Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Justiną Kinderį Kataras ir žavėjo, ir stebino

„Šios varžybos buvo iš anksčiau pažadėtos ir suplanuotos. Dėl to į jas ir važiavau. Nors iš tiesų, vykau iš atostogų. Ir, suprantama, tokiu atveju jokių tikslų neturėjau. Nebuvo ir jokių treniruočių. Visi ten buvome tokie pusiau gyvi. Todėl savo pasirodymą vertinu visai gerai“, – kalbėjo iš „Champions of champions“ varžybų Katare grįžęs lietuvis penkiakovininkas, pasaulio čempionas Justinas Kinderis.
Justinas Kinderis
Justinas Kinderis / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Jis, surinkęs 5616 taškų užėmė penktąją vietą tarp penkiolikos dalyvių. Netikėtą pergalę iškovojo 23-ejų metų prancūzas Christopher Patte'as (5760 tšk.). Antrąją vietą užėmė kubietis Jose Figueroa (5720 tšk.), trečiąją – baltarusis Stanislavas Žuravliovas (5696 tšk.), o ketvirtąją – ukrainietis Pavelas Timoščenka (5636 tšk.). 

26 metų J. Kinderis fechtavimo varžybose buvo šeštas, plaukimo – aštuntas, jojimo – trečias, o šaudymo ir bėgimo – aštuntas.

„Mane vykti į Katarą pastūmėjo jo egzotika. Labai norėjau pamatyti tą kraštą, kuriame iki tol nebuvau buvęs“, – kalbėjo Lietuvos penkiakovininkas.

J. Kinderis prisipažino, kad Arabijos pusiasalyje buvo pirmą kartą. Jis neturėjo priekaištų varžybų organizatoriams dėl sąlygų. „Visų jų bazių lygis, aptarnavimas – labai aukštas. Viskas, kas gali būti gero tenai ir buvo. Žirgai – aukščiausios klasės“, – kalbėjo pasaulio čempionas.

Nelabai patiko tik karštas oras. J. Kinderis stengėsi saulėkaitoje būti kuo mažiau.

Organizatoriai pasirūpino ir sportininkų laisvalaikiu.

„Džipais surengė ekskursiją – safarį. Dvi-tris valandas pasivažinėjom dykumoje tarp nuo kalnų šlaitų. Tikrai buvo ir baisu, ir egzotiška. Ne tik pavežiojo, bet ir aprodė. Buvo nuvežę prie Saudo Arabijos sienos, parodė kur pumpuoja naftą, paaiškino kurio ten šeicho valdos“, – pasakojo penkiakovininkas.

„Miestas labai įdomus. Pastatai tenai naktį šviečia, kaip Kalėdų eglutės. Jie tikrai įspūdingi ir matosi, kad į juos investuotas ne vienas milijonas. Lyg ir norėtųsi tenai vykti atostogauti. Tik kiek stabdo vietos gyventojų religinis susivaržymas. Po varžybų norėjosi ir vyno taurę išgerti, bet pas juos tai labai nepriimta. Taip, turistai ten gali gerti alkoholį. Bet specialiuose viešbučiuose. O mes gyvenome sporto bazėse,  jose tikrai nieko panašaus nebuvo. Aišku eiti, specialiai ieškoti, nebuvo noro. Bet į akis krito alkoholio netoleravimas. Dar kas buvo keista, tai, kad jeigu nori patekti į paplūdimį, gali ten pakliūti tik per viešbučio teritoriją. Mūsų bazė neturėjo paplūdimio, tad teko eiti į viešbutį ir prašyti, kad leistų išsimaudyti“, – apie Kataro sostinę kalbėjo J. Kinderis.

Nors šalis spindi iš naftos suneštų milijardų prabanga, sportininkas teigė, kad kainos Katare nėra labai aukštos. Tiesa jam tenai daug ko pirkti neteko, bet kai ką palyginti pasaulio čempionas galėjo

„Važiavome taksi – kainavo panašiai, kaipo Lietuvoje.Kavą gėrėme – už tris puodelius sumokėjome gal 5-6 eurus“, – kalbėjo J. Kinderis.

Katare varžėsi ir 16 moterų penkiakovininkių. Lietuvių tarp jų nebuvo. Nugalėtoja tapo amerikietė Margaux Isaksen (5464 tšk.). 

Prizinis varžybų fondas buvo 15 tūkst. JAV dolerių. Vyrų ir moterų nugalėtojai gavo po 3 tūkst dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius