-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 07 27

Trečiadienį Tokijuje – lietuviška medalių medžioklė: startuos 12 tautiečių

Liepos 28 d. Tokijo olimpinėse žaidynėse varžysis dvylika Lietuvos sportininkų: aštuoni irkluotojai, trys plaukikai ir burlentininkas.

Irklavimas. Aštuoniems iš devynių Lietuvos irkluotojų Tokijuje olimpinės žaidynės baigsis trečiadienį, kai vyrų porinės dvivietė ir keturvietė lenktyniaus B finaluose, o moterų porinės dvivietės įgula kovos A finale.

„Visi sveiki, pasiruošę. Abi laisvas nuo varžybų dienas treniravomės. Pirmadienį ir antradienį buvo prognozuojamas taifūnas, bet jo taip ir nesulaukėme. Šiandien buvo normalus lietuviškas oras su lietumi ir vėju“, – šyptelėjo Lietuvos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Keblys.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė

Pirmieji B finale, kuriame šešios porinių dviviečių įgulos išsidalins 7-12 vietas galutinėje žaidynių įskaitoje, startuos Saulius Ritter ir Aurimas Adomavičius. Jų lenktynės prasidės 2.20 val. Lietuvos laiku.

Tik prieš šias žaidynes į vieną valtį sėdę mūsų šalies irkluotojai kovos su Rumunijos, Rusijos olimpinio komiteto, Naujosios Zelandijos, Vokietijos ir Airijos duetais.

2.50 val. Lietuvos laiku prasidės porinių keturviečių B finalas, kuriame Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Armandas Kelmelis su dar trijų šalių – Norvegijos, Kinijos ir Vokietijos – atstovais išsiaiškins olimpinę rikiuotę nuo 7 iki 10 vietų.

3.18 val. Lietuvos laiku kovą dėl medalių pradės ant olimpinių žaidynių garbės pakylos jau stovėjusios Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė. 2016 m. Rio de Žaneiro žaidynių bronzinės prizininkės varžysis su Kanados, Nyderlandų, Rumunijos, Naujosios Zelandijos ir JAV įgulomis.

Iš visų finalo dalyvių tik abi lietuvės ir amerikietė 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinė vicečempionė irkluojant vienvietę Genevra Stone iki Tokijo buvo ragavusios olimpinių žaidynių skonio. Bet pagrindinėmis finalo favoritėmis laikomos ne Lietuvos ar JAV įgulos, o pastarųjų dvejų metų Europos čempionės rumunės Simona Radis ir Ancuta Bodnar. „Jos jau antrą sezoną lenktyniauja be pralaimėjimų“, – po pusfinalio pastebėjo D.Karalienė.

K.Keblys, kalbėdamas apie visų Lietuvos įgulų galimybes finaluose, sakė: „Svarbiausia, kad visi irkluotų kaip moka ir gali. Ir reikia pirmiausia susitvarkyti su savimi, negalvoti apie varžovus.“

Plaukimas. Andrių Šidlauską Tokijo žaidynėse iki šiol lydėjo skaičius 13. Tryliktu rezultatu panevėžietis pateko ir į 100 m, ir, šiandien, 200 m krūtine rungčių pusfinalius, tryliktas buvo ir trumpesnės distancijos galutinėje įskaitoje.

Trečiadienį 5.28 val. Lietuvos laiku A.Šidlauskas startuos antrajame iš dviejų 200 m distancijos pusfinalyje. Į finalą pateks aštuoni greičiausi plaukikai.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Andrius Šidlauskas

Sportininkas mano, kad norint patekti į finalą reikia pakeisti taktiką, kurią jis buvo pasirinkęs atrankoje: „Šiandien pradėjau per galingai. Buvo kažkoks jėgų antplūdis. Nesijaučiu toks super galingas, bet, sakau, reikia pabandyti, gal kažkas pavyks. Pravariau 150 m, mačiau, kad lyderiauju, bet paskutinius 50 m galvojau viskas, numirsiu tuoj. Svarbiausia, kad viskas gerai pasibaigė, pavyko prasibrauti į pusfinalį vėl 13-tu numeriu. Esu laimingas, nes rezultatas artimas mano asmeniniam rekordui. Tiesiog gal reikės rytoj pusfinalyje pakeisti taktiką, nes ši nelabai kaip gavosi. Gal kažkaip pavyks pradžią kažkaip ramiau, kad liktų rezervas finišui, nes dabar likus 15 metrų nusėdau ir tiesiog pradėjau paskutinėmis jėgomis kapoti.“

Dėl antro bilieto į pusfinalį 200 m krūtine rungtyje trečiadienį lenktyniaus jauniausia Lietuvos olimpinės delegacijos narė 19-metė Kotryna Teterevkova. Vilnietė 13.36 val. Lietuvos laiku startuos pirmame iš keturių atrankos plaukimų.

Jos debiutą olimpinėse žaidynėse paženklino asmeninis rekordas ir patekimas į pusfinalį 100 m nuotolyje plaukiant krūtine. Šioje rungtyje Lietuvos atstovė iškovojo 14-ąją vietą.

400 m distancijoje laisvuoju stiliumi užėmęs tryliktąją vietą, o perpus trumpesniame nuotolyje tuo pačiu stiliumi – aštuntąją, trečioje asmeninėje rungtyje Tokijo žaidynėse kovos Danas Rapšys. 14.01 val. Lietuvos laiku lietuvis pradės lenktynes trečiajame iš šešių 200 m rungties kompleksiniu būdu plaukime. Į pusfinalį pateks 16 sportininkų.

Buriavimas. Atsipūtęs per poilsio dieną vėl į Enošimos salos akvatorijos bangas keliaus RS:X klasės burlente lenktyniaujantis Juozas Bernotas. Jo nuo 6 val. 5 min. Lietuvos laiku laukia septintasis, o po to – aštuntasis ir devintasis plaukimai.

Po pirmų šešių plaukimų lietuvis užima 15-ąją vietą, bet jo tikslas – pirmas dešimtukas, kuris po dvylikos plaukimų kovos medalių plaukime. „Varžybos dar tik įpusėjo, viskas prieš akis“, – prieš poilsio dieną sakė 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius