Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 31

J.Šiugždinienė imasi veiksmų: su latviais ir estais ruošiasi kreiptis į IOC

Ketvirtadienį švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė nuotoliniu būdu susitiks su už sportą atsakingais Latvijos ir Estijos ministrais dėl bendro kreipimosi į Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Pakviečiau kolegas aptarti bendrą kreipimąsi į IOC dėl rusų ir baltarusių sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose. IOC svarstymai stebina blogąja prasme, yra nesuprantami. Tuo metu, kai laisvos ir demokratinės valstybės telkiasi kovai su Rusija ir jai talkinančia Baltarusija, didina paramą Ukrainai, IOC ieško specialių Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo tarptautiniame sporte formų.

Pastangos grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas prisidengiant neutralumo šydu padeda Rusijos ir Baltarusijos propagandai palaikyti šių šalių kriminalinius režimus teigiant, kad ne visi mato Rusiją ar Baltarusiją agresorėmis. Mes su tuo nesutinkame ir nenorime, kad mūsų sportininkai būtų priversti dalyvauti varžybose su agresorių atstovais ir aukoti savo, ir savo atstovaujamų valstybių bei visuomenių vertybes“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė J.Šiugždinienė.

Su kolegomis iš Baltijos šalių planuojama aptarti kreipimosi akcentus. Taip pat planuojama kreiptis į Šiaurės ir kitas šalis prisijungti prie šio kreipimosi į IOC.

Tarptautinis olimpinis komitetas su prezidentu Thomu Bachu priešakyje 2022-ųjų vasario pabaigoje, Rusijai užpuolus Ukrainą, rekomendavo visoms sporto federacijoms suspenduoti rusus ir baltarusius.

Tas buvo padaryta, bet, artėjant Paryžiaus olimpinėms žaidynėms 2024-siais, iš IOC būstinės girdisi kitokia daina.

„Nė vienam sportininkui negali būti uždrausta startuoti dėl paso“, – tokias mintis reiškia IOC, o tai signalizuoja, kad ieškoma langų grąžinti šalių agresorių atstovus.

Latvijos olimpinio komiteto vadovas prabilo apie galimą boikotą, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė teigė, kad tai „nesvarstoma“.

„Aš nemanau, kad yra ieškoma specialių būdų priimti palankius sprendimus arba palengvinti rusų likimą“, – sakė D.Gudzinevičiūtė žurnalistams antradienį.

„Tema visiems svarbi, kasmet prieš visas olimpines žaidynes įvairūs olimpiniai sprendimai priimami ar brukami. Turiu galvoje ne tik Lietuvą. Mes irgi esame gavę raginimų boikotuoti. Normalu, nes olimpinės žaidynės pritraukia milijardus žiūrovų, jos rūpi visiems. Normalu, kad politikai nori padaryti įtaką ar įnešti aiškumo“, – taip apie politikų vis garsesnį kalbėjimą teigė D.Gudzinevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius