-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukiškių aikštėje prisišvartavo laivai: Vilniaus sporto festivalis kviečia pažinti buriavimą

Sostinės Lukiškių aikštėje visą savaitgalį netrūks veiksmo. Čia prasidėjo iki pat sekmadienio vyksianti aktyvaus laisvalaikio mėgėjų šventė – aštuntą kartą organizuojamas Vilniaus sporto festivalis. Šiemet jame didelis dėmesys skiriamas ir vandens sportui – „Gero vėjo klubas“ kviečia iš arčiau pažinti buriavimą.
Vilniaus sporto festivalyje iškilo buriavimui skirtas stendas
Vilniaus sporto festivalyje iškilo buriavimui skirtas stendas / „Gero vėjo klubo“ nuotr.

„Norime parodyti, kad Vilnius, o ne Klaipėda ar Kaunas yra buriavimo sostinė. Nepaisant to, kad mieste neturime vandens telkinio, vilniečių vaikai gali mokytis buriuoti ir tam turi puikias sąlygas, čia veikia Vilniaus buriavimo mokykla“, – 15min sakė „Gero vėjo klubo“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Pačiame sostinės centre vykstančiame renginyje iš arti galima apžiūrėti ir laivus, kuriais vaikai mokosi buriuoti Trakuose vyksiančiuose užsiėmimuose, čia prišvartuotas ir „Optimist“ klasės laivas, taip pat – olimpinės klasės sportinis „Laser“ laivas. Juo plaukė ir tokios buriavimo žvaigždės kaip aplink pasaulį prestižinėse „Volvo Ocean Race“ lenktynėse dalyvavęs Rokas Milevičius ar į Tokijo olimpiadą bilietą iškovojusi Viktorija Andrulytė.

Festivalyje dėmesys skiriamas ir kreiseriniam sportiniam buriavimui, čia eksponuojamas ir „Platu25“ jachtų klasės laivas.

„Ši „Itella TV3“ jachta yra buvusi Rygos, Brno, Bolonijos, Neapolio, Palermo senamiesčiuose, apsuko garbės ratą aplink koliziejų Romoje. Tačiau ji geriausiai atrodo Vilniuje“, – linksmai kalbėjo M.Klimantavičius.

Visi trys laivai prišvartuoti netikėtoje vietoje – Lukiškių aikštėje prie pat fontano. Pasak „Gero vėjo klubo“ atstovų, praeiviai jau dabar atkreipia dėmesį čia pristatomus laivus, užduoda įvairių klausimų apie buriavimą, tiek sportinį, tiek turistinį, domisi šia veikla. „Esame čia, kad atsakytume į visus klausimus. Būsime visą savaitgalį – užsukite“, – į renginį kvietė atstovai.

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius