Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Europos žaidynėse dalyvaus ir Arno Rumševičiaus bei Luko Každailio pora

Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui jau išlydint atletų delegaciją į pirmąsias Europos sporto žaidynes Azerbaidžane, Lietuvos tinklinio federaciją pasiekė maloni naujiena. Baku vyksiančiose pirmosiose Europos žaidynėse Lietuvos paplūdimio tinkliniui atstovaus ne tik pajėgiausia moterų pora Ieva Dumbauskaitė su Monika Povilaityte, bet ir perspektyvus vyrų duetas – Arnas Rumševičius su Luku Každailiu.
Lukas Každailis
Lukas Každailis / Augusto Četkausko nuotr.

Devyniolikmečiai lietuviai buvo pirma pora vyrų varžybų rezerve, tad vieniems iš varžovų atsisakius dalyvauti, jie paskutinę minutę gavo kvietimą į Baku. Patys vaikinai į išlydėtuves neatvyko, nes penktadienį startuoja Maskvoje vykstančiame Rytų Europos paplūdimio tinklinio čempionato (EEVZA) „Russia Open“ etape, kur pateko į pagrindinį turnyrą.

Sužinojusi šią naujieną LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė juokavo: „Jūs tinklininkai esate šaunuoliai – netgi ne į nuvažiuojantį traukinį suspėjote, bet jau išvažiavusį traukinį susistabdėte ir įšokote!“

Praėjusių metų pasaulio jaunimo paplūdimio tinklinio vicečempionė Ieva Dumbauskaitė buvo patenkinta kolegų sėkme: „Labai džiaugiuosi dėl Arno ir Luko, visuomet už juos sergu ir juos palaikau. Vaikinai tikrai nusipelnė šios galimybės. Tikiu, kad jie parodys viską, ką sugeba. Mums su Monika Povilaityte dabar bus kur kas smagiau vykti į Baku, galėsime vieni kitiems patarti, padėti“.

„Jeigu jau važiuojame, tai reikia ir pergalių“, – Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinės treneris Tadas Donėla buvo nusiteikęs ambicingai. „Norėčiau, kad tiek merginos, tiek vaikinai patektų į geriausiųjų dešimtuką.“

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas kalbėjo: „Europos žaidynėse matyti mūsiškius dalyvaujant tiek vyrų, tiek moterų varžybose – puikus pasiekimas ir akivaizdus įdėtų pastangų rezultatas. Noriu padėkoti visiems prisidėjusiems – sportininkų treneriams, tėvams, rėmėjams bei ištikimiems sirgaliams, palaikantiems mūsų tinklininkus visada, kaip jiems besisektų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius