Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalisto laiškas Zinedine’ui Zidane’ui: atmesk visus „Real“ imperatoriaus siūlymus

Triuškinanti praeitos savaitės Madrido „Real“ pergalė 10:2 prieš „Rayo Vallecano“ futbolininkus nenuslopino gandų apie galimą vyriausiojo stratego Rafaelio Benitezo pasitraukimą iš vieno stipriausių Europos klubų. Gandams vis labiau stiprėjant, kad komandos vairą artimiausiu metu gali perimti Zinedine’as Zidane’as, ESPN žurnalistas Grahamas Hunteris legendiniam Prancūzijos futbolininkui parašė laišką, kuriame išdėstė, kodėl pastarasis turėtų atmesti visus „Real“ vadovo Florentino Perezo siūlymus.
Zinedine'as Zidane'as
Zinedine'as Zidane'as / „Scanpix“ nuotr.

Grahamo Hunterio laiško Zinedine’ui Zidane’ui ištraukos:

Mielas Zizou (Z.Zidane'as),

Rašau tau su perspėjimu. Žinau, esame kalbėję tik spaudos konferencijų metu, tačiau patarimai yra geriausi, kai yra taiklūs, nuoširdūs ir tvirti. Kartais yra geriausia, kai tokius patarimus sunkiausiu metu duoda pašalietis, kad artimiausi žmonės nerizikuotų juos dalydami.

Tu, be abejo, girdėjai įpykusius sirgalių šūksnius, nors ir „Real“ sekmadienį „Rayo Vallecano“ futbolininkams atseikėjo 10 įvarčių. Ūžimas, švilpimas, pajuoka – tikra pasityčiojimo ir pasibjaurėjimo audra praeitą savaitę užklupo Madridą. 


Viskas prasidėjo rungtynių pranešėjui skaitant kai kurias komandos žvaigždžių pavardes – kliuvo ir didžiajam trio, kurį sudaro Garethas Bale’as, Cristiano Ronaldo ir Karimas Benzema.

Tai buvo didžiausia Madrido „Real“ pergalė nuo 1960-ųjų, bet sirgalių nepasitenkinimas skambėjo garsiausiai per visą klubo istoriją. Tikriausiai savo karjeroje nesi patyręs nieko panašaus. Ar tai privertė tave susimąstyti, o gal visas kūnas pagaugais ėjo – spręsti tau. Tačiau atėjo laikas kažkam tave perspėti: jei Rafaelis Benitezas bus atleistas – nesvarbu, ar greit, ar sezono pabaigoje -, nepriimk jokio darbo pasiūlymo.

Dėl Dievo meilės, nepriimk. Nepriimk dėl paties klubo, kuriame dirbi nuo 2001-ųjų, gerovės. Atsisakęs pasiūlymo gali padaryti milžinišką paslaugą tiek sau, tiek komandai, kuriai, reikia pripažinti, reikia didelių permainų, o galbūt – revoliucijos.

Zizou, pažvelki į situaciją iš tokios perspektyvos: praėjo jau penkiolika metų, kai F.Perezas tau suteikė tai, ką pavadinai „laimingiausia diena gyvenime“, kai kasmetiniame Čempionų lygos vakarėlyje pastūmė šampano taurę tavęs link ir paklausė, „ar norėtum tapti klubo dalimi“? Į šį klausimą tu atsakei „Taip!“ ir tai tikrai nebuvo blogiausias tavo sprendimas.

Tačiau laikai pasikeitė. Dauguma tų nepasitenkinimą reiškusių žmonių buvo bendros nuotaikos ekipoje atspindys. Komandai reikia pasikeitimų. Pradžiai užtektų bent jau pripažinti, kad su klubu kažkas negerai.

Jorge Valdano – ilgametis Florentino patarnautojas ir generalinis komandos direktorius – tau vos spėjus persikelti iš „Juventus“ komandos rėžė: „Tarp „Bernabeu“ valdžios ir futbolininkų tvyro įtampa.“ Stipri, daug ką pasakanti frazė.

„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as, Carlo Ancelotti ir Florentino Perezas
„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as, Carlo Ancelotti ir Florentino Perezas

Būta ir kitų ženklų. Visai neseniai apsaugos darbuotojai iš stadiono pašalino plakatą, kad jo nematytų fotografai ir televizijos transliacijas žiūrintys žmonės. Jei netyčia praleidai, plakatas skelbė: „Ne ultros, ne aršūs – tiesiog pavargę nuo tavo diktatūros, Florentino.“ Prisiminkime ir maždaug prieš mėnesį prezidento atsistatydinimą skatinusias sirgalių skanduotes, kai „Barcelona“ eilinį kartą riaumojo Madride.

Ateis laikas, kai F.Perezas tikslingai atleis Benitezą, o jo vieton bandys pastatyti tave. Tačiau turi suprasti, kad tu būsi naudojamas kaip vaistas nuo peikiančios žiniasklaidos ir įsiutusių gerbėjų. Tu būsi pastatytas tarp jo ir link jo artėjančios milžiniškos bangos. 

Visi diktatoriai nenori klausyti kitų nuomonių. Jų galvose sukasi vienintelė mintis, kad tik jie žino, ko reikia ir kas yra naudinga klubui. Masės, šiuo atveju – sirgaliai, turi būti užkištos opijumi, kol „didysis žmogus“ priiminėja sprendimus ir uždirba pinigus.

Tu ir būsi tas opijus liaudžiai, Zizou. Jei klube neįvyks tektoninis lūžis, santykiai tarp vadovybės ir futbolininkų tik prastės, o imperatorius Perezas valdys ilgai ir laimingai, naudodamasis tavimi.

Dėl savo paties gerovės, nepriimk jo siūlymo tapti vyriausiuoju Madrido „Real“ strategu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius