Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 22

Jaunieji Lietuvos šokėjai iškovojo pasaulio čempionato bronzą

Lietuvos jaunimo amžiaus grupės (16-18 metų) čempionai Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė džiugina ir stebina ne tik savo gerbėjus, bet ir visus šokio specialistus: vos prieš savaitę tapę Europos čempionato finalininkais ir užėmę penktąją vietą Europos standartinių šokių čempionate, šį savaitgalį 10 šokių pasaulio čempionate sportininkai lipo ant podiumo ir pasipuošė bronza.
Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė
Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė / LSŠF nuotr.

„Pasaulio čempionato bronza mus labai džiugina, – sakė K.Burneikis ir I.Šekaitė, – Nors mes tikėjomės finalo (finale šoka 6 geriausios čempionato poros), svajojome ir apie medalį, bet niekada negali žinoti, kaip susiklostys varžybos, kaip bus pasirengę konkurentai“.

Iš viso į Ukrainos sostinėje Kijeve vykusį pasaulio jaunimo čempionatą atvyko 37 poros iš tiek pat valstybių. Į Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) 10 šokių čempionatus turi teisę vykti po vieną geriausią valstybės porą.

Praėjusios savaitės antradienį Karolis ir Izabelė parskrido iš Moldovos sostinės Kišiniovo, kur šoko Europos čempionato standartinių šokių finale, tuomet dvi dienas treniravosi Kaune ir penktadienį išvyko į Kijevą. Ar po tokio intensyvaus fizinio ir psichologinio krūvio pavyks pailsėti – sportininkai turėjo aiškų atsakymą: „Ne“.

Lapkričio 16 d. jų laukia pasaulio Lotynų Amerikos šokių čempionatas Austrijos sostinėje Vienoje, į kurį Lietuva deleguoja dvi poras: kauniečius Karolį Burneikį ir Izabelė Šekaitę bei vilniečius Augustiną Trinkų ir Nedą Eleną Šalūgaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius