Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 03

15min.lt sausio sportininkė Airinė Palšytė: „Noriu peršokti tą didmeistrišką 2 m ribą“

Lietuvos uždarų patalpų šuolių į aukštį rekordą pagerinusi ir antrą sezono rezultatą pasaulyje iškovojusi Airinė Palšytė 15min.lt skaitytojų pripažinta geriausia Lietuvos sausio mėnesio sportininke. Lengvaatletė surinko beveik 60 proc. balsų.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio (LLAF) nuotr.

Uždarų patalpų lengvosios atletikos varžybose Vokietijoje A.Palšytė peršoko 198 cm aukštyje iškeltą kartelę ir tapo Lietuvos rekordininke. Sportininkė pagerino savo pačios ankstesnį rekordą – šiuo metu pasaulyje tai antras šio sezono rezultatas.

A.Palšytė skaitytojų rinkimuose surinko 58 proc. visų balsų ir be didesnės konkurencijos nugalėjo Daną Rapšį ir Paulių Jankūną.

„Šis įvertinimas reiškia, kad tie, kurie balsavo už mane, mato mano potencialą, tiki manimi ir palaiko, o tai yra labai džiugu ir motyvuoja tik dar labiau stengtis.

Po puikių startų susilaukiau nemažai tiek vietinio, tiek tarptautinio dėmesio, tad ir gražių žodžių buvo daug. Labai smagu matyti, jog esu kažkam svarbus ir reikšmingas žmogus, o mano pasiekimai sukelia daug teigiamų emocijų ne tik man, bet ir aplinkiniams“, – sužinojusi apie skaitytojų įvertinimą kalbėjo A.Palšytė.

Norėčiau galiausiai peršokti tą didmeistrišką 2 m ribą

Sportininkė teigė, kad jau įvykdė minimalius šio sezono tikslus – pasiekė Europos uždarų patalpų ir pasaulio čempionatų bei Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių normatyvus.

Likęs šio sezono iššūkis – peršokti 2 metrų ribą: „Norėčiau galiausiai peršokti tą didmeistrišką 2 m ribą, bet stengiuosi savęs neriboti kažkokiais rezultatais ar vietomis, tad tiesiog stengsiuosi kiek įmanoma geriau pasirodyti Europos čempionate.“

28 proc. balsų surinkęs ir antrąją vietą užėmęs D.Rapšys į rinkimus buvo deleguotas taip pat už Lietuvos rekordą. Jis varžybos Nyderlanduose 200 metrų nugara nuplaukė per 1.47,90 min., o šis rezultatas yra geresnis nei olimpinis A normatyvas – 1.47,97 min.

Trečioje vietoje rinkimuose liko Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis Paulius Jankūnas, sausio mėnesį žaidęs keturias Eurolygos rungtynes ir dukart patekęs į geriausių savaitės žaidėjų penketuką.

Praėjusiais metais kartą jau tapęs 15min.lt mėnesio sportininku, krepšininkas šį kartą surinko 14 proc. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius