Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 12

Justinas Kinderis pateko į pasaulio čempionato finalą

Meksikoje vykstančio 2018 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato vyrų varžybų atrankoje dalyvavęs vienintelis lietuvis Justinas Kinderis tvirtai įveikė šį barjerą.
Justinas Kinderis
Justinas Kinderis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atrankos C grupėje plaukdamas vilnietis distanciją įveikė per 2 min. 9,64 sek. (22 vieta) ir pelnė 291 tašką. Fechtuodamasis 2017 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas laimėjo 17 kovų iš 27 (5 vieta) ir savo sąskaitą papildė 234 taškais. Tai leido bendrojoje grupės įskaitoje pakilti į 7-ąją vietą.

Bėgimo ir šaudymo rungtyje J.Kinderiui reikėjo tik išsaugoti poziciją pirmajame dešimtuke, tą lietuvis be vargo ir padarė. Distanciją jis įveikė per 11 min. 41,30 sek. (8 vieta) ir pelnė dar 599 taškus.

Galutinėje grupės įskaitoje tai leido užimti kelialapį į finalą garantuojančią 8-ąją vietą. J.Kinderis atrankoje surinko 1124 taškus, o finišo liniją ramiai kirto 9 sportininkų grupėje, kuri pelnė po 1124-1125 taškus, pasidalino 2-10 vietas ir visa pateko į finalą. Kiek nutolęs finišavo tik atrankos varžybų nugalėtojas gvatemalietis Charlesas Fernandezas (1133).

Kovą finale J.Kinderis pradės jau trečiadienį – vyks vyrų finalo fechtavimosi pagrindinis etapas. Taip pat trečiadienį Meksikoje vyks moterų finalo lemiamos rungtys.

Lemiamos vyrų kovos vyks rugsėjo 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius