Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 01

Fechtuotojas Leonardas Kalininas – 18-as tarp Europos jaunių

Plovdive (Bulgarija) vykstančiame Europos jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionate kovo 1 d. startavo Leonardas Kalininas – vienintelis Lietuvos atstovas jaunių amžiaus grupėje.
Leonardas Kalininas kairėje
Leonardas Kalininas kairėje / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Fechtavimas

Kartu su kitais 109-iais Europos valstybių atstovais L.Kalininas trečiadienio rytą pradėjo parengiamajame varžybų etape. Priskirtas į 16-ą pogrupį, Lietuvos atstovas negalėjo nudžiuginti nei vieno savo priešininko – laimėjo visas 5 kovas. Rezultatu 4:5 L.Kalininui nusileido slovėnas Gregoras Porsas, graikas Ioannis Markopoulos ir rumunas Mihai Bigea, 3:5 lietuvio pranašumą pripažino turkas Hilmi Taha Ekenleras, o 1:5 – ukrainietis Maksymas Karychenko.

Iškovojęs aukštą varžybų reitingo numerį (po kovų pogrupiuose buvo 7-as), L.Kalininas pelnė galimybę praleisti pirmąjį kovų ratą atkrintamajame etape ir startavo iš karto geriausiųjų 64-uke. Pirmoji kova mūsų šalies atstovui buvo sėkminga – šveicaras Sebastianas Weberis buvo įveiktas rezultatu 15:11, tačiau koją pakišo antrasis susitikimas su rumunu Adamu Macska. Po ilgos kovos L.Kalininas buvo priverstas pripažinti Rumunijos atstovo pranašumą 10:15.

Galutinėje įskaitoje tarp 110 dalyvių L. Kalininas užėmė 18-ąją vietą.

Nors L.Kalininui ir nepavyko pakartoti ankstesnių šio sezono pergalių – rudenį vykusiame Šiaurės šalių čempionate savo amžiaus grupėje jis iškovojo auksą, o gruodį Kopenhagoje rengtame Europos jaunių taurės etape – bronzą, tačiau yra vilčių, jog kitais metais pradėjęs startus jaunimo amžiaus grupėje šis sportininkas rodys ne prastesnius rezultatus.

Savaitgalį prasidėsiančiose jaunimo amžiaus grupės varžybose startuos ir 3 lietuviai – Olivija Mašalo, Rokas Jukna ir Arnas Salokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius