-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 10 22

Favoričių akistatoje – dvi raudonos kortelės ir Garliavos rankininkių pergalė

Šeštadienį Garliavoje įvyko pirmoji Lietuvos moterų lygos favoričių akistata. Kauno raj. „Garliavos SM-Cascados“ merginos savo žiūrovų akivaizdoje priėmė principines varžoves iš Kauno – „ACME-Žalgiris“ klubą. Kieta ir bekompromisė kova baigėsi garliaviečių pergale 38:30 (18:18).
Garliavo rankininkės
Garliavo rankininkės / Rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Susitikimą geriau pradėjo gausiai savųjų sirgalių palaikoma „Garliava SM-Cascada“, kuri įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo 11:8. Vis tik šios persvaros šeimininkėms ilgai išlaikyti nepavyko.

Viltės Lubytės ir Inesos Verbovik tandemas truktelėjo žalgirietes į priekį ir rezultatas išsilygino (14:14).

Kai jau atrodė, jog „ACME – Žalgiris“ perims iniciatyvą neatlaikė vicečempionių nervai. Po apsistumdymo su Emile Aglinskaite Audinga Kniubaitė užsidirbo trečią dviejų minučių pašalinimą ir prieš save išvydo raudoną kortelę.

Po keleto minučių tokios pačios spalvos kortelę prieš save išvydo ir kita žalgirietė Grėta Burkaitė, kuri itin šiurkščiai atakavo į vartus metusią varžovę.

Be dviejų gynybos ramsčių likusi „ACME-Žalgirio“ iki pirmojo kėlinio pabaigos atsilaikyti sugebėjo. Po pirmųjų 30 minučių rezultatas buvo 18:18.

Antrajame kėlinyje HC „Garliava SM-Cascada“ puikiai sugebėjo pasinaudoti savo įgytais pranašumais. Vienas po kito pelnomi Laimos Bernatavičiūtės įvarčiai pradėjo varyti į neviltį kaunietes, kurios pačios jau nebebuvo tokios rezultatyvios.

Įpusėjus kėliniui komandas skyrė 5 įvarčiai (30:25) ir nors svečių ekipai dar buvo pavykę kiek priartėti (31:28), tačiau rungtynių pabaigoje „Garliava SM-Cascada“ galutinai perlaužė susitikimo eigą ir pergalę šventė užtikrintai 38:30.

Garliavos rankininkėms tai buvo pirmosios sezono rungtynės ir tuo pačiu pirmoji pergalė naujajame Lietuvos moterų rankinio lygos sezone. Žalgirietės jau buvo įveikusios Šiaulių ekipą.

Po šio susitikimo vyriausiasis „ACME-Žalgiris“ treneris Antanas Skarbalius teigė, jog arbitrų darbų yra patenkintas: „Nors dvi „Žalgirio“ komandos žaidėjos buvo diskvalifikuotos, bet teisėjai rungtynėms vadovavo labai kvalifikuotai. Pagarba jiems.“

Iš viso šiame susitikime buvo net 14 dviejų minučių pašalinimų: žalgirietės šalintos 8 kartus, Garliavos merginos 6.

„Garliava SM-Cascada“: Laima Bernatavičiūtė 10, Kamilė Bušaitė ir Evelina Dževerakaitė po 7, Emilė Aglinskaitė 6, Greta Rinkevičiūtė 3, Gabija Kleizaitė 2, Eglė Laurinavičiūtė, Karolina Sparnauskaitė ir Justina Zenkovaitė po 1.

„ACME Žalgiris“: Inesa Verbovik 12, Klaudija Šidlauskytė 4, Viltė Lubytė ir Simona Kazlauskaitė po 3, Martyna Vaitkutė ir Gerda Trušytė po 2, Austėja Narauskaitė, Neringa Gudaitytė, Laura Žukovaitė ir Grėta Burkaitė po 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius