-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi vyrai išbėgo į aikštelę – tapo globos namų vaikų komandų futbolo treneriais

Mantas Stonkus, Marijonas Mikutavičius, Saulius Urbonavičius, LFF prezidentas Tomas Danilevičius tapo žaidžiančiais futbolo treneriais. Jie į pergales vedė vaikų iš globos namų komandas. Jau tradiciniu tapusį renginį „Gatvės vaikų dienos futbolo turnyras“, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į nepakankamą vaikų užimtumą sportu, Vilniuje surengė labdaros ir paramos fondas „Padėk gatvės vaikams“.
Algirdas Kaušpėdas, Marijonas Mikutavičius, Tomas Danilevičius
Algirdas Kaušpėdas, Marijonas Mikutavičius, Tomas Danilevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

60 vaikų

Fondas tokiu būdu siekia didinti futbolo masiškumą, padaryti, kad jis būtų prieinamas visiems vaikams. O tokie žinomi žmonės kaip M.Mikutavičius, M.Stonkus ir kiti gavo progą išbėgti į aikštelę ir įrodyti, kad jie gali būti žaidžiančiais treneriais. Žvaigždės žaidė futbolą kartu su vaikais iš globos namų.

Į renginį atvyko apie 60 vaikų iš SOS vaikų kaimo, Tauragės ir Panevėžio vaikų globos namų, Nemenčinės vaikų ir paauglių socialinio centro ir vietinės Justiniškių mikrorajono vaikų komandos. Turnyras surengtas „Taikos“ progimnazijos futbolo stadione.

Šalia futbolo aikštės kvepėjo skaniu maistu: savanoriai kepė dešrainius ir vaflius dalyviams. Norintys realiai prisidėti, kad socialiai pažeidžiami vaikai lankytų futbolą – už auką galėjo įsigyti savanorių pagamintą dešrainį, vaflinių širdelių. Surinktos lėšos bus skirtos treniruotėms apmokėti, sportinėms aprangoms nupirkti. Vienos treniruotės kaina vaikui yra apie 5 eurai.

Norėtųsi geresnių sąlygų vaikams ir dėl vaikų.

Galimybės pažeidžiamiems vaikams

Labdaros ir paramos fondas „Padėk gatvės vaikams“ ir vaikų futbolo mokykla „Ataka“ į futbolo treniruotes įtraukia 70 socialiai pažeidžiamų vaikų, dalis jų yra iš SOS vaikų kaimo, todėl ir užgimė šis turnyras, norint suteikti daugiau motyvacijos sportuoti globos namų vaikams, sukviečiant su jais pažaisti jų dievaičius. Turnyras ant paprastos mokyklinės futbolo aikštės vejos parodo, kokios yra tikros sąlygos vaikams sportuoti Vilniuje.

Kaip sako labdaros ir paramos fondo „Padėk gatvės vaikams“ direktorius Gediminas Tvarijonas, „norėtųsi geresnių sąlygų vaikams ir dėl vaikų“. Ir, atrodo, jo bei jo kolegų ne vienerių metų darbas pagaliau duoda rezultatų.

Paskutinę pernai metų dieną fondas kartu su Arūnu Valinsku, M.Mikutavičiumi, Algirdu Kaušpėdu išplatino viešą kreipimąsi į kandidatus į Vilniaus miesto merus. Jame rašoma, kad „laikas investuoti į savo vaikus – į Vilniaus ateitį, renovuoti apleistus mokyklų stadionus, statyti daugiafunkcines sporto arenas ir sudaryti tinkamas sąlygas vaikams sportuoti vietinėse bendruomenėse“. Taip pat išdėstytos problemos, kad mažiau nei penktadalis Vilniaus moksleivių lanko sporto būrelius, sostinėje beveik nėra vaikams prieinamų savivaldybės valdomų daugiafukcių sporto kompleksų, stadionų, ledo arenų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gatvės vaikų dienos futbolo turnyras
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gatvės vaikų dienos futbolo turnyras

Kreipimasis suveikė

Nurodant užsienio šalių (pirmiausia Islandijos pavyzdį) politikai raginti pagalvoti apie tai, kad užsiėmimai sporto būreliuose mažina alkoholio vartojimą, vaikai auga sveikesni, nenueina netinkamais keliais ir t.t.

„Per ateinančius ketverius metus Vilniaus vaikų gerovei minimaliai būtina: tinkamai sutvarkyti (įrengiant dirbtinę dangą ir apšvietimą) bent 20 mokyklų futbolo aikščių; pastatyti penkis daugiafunkcius sporto kompleksus; pastatyti dvi ledo arenas. Sporto objektų renovavimas ir statymas Vilniaus vaikams yra investicija į mūsų visų ir miesto ateitį, kurios grąžą gausime visi iš kartos į kartą“, – rašoma kreipimesi, ant kurio pasirašė ir tuomečiai kandidatai į Vilniaus merus Remigijus Šimašius, Artūras Zuokas, Dainius Kreivys, Viktoras Uspaskichas, Virginijus Sinkevičius, Martynas Nagevičius bei būrys žinomų žmonių.

Nežinia, ar tai tik sutapimas, tačiau ketvirtadienį pasirašytos koalicijos sutarties programoje sugulė labai panašūs punktai. Programos dalyje „Įvairus ir prieinamas neformalusis ugdymas bei išplėtota sporto ir sveikatinimo infrastruktūra“ rašoma, kad ketinama „plėtoti visos dienos moksleivių užimtumą neformaliojo ugdymo veiklomis pagal geriausias Šiaurės šalių patirtis“.

Taip pat politikai pasižadėjo pradėti dar dviejų miesto baseinų statybas, užtikrinti 10 standartinių matmenų futbolo aikščių su dirbtine danga įrengimą, prioritetą teikiant Vilniaus rajonams, kuriuose tokių aikščių nėra. Toliau seka tikslas įrengti pilnų matmenų stadioną Naujoje Vilnioje, rekonstruoti 40 sporto aikštelių prie švietimo įstaigų ar kitose vietose, pastatyti naują, modernų, visų lengvosios atletikos šakų̨ sportininkams prieinamą lengvosios atletikos maniežą, pastatyti vieną profesionaliam ledo sportui visiškai pritaikytą ledo areną, taip pat – vieną gyventojų aktyviam laisvalaikiui ir ledo pramogoms ar treniruotėms skirtą sezoninę ledo areną.

Ir tai tik dalis šiai sričiai skirtų pažadų, kadangi politikai nusiteikę didinti finansavimą sportuojantiems vaikams, sporto mokykloms, profesionaliems sporto klubams, kuriuose rengiami jaunieji sportininkai ir t.t. Paklaustas, kiek procentų šios programos žada įgyvendinti, koalicijos sutarties pristatymo metu Vilniaus meras R.Šimašius pasakė, kad 100.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius