-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 07

Į Lozaną išlydėta Lietuvos jaunimo olimpinė rinktinė

Antradienį iš Vilniaus oro uosto į Lozaną, kur vyks jaunimo žiemos olimpinės žaidynės, išlydėta pirmoji Lietuvos delegacijos dalis. Į šeštą kartą organizuojamą renginį išvyko 11 jaunųjų Lietuvos sportininkų, juos išlydėjo LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) kancleris Tomas Daukantas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, atletų artimieji ir žurnalistai.
Į Lozaną išlydėta Lietuvos jaunimo olimpinė rinktinė
Į Lozaną išlydėta Lietuvos jaunimo olimpinė rinktinė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Ankstų rytą į Šveicariją išvyko 3x3 ledo ritulininkai Linas Dėdinas, Joris Valčiukas ir Arturas Seniutas, priešpiet kitu reisu į jaunimo olimpines žaidynes išskrido biatlonininkai Viktorija Augulytė, Kamilė Jakubauskaitė, Luka Mackevičiūtė, Darius Dinda, Lukas Žukauskas ir Domas Jankauskas bei kalnų slidininkai Smiltė Bieliūnaitė ir Vakaris Jokūbas Lapienis.

„Išlydime jaunuosius sportininkus į varžybas, kurios, tikiu, padės kiekvienam tapti dar stipresniu, susirasti draugų. Sportininkų laukia įdomi edukacinė programa, bet varžybos, startai ir finišai – svarbiau. Nugalėkite save, parodykite, ką mokate ir ką galite, parodykite, kad mes ne iš kelmo spirti, kad galime aukštai iškėlę nešti Lietuvos vėliavą ir žiemos jaunimo olimpinėse žaidynėse“, – sportininkams sėkmės svarbiausiose karjeros varžybose linkėjo LTOK prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto narė D.Gudzinevičiūtė.

Sauliaus Čirbos nuotr./Į Lozaną išlydėta Lietuvos jaunimo olimpinė rinktinė
Sauliaus Čirbos nuotr./Į Lozaną išlydėta Lietuvos jaunimo olimpinė rinktinė

„Pasaulinė žvaigždė buvo maždaug jūsų amžiaus, kai savo rezultatais stebino sporto visuomenę. Kalbu apie Rūtą Meilutytę. Kiekvienas iš jūsų gali būti savo sporto šakos „rūtos meilutytės“, siekite to ir jums tai pavyks,“ – jaunimo olimpinę rinktinę motyvavo ŠMSM kancleris T.Daukantas.

Po oficialių kalbų olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė Lietuvos trispalvę įteikė žaidynių atidaryme mūsų šalies vėliavą nešiančiai S.Bieliūnaitei.

„Ačiū už pasitikėjimą, nešti vėliavą – didelė garbė. Aš jaučiuosi varžyboms pasiruošusi labai gerai, tikiu, kad visa komanda pateisins į mus dedamas viltis. Linkiu sau ir visai savo komandai sėkmės“, – sakė prieš metus Lietuvai Europos jaunimo olimpiniame festivalyje atstovavusi kalnų slidininkė S.Bieliūnaitė.

Likę keturi Lietuvos jaunimo olimpinės rinktinės nariai, snieglentininkas Motiejus Morauskas, lygumų slidininkai Eglė Savickaitė, Edvinas Šimonutis ir Irmantas Žilinskas, į Šveicariją atvyks sausio 16 dieną. Mūsų šalies rinktinė sudarys tik 0,1 procento visų dalyvių. Iš viso jaunimo olimpinėse žaidynėse Lozanoje varžysis 1800 atletų iš 75 valstybių.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynių atidarymas vyks sausio 9-ąją. Jau kitą dieną varžybas pradės 3x3 ledo ritulininkai. Visi trys lietuviai pateko į skirtingas tarptautines komandas. Jas sudaro po 11 aikštės žaidėjų ir 2 vartininkus. L.Dėdinas pateko į „Juodąją“, A.Seniutas – į „Rudąją“, o J. Valčiukas – „Mėlynąją“ komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius