Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 01

Garsių choreografų gatvės šokių pamokos – šimtams festivalio „Sportas visiems“ dalyvių

Gegužės 27–29 dienomis Palanga vėl alsavo sporto ritmu. Čia jau 18-ąjį kartą vyko masinio sporto šventė – festivalis „Sportas visiems“, kuriame dalyvavo per 5 tūkst. aktyvaus poilsio mėgėjų iš visos Lietuvos.
Gatvės šokių pamokos Palangoje
Gatvės šokių pamokos Palangoje / Juliaus Bliūdžiaus nuotr.

Iš viso festivalio programoje buvo beveik 40 skirtingų sporto rungčių. Paplūdimį šalia tilto tradiciškai okupavo tinklininkai, regbininkai, rankininkai, virvės traukikai, kvadrato, bėgimo ir itin pastaraisiais metais išpopuliarėjusio baliontinklio mėgėjai. Festivalio metu Palangos paplūdimyje jau devintą kartą buvo surengtas ir tarptautinis skraidančiojo disko turnyras „Palanga Sands”, kuriame buvo pagerinti du Lietuvos rekordai.

Miesto stadione varžėsi krepšininkai, futbolininkai, čia taip pat vyko pasagos mėtymo ir kitos rungtys. Netrūko renginių ir kurorto gatvėse, kur sporto mėgėjams buvo pasiūlyta pasivaržyti smiginio, rankų lenkimo, baudų metimo, petankės, šaudymo pneumatiniu šautuvu, pusiausvyros testavimo, dviračių vairavimo, laipiojimo uolomis (dirbtine sienele) bei kitose rungtyse. Rytais šimtai žmonių dalyvavo masinėse mankštose ir meditacijose.

Iš viso įvairiose varžybose dalyvavo beveik 9 tūkst. žmonių, taigi dauguma sporto mėgėjų savo jėgas išbandė net keliose rungtyse. Beje, festivalis sulaukė ir svečių iš užsienio – Rusijos, Suomijos, Gruzijos, Danijos ir Estijos.

Gausiausiai renginyje dalyvavo asociacija „Gimnastika visiems“, į festivalį atvežusi net 1 967 savo nare. Per iškilmingą atidarymą masiniame pratime „Šokam Lietuvai“ pasirodė net 1 457 atlikėjos. Orientavimosi sporto varžybose dalyvavo 179 sportininkai.

Bene daugiausia dėmesio Palangoje sulaukė garsių choreografų Kęstučio Baranausko ir Tomo Uroškos gatvės šokių pamokos. Festivalio renginys „Visi gali šokti“ sužavėjo ir jaunus, ir senus, ir dailiosios lyties atstoves, ir vaikinus.

Aikštėje prie Palangos tilto susirinko keli šimtai šokėjų ir dar daugiau smalsuolių. Tie, kas nusprendė išmėginti jėgas ir išmokti žymiausių Lietuvos choreografų pastatytą šokį, liko nenusivylę.

Pirmasis į didžiąją sceną žengė K.Baranauskas. Jis publiką užbūrė puikiu humoro jausmu ir šmaikščiai mokė susirinkusiuosius kiekvieno choregorafijos judesio bei žingsnelio.

Po keliasdešimties minučių šimtai šokėjų vienu ritmu jau kėlė rankas į viršų ir skambant muzikai demonstravo savo sugebėjimus. Vieniems sekėsi geriau, kitiems sunkiau, tačiau minioje buvo daugybė naujokų, kurie anksčiau net nėra susidūrę su šiuo gatvės šokių stiliumi.

„Su Tomu paruošėme tokius šokius, kurie būtų paprasti, bet įdomūs šiems žmonėms. Orientavomės į pradedančiuosius, tačiau mačiau ir labai daug gerai šokančio jaunimo. Visgi visa šio projekto „Visi gali šokti“ esmė – smagiai praleisti laiką, pajudėti, šypsotis. Į šokį sudėjau ir labai linksmų dalykų ir kiek sudėtingesnių elementų, kad nebūtų nuobodu“, – pasakojo K.Baranauskas.

„Tu gali šokti“ projekto nugalėtojas ir choreografas Tomas Uroška prisipažino, kad tai buvo jo pirmoji tokia patirtis scenoje. „Faina, pasitūsinau ant scenos. Tikrai nesijaudinau ir visiems šiems šokėjams galėčiau parašyti aukščiausią balą. Gal ir daviau kažko sudėtingo, tačiau svarbiausia puiki nuotaika ir emocijos“, – sakė T.Uroška.

Apie asociaciją „Sportas visiems“

  • Asociacija „Sportas visiems“ įkurta 1991 metais, tad šiemet mini 20-ečio jubiliejų. Festivalį asociacija organizuoja kasmet nuo 1994 metų. Siekdama populiarinti žiemos sportą, nuo 2004-jų asociacija organizuoja „Žiemos sporto visiems“ žaidynes. Asociacija „Sportas visiems“ vienija 19  respublikinių sporto organizacijų, po kurių skėčiu glaudžiasi maždaug 500 klubų. Pagrindinis asociacijos tikslas – skatinti žmones sportuoti savo malonumui.

 

„Visi gali šokti“ akimirkos:

VIDEO: Kęstas Baranauskas Palangoje moko šokti "Sportas visiems" dalyvius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius