-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25

Europos beisbolo čempionato 2 diena: parklupdyti slovakai ir K.Vilimo šou

Antroji Europos beisbolo čempionato diena vos nepaskendo visą pirmadienio vakarą ir naktį Lenkijos pietvakarius merkusiame lietuje. Organizatoriai sunkiai tvarkėsi su užklupusio lietaus padariniais, o tai sujaukė ir varžybų tvarkaraštį.
Europos beisbolo čempionato antroji diena
Europos beisbolo čempionato antroji diena

Menkos vietinių Miejska Gurkos gyventojų pajėgos į aikštelę gabeno žvyrą ir bandė susidoroti su balomis. Ne tik komandų treneriai, bet ir Europos beisbolo konfederacijos atstovai kraipė galvą, stebėdami aplaidų organizatorių darbą.

Antrosios dienos rungtynės prasidėjo tik dvyliktą valandą. Rusija pagaliau įrodė savo pranašumą prieš Lenkiją rezultatu 5:1. Po valandos pertraukos rusams ir vėl teko stoti į kovą. Tiesa, Ukraina taupė savo geriausius metikus ir, atrodo, iš anksto buvo susitaikiusi su pralaimėjimu. Rungtynės baigėsi 5:0 rusų naudai.

Lenkijos ir Baltarusijos rungtynės buvo perkeltos į trečiadienį. Vietoje jų, vakaro rungtynėmis tapo Lietuvos ir Slovakijos kova.

Slovakams po pralaimėjimo Ukrainai tai buvo galimybė dar kabintis kovoje dėl patekimo į finalą, tačiau lietuviai įrodė savo pranašumą.

Du Kęsto Vilimo ir vienas Edvardo Matusevičiaus homerun'as leido lietuviams išsiveržti į priekį, o tas pats E.Matusevičius sėkmingai užbaigė emocingas rungtynes. Lietuviai kurį laiką pirmavo net 8:2, bet po kelių klaidų ir nesusikalbėjimo prie pirmosios bazės leido slovakams pasivyti ir atgaivinti intrigą.

Europos beisbolo čempionato antroji diena
Europos beisbolo čempionato antroji diena

Bet lietuviai susiėmė ir sėkmingai užbaigė rungtynes, iškovodami pelnytą pergalę rezultatu 10:6.

V.Neverausko teigimu, Lietuvos rinktinė nebuvo patekusi į psichologinę duobę, o tiesiog padarė kelias klaidas, iš kurių reikėtų pasimokyti.

– Treneri, slovakus šiandien pramušėme ir pagaliau tikrai veikė mūsų puolimas. Kieno tai nuopelnas: jų metiko klaidų ar mūsų pagerėjusios koncentracijos ir prisitaikymo prie mušimo sąlygų?

– Šis metikas buvo gerokai lėtesnis už vakarykštį baltarusių metiką ir tai jau buvo pakankamai gerai. Vakar metimai buvo greiti ir nespėdavom laiku pasitikti. Pagaliau pamatėme ir darbo stovykloje padarinius. Kęsto Vilimo du homerun'ai – po savaitės poilsio ir darbo stovykloje. Vidmanto Koldūbos atmušimai, Justo Sadauniko atmušimai... Manau, kad prie to prisidėjo praktika stovykloje.

– Vienas geriausių Lietuvos atmušėjų Andrius Stravinskas šiandien buvo kaip nesavas. Kas nutiko?

– Jis stovykloje buvo tik kelias dienas. Tai turėjo įtakos. Ir, visgi, nesusitvarkė su įtampa, nors ir yra patyręs žaidėjas. Aš tikiuosi, kad jis susitvarkys, nes bėda buvo ir techninės klaidos. Bandžiau patarti, bet buvo tiesiog ne jo diena.

– Pirmavome užtikrintai, bet ir dar kartą leidome varžovams prisivyti. Ar čia atsiskleidžia psichologinės mūsų problemos, ar tiesiog nepasiseka?

– Tai ne psichologinės bėdos. Tiesiog reikia žaisti taip, kaip reikalauja situacija. Šita situacija, kai pramušama link pirmos bazės, yra atidirbinėjama daug kartų. Reikia žaisti, taip, kaip praktikuotasi. Jaunas žaidėjas ėmėsi iniciatyvos ir padarė savo. Jo įtikinėjimai, kad buvo užribis mažai ką domina. Teisėjas padarė savo sprendimą. Metikas atbėgęs rėkė, kad kamuolys būtų atiduodamas jam, jis turėjo atiduoti ir negalvoti.

Po to sekė grubi Justo Sadauniko klaida, kai praleistas kamuolys ir varžovai subėgo tiesiog be darbo. Marijus Dargis gerai mėtė ir nieko baisaus nebuvo, nebūtų buvę jokių bėdų. Mes turime keletą emocionalių jaunų žaidėjų, kurie gerai žaidžia, bet kartais pervertina savo galimybes.

Europos beisbolo čempionato antroji diena
Europos beisbolo čempionato antroji diena

– O nebuvo taip, kad tos emocijos ir noras laimėti ir ištempė mus šiandien? Ko vertas vien jau Kęsto Vilimo siautėjimas...

– Ne. Kęstas gerai padirbėjo stovykloje, jaučia kamuolį, pavyko įtikinti, kad muštų taip, kaip prašoma. Tai nebuvo vien emocijos, tai buvo nuoseklaus darbo rezultatas.

– Edvardas Matusevičius vėl užbaigė rungtynes, bet šį kartą turėjo problemų. Bent jau iš šalies atrodė, kad jam buvo sunkoka pataikyti į zoną ir išsilaikyti ant jau ne vieno metiko skundų susilaukusio kalnelio. Kaip buvo iš tiesų?

– Du kartus ėjau patarti ir abu kartus tai suveikė. Jis buvo per daug įsitempęs...

– Ką sakėte, jei ne paslaptis?

– Pirmu atveju, sakiau, kad atsipalaiduotų... Ramiai, ramiai, viskas gerai, jie nieko nepramuš. Antru atveju, mačiau, kad jis pradėjo trumpinti žingsnį, mėtyti į žemę, tad pasakiau, kad ilgintų žingsnį, paliktų kulną ir kamuoliukas nuskris ten, kur reikia. Jis puikiai susitvarkė.

– Rytoj mūsų laukia Rusijos iššūkis. Rusai demonstruoja gerą formą, patikimą gynybą, kol kas per dvi rungtynes praleido tik tašką. Ko galime tikėtis? Ar pavyks lygiavertiškai susikauti?

– Kad mes bandysime kovoti dėl pergalės, tai faktas, bet žaidžiant turnyre reikia galvoti ir į priekį. Ukraina šiandien prieš rusus žaidė su atsarginiais metikais tam, kad patektų į finalą. Bandė laimėti, bet nesistengė per daug.

Mes turim minčių, bet yra keletas žmonių, kuriems reikia duoti pailsėti, kad ketvirtą ar penktą dieną jie išvis nedingtų. Tikiuosi, kad tie rezerviniai žaidėjai sužais, nes reikės ieškoti sprendimų.

– Kokios rusų silpnosios vietos?

– Įdomi komanda, kuri labai saugo bazes. Jei kažkas išeina į bazę, tai išsyk prilimpa ir neduoda nei žingsnio padaryti. Nėra stebuklingi atmušėjai, nors reikia pasisaugoti, bet iki šiol abiejose rungtynėse atnešė tik po penkis taškus. Nėra patys rezultatyviausi. Jei prieš lenkus dar jiems teko kautis su Mareku Deska, tai ukrainiečių metikai buvo vidutiniokai ir su jais nebuvo taip lengva.

Po antrosios pergalės Lietuva turnyro lentelėje iškopė į priekį kartu su taip pat nepralaimėjusia Rusija. Kitos komandos jau turi po pralaimėjimą, o Lenkija ir Baltarusija kol kas žaidė tik vienas rungtynes.

Naudingiausias dienos žaidėjas – Kęstas Vilimas

Rinktinę į priekį lemiamais momentais ir vėl traukė jos lyderis Edvardas Matusevičius, tačiau ir šį kartą geriausio žaidėjo laurus iš jo tenka perduoti komandos draugui.

22 metų Lietuvos rinktinės gaudytoją Lenkijoje vykstančiame turnyre jau pažįsta visi. Kęstas išsiskiria žvėriškomis emocijomis ir du kartus išmušęs kamuoliuką už aikštės ribų švęsdavo kaip išprotėjęs.

Europos beisbolo čempionato antroji diena
Europos beisbolo čempionato antroji diena

Karštos emocijos kartais neleidžia susitvarkyti su rungtynių įtampa, tačiau be šios sprogstamos K.Vilimo energijos Lietuva sunkiai būtų taip truktelėjusi į priekį ir pabėgusi nuo Slovakijos. Jis užveda komandą ir stengiasi įkvėpti kitus atiduoti du šimtus procentų. Jį jau įsidėmėjo varžovų žaidėjai ir ne tik dėl emocijų, bet ir dėl to, kad jis puikiai susitvarko su mušėjo ir gaudytojo pareigomis.

Trečiadienį, 15 valandą (jei nesutrukdys lietus), Lietuva susikaus su Rusija.

Tiesioginę rungtynių transliaciją ir komentarus gyvai galėsite sekti 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius