Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 01

Gydytojas D.Barkauskas: žmogus yra sutvertas stebėti aplinką

Saulėtą ir karštą paskutinę vasaros dieną sostinės Lukiškių aikštėje tęsėsi tradicinis Vilniaus sporto festivalis. Antrąją festivalio dieną visi renginio dalyviai ir svečiai galėjo pasisemti neįkainojamų žinių ir padiskutuoti su sporto, medicinos ir sveikatingumo specialistais „Active Training“ pranešimų zonoje.
Vilniaus sporto festivalis
Vilniaus sporto festivalis / Organizatorių nuotr.

Lektoriai ir pranešimų zonos ambasadoriai papasakojo apie taisyklingą judėjimą, mitybos programų madą ir netgi žalą. Jie pasidalino įžvalgomis apie sveiką gyvenseną ir sveikos gyvensenos įpročius, pasaulines mitybos tendencijas bei naujausias sveikatos technologijų tendencijomis.

Didelio dėmesio tradiciškai susilaukė Lietuvos olimpinės rinktinės gydytojas Dalius Barkauskas. Jis nusprendė savo pranešimą skaityti ne tam skirtoje zonoje, kur itin kepino saulė, o pavėsyje po medžiais. Apie kvėpavimo ypatybes, technologijų ir sėdimo darbo žalą papasakojęs D.Barkauskas vėliau keliolika minučių diskutavo su lankytojais ir atsakė į jų klausimus.

„Žmogus yra sutvertas toks, kad nuolat stebėtų aplinką. Niekas nesako, kad technologijomis naudotis nereikia, bet pusvalandį pasėdėję prie telefono ekrano ar kompiuterio, padarykite pertraukėlę ir pasižvalgykime aplink“, – pavyzdį pateikė D.Barkauskas, kuris sėdėjimą pavadino „moderniu rūkymu“.

Sveikatingumo mokyklos „Active Training“ mokymų programų vadovė dr. Simona Pajaujienė papasakojo apie naujoko iššūkius pradedant fizinio aktyvumo kelią ir #BeActive“ projekto idėją bei galimybes Lietuvoje. Mitybos specialistas Artūras Sujeta skaitė pranešimą apie sporto mitus ir mitybos teorijas. Žmonės galėjo išgirsti vertingą informaciją apie racionalius ir neracionalius sprendimus renkantis sveikatingumo strategijas.

Profesorius Albertas Skurvydas papasakojo apie tai, ar gali šiuolaikinis žmogus išgyventi be fizinio aktyvumo. Po šios paskaitos ne vienas žmogus galėjo susirūpinti savo sveikata ir pasižadėjo sau skirti daugiau dėmesio. Tuo tarpu asmenis treneris Audrius Kalvaitis kalbėjo apie sporto priklausomybę ir aiškinosi ribas, nuo kurios sportuojant galima sau pakenkti.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistė Jurgita Šaulytė detaliai paaiškino vandens svarbą paprastiems žmonėms ir sportuojantiems. Vėliau vyko diskusija su sporto klubų vadovais apie sporto ir sveikatingumo rinką Lietuvoje.

Organizatorių nuotr./Vilniaus sporto festivalis
Organizatorių nuotr./Vilniaus sporto festivalis

Sekmadienį „Active Training“ pranešimų zonoje vėl bus galima gilinti savo žinias. Paskutinę Vilniaus sporto festivalio dieną nuo 11.30 prasidės pranešimų sesija. Joje bus Sostinės krepšinio mokyklos inicijuota diskusija apie profesionalaus sportininko kelią. J.Girskio stuburo gydymo fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Rūta Burzdžienė atkreips dėmesį į vaikų kūno formavimąsi bei netaisyklingos laikysenos pavojus. Taip pat vyks diskusija apie tai, kaip nepasiekiamus tikslus paversti pasiekiamais. Tarp svečių bus viena geriausių Lietuvos kovotojų Julija Stoliarenko. Apie išmanią sveikatą papasakos Marius Šilenskis, apie kūno sandarą ir judėjimą kalbės Tomas Pavlovas, o kūno sudėtį ir svorį – Eimantė Jackūnaitė.

Organizatorių nuotr./Vilniaus sporto festivalis
Organizatorių nuotr./Vilniaus sporto festivalis

Šeštadienį toliau tęsėsi sporto ir sveikatingumo klubų mugė, kur visi, ypač vaikai, gali rasti norimą pramogą ar būrelį naujiems mokslo metams.

Festivalio scenoje ir turnyrų zonoje šeštadienį vyko įvairios treniruotės bei intriguojantis „Fitness Challenge“ turnyras.

Sekmadienį „Sosdinės dienų“ lankytojai ir sporto mylėtojai galės stebėti linijinių šokių festivalį, įvairių šokių studijų pasirodymus, dalyvauti intervalinėse treniruotėse. Festivalį vainikuos štangos spaudimo varžybos su Ironvytu.

Vilniaus sporto festivalį organizuoja VšĮ „Sveikas miestas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius