-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 31

Europos paplūdimio tinklinio karalienėmis pripažintos latvės

Sofijoje (Bulgarija) vykusios iškilmingos ceremonijos metu buvo apdovanoti geriausi Europos tinklininkai. Tarp metų laureatų pateko ir mūsų kaimynės latvės - Tina Graudina ir Anastasija Kravčenoka pripažintos geriausiomis šių metų Europos paplūdimio tinklininkėms. Mažiausiai metus laiko jos galės vadintis Europos paplūdimio tinklinio karalienėmis.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / CEV nuotr.

Latvijos sportininkės 2016 metais tapo Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionėmis, o šiemet gana netikėtai triumfavo suaugusių Europos pirmenybėse Maskvoje (Rusija). T. Graudina bei A. Kravčenoka taip pat užėmė devintąją vietą pasaulio čempionate ir pasaulio turo finale bei iškovojo kelialapį į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes. Anksčiau Latvijos moterų komandos olimpinėse žaidynėse nėra žaidusios.

Europos paplūdimio tinklinio karaliais pripažinti rusai Viačeslavas Krasilnikovas ir Olegas Stojanovskis. Pirmą sezoną kartu žaidžiantys tinklininkai Hamburge (Vokietija) pirmą kartą Rusijai pelnė pasaulio čempionato aukso medalius. Už tai jiems atiteko ir olimpinis kelialapis. Europos pirmenybėse jie liko devinti, bet vėliau triumfavo pasaulio turo finale. Šis Rusijos duetas yra tik trečioji Europos pora, tapusi planetos čempione.

Geriausiu paplūdimio tinklinio treneriu išrinktas norvegas Kare Molas. Jo auklėtiniai - sūnus Andersas Molas ir Christianas Sorumas, būdami vos 20-ies metų tapo pasaulio reitingo lyderiais ir apgynė Europos čempionų vardus.

Geriausia Europos salės tinklininke pripažinta serbė Tijana Boškovič. Ji padėjo Serijos rinktinei tapti Europos čempione ir buvo pripažinta naudingiausia pirmenybių žaidėja. MVP prizą ji gavo trejus metus iš eilės svarbiausiuose pasaulio turnyruose. Su Serbijos rinktine ji iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes.

Geriausiu Europos tinklininku tapo serbas Urošas Kovačevičius. Serbai šiemet tapo Europos čempionais, o U. Kovačevičius pripažintas geriausiu pirmenybių tinklininku. Su Trentino „Volley“ (Italija) klubu jis triumfavo pasaulio klubų čempionate ir iškovojo CEV taurę.

Geriausiu moterų tinklinio trenerio paskelbtas italas Massimo Barbolini, kurio treniruojama Igoro Gorgonzolos „Novara“ komanda triumfavo Čempionų lygoje. Tuo tarpu geriausiu vyrų tinklinio treneriu tapo Serbijos rinktinės strategas Slobodanas Kovačas.

CEV metų įvykiu tapo 2019 metų Europos tinklinio čempionatas. Pirmą kartą istorijoje vyrų ir moterų čempionatai vyko net aštuoniose skirtingose šalyse ir jie vieną po kito mušė populiarumo rekordus. Europos čempionatų mačuose apsilankė beveik pusė milijono žiūrovų, o rungtynės buvo transliuojamos daugiau nei 150 šalių visame pasulyje.

Už gyvenimo nuopelnus CEV apdovanojo Bulgarijos tinklinio federacijos prezidentą Dancho Lazarovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius