Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 24

Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionate Lietuva turės dvi komandas

Puiki žinia Lietuvos paplūdimio tinkliniui. Europos tinklinio konfederacijai (CEV) patvirtinus oficialų Europos jaunimo (U-22) čempionato dalyvių sąrašą, į pagrindinį čempionato etapą pateko antroji Lietuvos merginų jaunių Ievos Vasiliauskaitės ir Gerdos Grudzinskaitės pora. Ji teisę atstovauti Lietuvai iškovojo laimėjusi atrankos varžybas, vykusias Vilniuje.
Gerda Grudzinskaitė
Gerda Grudzinskaitė / Augusto Četkausko/sportoakimirka.lt nuotr.

Kaip pirmoji Lietuvai atstovausianti merginų paplūdimio tinklinio komanda yra Urtės Andriukaitytės ir Irinos Zobninos pora. Merginos kelialapį į pagrindinį Europos jaunimo čempionato turnyrą yra užsitikrinusios pagal turimus Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) taškus.

Europos jaunimo U-22 čempionato pagrindiniame etape iš viso dalyvauja 32 komandos. Kadangi čempionate dalyvauti užsiregistravo 27 šalys, tai penkios aukščiausią reitingą turinčios šalys įgauna teisę deleguoti dvi savo šalies komandas toje grupėje. Šalių reitingas skaičiuojamas pagal trijų metų rezultatus to amžiaus grupės čempionate.

„Mes labai džiaugiamės, kad Lietuva pateko į aukščiausią reitingą turinčių šalių penketuką ir įgavo galimybę į čempionatą deleguoti ne vieną, o dvi komandas. Tai, kad šiandien esame tarp aukščiausią reitingą jaunimo grupėje esančių šalių, yra penkerių metų nuoseklaus darbo rezultatas“, – jaunųjų tinklininkų pasiekimais džiaugiasi federacijos prezidentas Darius Čerka.

Tai, kad šiandien esame tarp aukščiausią reitingą jaunimo grupėje esančių šalių, yra penkių metų nuoseklaus darbo rezultatas

„2014 m. Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės pora šioje amžiaus grupėje užėmė 9-ą vietą, 2015 m. – Ieva ir Monika užėmė 3-ą vietą, o 2016 m. Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina – 5-ą. Džiugu, kad šis nuoseklus darbas užtarnavo tam tikrų „privilegijų“. Antrosios poros patekimas į pagridinių žaidėjų sąrašą reškia galimybę Lietuvai surinkti daugiau europinių reitingo taškų ir užsitikrinti geresnes pozicijas turnyrinėje lentelėje kituose tarptautiniuose turnyruose

Svarbu ir tai, kad aukšti europiniai ir pasauliniai mūsų sportininkų reitingai ir pasiekimai yra fiksuojami ir Lietuvoje – kuo didesni Europos ir pasaulio reitingo taškai, tuo aukštesnis yra žaidėjų sportinio meistriškumo įvertinimas, o tai reiškia, kad jeigu rinktinė rodo gerus rezultatus, tai iš valstybės yra gaunamas didesnis finansavimas sporto šakai toliau ruoštis kitiems etapams.

Kol kas antroji paplūdimio tinklinio moterų komanda Europos čempionate gali dalyvauti tik savo asmeninėmis lėšomis. Tad labai džiaugiamės geromis žiniomis ir linkime merginoms sėkmės ir pergalių čempionate ir parsivežti neįkainojamą patirtį iš varžybų su stipriausiomis Europos jaunių poromis!“, – merginoms linkėjo D.Čerka.

Europos U-22 pirmenybės vyks birželio 15-18 dienomis Badene (Austrija). Lietuvos komandos šių pirmenybių reitinge aplenkė tokias šalis kaip Latvija, Rusija, Prancūziją, Italija, Čekiją, Norvegiją ir kt.

Vaikinų grupėje Lietuvai atstovaus atranką laimėję Patrikas Stankevičius ir Matas Navickas, kurie Europos jaunimo pirmenybių lentelėje šiuo metu rikiuojasi devintu numeriu.

Įdomu ir tai, kad P.Stankevičiaus ir M.Navicko pora taip pat laimėjo antradienį vykusią atranką dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulio jaunimo (iki 21 metų) paplūdimio tinklinio čempionate Nandzinge (Kinija). Jis bus jauniausia pora, atstovausianti mūsų šaliai Europoje ir pasaulyje. Merginų grupėje nugalėtojomis tapo I.Zobninos ir I.Vasiliauskaitės duetas.

„Atrankos rezultatai nenustebino. Nugalėjo tie, kas pagal užsiregistravusių sąrašą ir buvo stipriausi. Žinoma, kadangi Europos U-22 čempionate būsime vieni jauniausių, tai bus sunku kovoti, nes ten jau būna sportininkų, kurie dalyvauja pasaulio taurėse. Gaila, kad vaikinų tarpe dėl traumos iškrito Audriaus Knašo ir Aurimo Mazūro pora. Su jais būtų galima išbandyti kitus duetus, tačiau apskritai kiekvienais metais turime talentingų žaidėjų. Tik jiems reikia turėti didelį norą ir tinkamas sąlygas“, – pasakojo Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinių vyr. treneris Tadas Donėla.

Pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionatas vyks liepos 11-16 dienomis Nandzinge (Kinija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius