Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 09

Agnė Simonavičiūtė – šešta tarp geriausių pasaulyje oro balionų piločių

5-ąjį pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatą laimėjo australė Nicola Scaife, jau trečią kartą įrodžiusi esanti geriausia pilotė planetoje. Lietuvos atstovė Agnė Simonavičiūtė, ankstesnėse pirmenybėse buvusi antra, šį kartą užėmė šeštą vietą.
5-asis pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas Australijoje
5-asis pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas Australijoje / Ekrano nuotr. iš „Northam Ballooning Events“ paskyros „Facebook“

N.Scaife net artimiausias varžoves paliko toli už nugaros – surinko 17 240 taškų iš 20 000 galimų. Net šešiose užduotyse iš 20 ji gavo maksimalų taškų skaičių – po 1 000.

Antrą vietą užėmusios britės Stephanie Hemmings sąskaitoje – 13  799 taškai. Ji aplenkė Nuderlandų atstovę Sanne Haarhuis, beje, nė vienoje užduotyje nepasirodžiusią geriausiai (13 592 taškai).

Taip pat skaitykite apie tai, kaip vyksta varžybos ir kokie gebėjimai pilotus nuskraidina iki pirmos vietos

Penketuką užbaigia austrė Elisabeth Kindermann-Schoen, vienoje užduotyje prisirinkusi tiek baudų, kad net gavo neigiamą taškų skaičių (12 855 taškai), ir dar viena australė Georgia Croft, taip pat nėsyk nepasiekusi geriausio rezultato (11 817 taškų)

A.Simonavičiūtė vienoje užduotyje pasiekė geriausią rezutatą iš visų dalyvių ir galutinėje įskaitoje surinko 11 562 taškus.

Dar dvi Lietuvos atstovės – Renata Narbutė ir Julija Romanovskaja – užėmė atitinkamai 23-ią ir 28-ą vietas.

Pirmenybių rezutatai pateikiami čia.

Moterų piločių čempionatas pirmą kartą buvo surengtas ne Europoje – Australijoje, netoli Perto esančiame Northame vakarinėje žemyno dalyje.

Bet vargu ar N.Scaife jį laimėjo vien dėl to, kad varžėsi gimtojoje šalyje. Ji yra viena tituluočiausių oreivių moterų, pasaulio pirmenybes jau laimėjusi du kartus – pirmuosius čempionatus, vykusius Lenkijoje ir Lietuvoje (Birštone).

A.Simonavičiūtė juose buvo užėmusi atitinkamai 3-ią ir 5-ą vietas. 2018 m. Lenkijoje surengtame 3-iąjame čempionate ji užkopė iki 2-os vietos. Ankstesnes pirmenybes laimėjo lenkė Daria Dudkiewicz-Golawska, bet šiemet sportininkė nesivaržė.

4-asis čempionatas, turėjęs vykti 2021 m., buvo atšauktos dėl pandemijos.

Šiemetėse varžybose dalyvavo 30 piločių iš 13 valstybių – nuo Jungtinės Karalystės iki Australijos, nuo Brazilijos iki Japonijos.

Ekrano nuotr. iš Renatos Narbutės albumo/Lietuvos rinktinė pasaulio moterų karšto oro balionų čempionate
Ekrano nuotr. iš Renatos Narbutės albumo/Lietuvos rinktinė pasaulio moterų karšto oro balionų čempionate

Lietuvos sportininkės sudarė vieną didžiausių komandų. Tik šeimininkių australių buvo 5, japonių ir amerikiečių – po 4, bričių – taip pat 3. Latvijai atstovavo viena sportininkė.

Varžybų dalyvių nelepino orai. Jos prasidėjo nuo neįvykusio skrydžio – ne tik vienas treniruočių, bet pirmasis varžybinis skrydis buvo atšauktas dėl itin stipraus vėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius