanda dėl taip trokštamo trofėjaus. Tiesa, optimizmo nėra daug.
Atsakomasis pusfinalis: „Liverpool“ – „Barcelona“
Atsakomasis pusfinalis: „Liverpool“ – „Barcelona“ / „Scanpix“ nuotr.

Ispanijos sostinėje Madride esančiame 68 tūkst. vietų „Wanda Metropolitano“ stadione įvyksiančioje akistatoje akivaizdžiu favoritu laikoma būtent šiaurės Anglijos komanda – anot „Betsafe“ analitikų, „Liverpool“ šansai nugalėti siekia beveik 64 proc.

„Širdis sako, kad laimės viena komanda, o protas, kad kita turėtų. Labai tikiuosi, kad „Tottenham Hotspur“ laimės, tačiau persvara yra „Liverpool“ pusėje. Juk tai ta komanda, kuri tik per stebuklą nelaimėjo „Premier“ lygos“, – apibendrino pašnekovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Ambrazevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Ambrazevičius

O Anglijoje Jurgeno Kloppo vyrai žaidė išties įspūdingai – nors surinko net 98 taškus, tik vienu tašku nusileido čempionais tapusiems „Manchester City“ futbolininkams.

Čempionų lygoje jie taip pat pademonstravo charakterį prasibraudami į finalą – Liverpulio ekipa netikėtai namie panaikino trijų įvarčių deficitą, kai į „Barcelona“ vartus įmušė keturis kartus.

Be to, ši komanda turi ir kur kas didesnę patirtį šiame turnyre – ji Čempionų lygos finale žais antrą kartą iš eilės. Jei pernai buvo nusileista Madrido „Real“ komandai, tai šįkart „raudonieji“ neabejotinai sieks kur kas pozityvesnio rezultato.

„Spurs“ į Čempionų lygos turnyrą prasibrovė taip pat parodydami charakterį – dėka paskutinę akimirką pelnyto Lucaso Mouros įvarčio Amsterdame jau per teisėjo pridėtą laiką spėjo pagriebti bilietą į finalą.

Tiesa, Anglijos čempionate jiems sekėsi ne taip gerai – su 71 tašku Londono ekipa užėmė ketvirtą vietą. Nerimą kelia ir tai, kad „Tottenham Hotspur“ savo tiesioginius oponentus per paskutinius 14 susitikimų įveikė vos kartą, o pralaimėjo net devynis kartus.

Be to, ne jų naudai yra ir bendra komandų tarpusavio susitikimų statistika – per 170 rungtynių „Spurs“ pergalę šventė 48 kartus, kai „Liverpool“ – net 79 kartus. Tad nieko keisto, kad jų tikimybė nugalėti vertinama vos 36 proc.

Į tokią statistiką realiai žvelgia ir nuo 2009–2010 metų sezono, kai „Tottenham Hotspur“ pirmąkart pateko į Čempionų lygą, ją palaikantis P.Ambrazevičius.

„Labai laukiu šių rungtynių, nes nuo tada, kai palaikau šį klubą, tai pirmas didelis finalas. Labai įdomu, nes jie išvis į Čempionų lygą pirmąkart pateko 2010 metais. Turiu tą sezoną įamžinantį ženkliuką, bet negalvojau, kad dar bus progų jį išsitraukti“, – atviravo pašnekovas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paulius Ambrazevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paulius Ambrazevičius

Jis viliasi, kad Londono ekipa šeštadienį visgi džiaugsis taure, mat tam yra viena svarbi priežastis – psichologinė našta.

J.Kloppas su „Liverpool“ dar neiškovojo svarbių trofėjų, o nuo Anglijos lygos taurės, Europos lygos ir Čempionų lygos trofėjų jį skyrė vos žingsnis. Be to, „Liverpool“ sirgaliai puikiai mena triumfą Čempionų lygoje 2005 metais, tad ir šįkart reikalaujama tik pergalės. O į šio turnyro finalą pirmąkart patekusios „Spurs“ komandos vairininko Mauricio Pochettino neslegia didžiulė atsakomybė.

„Niekas nieko nesakys, jei komanda ir pralaimės, nes jie ir taip pasiekė daugiau nei galėjo, sužaidė virš savo galimybių ribos. Taip pat reikia prisiminti, kad jie vos iš grupės išėjo. Jų niekas neslegia, o J.Kloppui turėtų būti sunkiau, nes nors jo komanda ir sužaidė tokį įspūdingą sezoną, bet yra tikimybė, kad jį baigs be titulų“, – mano P.Ambrazevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius