-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 15

B.Vyšniauskas naują dopingo skandalą vadina kerštu: „Kai nori, gali prisikabinti ir prie stulpo“

Dopingo šešėlis virš Lietuvos sunkiosios atletikos kalve vadinamos Klaipėdos nesitraukia. Trečiadienio pavakarę Lietuvos antidopingo agentūra paskelbė, jog suspenduojami dar du šios sporto šakos atletai Irmantas Kačinskas ir Žygimantas Stanulis, bet jų treneris ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Bronislavas Vyšniauskas šią žinią vadina susidorojimu.
Bronius Vyšniauskas
Bronius Vyšniauskas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Prieš kelias dienas Klaipėdos apylinkės teismas pripažino B.Vyšniauską kaltu dėl draudžiamų preparatų naudojimo, tačiau tai nebuvo visos problemos, į kampą spaudžiančios sunkiosios atletikos sporto šaką.

Lietuvos antidopingo agentūros išplatintame pranešime Ž.Stanulis ir I.Kačinskas suspenduoti „už draudžiamojo metodo naudojimą“.

Visgi iš karto po šios naujienos pasirodymo su 15min bendravęs B.Vyšniauskas teigė, kad tai yra tendencingas puolimas.

„Klauskite jų (Lietuvos antidopingo agentūros – aut.past.). Jie skelbia ir rašo, jie tegul ir aiškina. O jie artimiausiu metu rašys daug. Kai kerštas prasideda, neabejoju, kad panašių naujienų turėsite artimiausiu metu ir daugiau“, – rėžė B.Vyšniauskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bronius Vyšniauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bronius Vyšniauskas

Paklaustas, ar minėti sportininkai buvo tikrinti, LSAF prezidentas klausimą palydėjo ironišku atodūsiu.

„Niekas jų netikrino. Čia vyksta negražus dalykai ir karaliauja antidopingo simpatijos (Lietuvos antidopingo agentūros vadovės –aut. past.). Dabar jie puola mus, po to pulsime mes. Nori mus užmušt? Gerai. Bet jų šaknys irgi išlįs“, – emocingai kalbėjo diskvalifikuotas treneris.

Pasiteiravus, ką turi omenyje, B.Vyšniauskas nedaugžodžiavo: „Palikime tai ateičiai. Mes jau būsime nuskalpuoti, bet pagalys turi du galus.“

Anot trenerio, pajėgiausias šiuo metu Lietuvos sunkiaatletis Ž.Stanulis gavo dopingo kontrolierių niuksą, nors iš tiesų gydėsi sveikatą ir buvo prižiūrimas medikų.

„Jei nori žmogų suėsti, tai ir suėsi. Jeigu labai nori, gali prisikabinti ir prie stulpo. Visa ši istorija nutiko seniai, prieš dvejus metus. Stanulis gulėjo ligoninėje, turėjo problemų su skrandžiu, kentė nuo roto viruso. Tiesiog pastatė lašinę su Ringerio tirpalu (vartojamas elektrolitų ir skysčių pusiausvyrai organizme atstatyti – aut. past.), sulašino 100 gramų ir iš to padarė tragediją“, – savo versiją dėstė B.Vyšniauskas, teigęs, jog ši procedūra jo auklėtiniui buvo atlikta su daktaro rekomendacija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Žygimantas Stanulis 2018 m. Europos čempionate iškovojo sidabrą.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Žygimantas Stanulis 2018 m. Europos čempionate iškovojo sidabrą.

Klaipėdiečio teigimu, visa ši istorija – tiesiog keršto akcija.

„Už poros savaičių turėjome startuoti Romoje, vasario mėnesį Taškente vyksiančioje atrankoje į olimpines žaidynes. Jie specialiai daro viską, kad mums sutrukdytų“, – savo poziciją dėstė specialistas.

Galiausiai B.Vyšniauskas paleido dar vieną kritikos tiradą tiek dopingo kontrolieriams, tiek žiniasklaidos atstovams.

„Jiems reikia reklamos, nori pasirodyti, kad gaudami tūkstančius dirba, nors iš tiesų nieko nedaro. Pasigavo mus ir dabar purvins. Žinoma, tai daro kartu su jumis – žurnalistais. Aštuoniolika straipsnių ir visi apie tą patį – tėvas Bronius, sūnus Ramūnas, tėvas Bronius, sūnus Ramūnas... Kiek galima rašyti apie tą patį? Rašote apie prizininką ar čempioną ir būtinai paminite dopingą. Jei kada norėsite ištaisyti visas padarytas klaidas, galėsime susitikti. Tada ir išdėstysime viską“, – užbaigė B.Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius