Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 25

Į Varšuvą – ginti penkiakovės čempionų titulų, į kuriuos gviešiasi ir Donata Rimšaitė

Rugsėjo 1-8 d. Lenkijos sostinėje Varšuvoje vyks šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionatas. Jo metu Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis gins pernai iškovotus čempionų titulus
Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis
Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.


Per pirmąsias dvi dienas sportininkai kovos estafečių varžybose, tačiau šioje neolimpinėje  rungtyje Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės meistrai nedalyvaus. 
 
Pirmosios iš mūsiškių rugsėjo 3 d. kovas pusfinalyje pradės moterys, o jau rugsėjo 5 d. paaiškės 2014 m. pasaulio čempionė ir prizininkės.
Vyrai pusfinalio varžybas pradės rugsėjo 4 d., o nugalėtojai paaiškės po dviejų dienų.

Rugsėjo 7 d. vyks mišrios estafetės, kuriose dalyvaus ir Laura Asadauskaitė su Justinu Kinderiu. Kiekvienai šaliai mišrių estafečių varžybose gali atstovauti tik po vieną komandą.    
 
Apie artėjantį čempionatą kalbamės su Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generaliniu sekretoriumi Viačeslavu Kalininu.      
 
– Kiek mūsų penkiakovininkų dalyvaus pasaulio čempionate?

– Penki sportininkai: vilnietės Laura Asadauskaitė ir Lina Batulevičiūtė, kaunietė Gintarė Venčkauskaitė bei vilniečiai Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius. Čempionate bus ir jų treneriai Jevgenijus Kliosovas, Henrikas Eismontas, Andrejus Zadneprovskis ir Pavelas Makarovas. 
 
Kadangi čempionatas vyks netoliese, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija sudarė galimybę jį stebėti ir gausiai palaikymo komandai, kurioje – šiuolaikinės penkiakovės treneriai, žurnalistai, tie, kurie nėra abejingi mūsų mėgstamai sporto šakai. 
 
Palaikymo komandoje – ir garsus buvęs penkiakovininkų treneris Jurijus Moskvičiovas, jojimo treneris Romas Jakutis, kiti. Palaikymo komandoje bus 48-50 žmonių. Jie į čempionatą išvyks penktadienį ir tris dienas stebės finalines varžybas. 


– Kokius uždavinius federacija sportininkams? 

– Mums šiemet nesėkmingai susiklostė Europos čempionatas, kuriame likome be medalių. Penkiakovininkai yra pasirengę reabilituotis ir kovoti dėl kuo aukštesnių vietų. Žinoma, labai norėtume, kad Laurai Asadauskaitei ir Justinui Kinderiui pavyktų apginti pernykščius pasaulio čempionų titulus, tačiau tai padaryti bus labai sunku.  
 
Jiems planuojame vietas šešetuke, Gintarei Venčkauskaitei ir Linai Baliutevičiūtei – dešimta-penkiolikta vietos, o Lukui Kontrimavičiui, kuris šiemet ebiutuoja suaugusiųjų varžybose ir jam šis pasaulio čempionatas bus pirmasis, – patekti į finalą.
 
– Kas pagrindiniai mūsų varžovai?

– Jų daug. Moterų grupėje – Rusija ir jos lyderė Donata Rimšaitė, Anglijos, Vengrijos, Lenkijos penkiakovininkės, o vyrų – Rusijos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos, Kinijos, Pietų Korėjos sportininkai. 
 
– Kur penkiakovininkai rengėsi svarbiausioms metų varžyboms? 

– Kaune jiems surengta dviejų savaičių treniruočių stovykla, kuri dabar dar vyksta.  Kartu su mumis treniruojasi ir geriausieji Lietuvos fechtuotojai. Stovykla baigsis šią savaitę.   
 
– Kada pas penkiakovininkus prasidės atranka į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes?

– Kitais metais pasaulio čempionatu. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius