-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 08

Kęstutis Navickas ir Akvilė Stapušaitytė vėl tapo Lietuvos badmintono čempionais

Vilniuje vykusiame Lietuvos badmintono čempionate išaiškinti ir apdovanoti pajėgiausi šalies badmintonininkai. Šiais metais čempionate dalyvavo 69 sportininkai iš 15 stipriausių Lietuvos badmintono klubų, tarp jų ir penki geriausi Lietuvos rinktinės nariai: Kęstutis Navickas, Akvilė Stapušaitytė, Gerda Voitechovskaja, Vytautė Fomkinaitė ir Povilas Bartušis, prieš savaitę sugrįžę iš Europos čempionato.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / badminton.lt nuotr.

Lietuvos čempionato metu daugkartiniai Lietuvos čempionai, olimpiečiai K.Navickas ir Olandijoje besitreniruojanti A.Stapušaitytė dar kartą įrodė, kad šiuo metu yra pajėgiausi šalies badmintonininkai.

Vyrų vienetų kategorijoje dominavo K.Navickas. Prieš porą savaičių Europos čempionate puikiai pasirodęs ir devintąją vietą užėmęs K.Navickas apgynė Lietuvos čempiono vardą, finale įveikęs šiuo metu paties treniruojamą Kazimierą Dauskurtą, rezultatu 21:9, 21:17. Trečioje vietoje liko jaunas issportininkas iš Kauno Markas Šamesas (treneris J.Špelveris), mažajame finale įveikęs kitą kaunietį Tomą Vaškevičių 21:13, 21:7.

Dėl įtempto olimpinės atrankos varžybų grafiko praėjusių metų Lietuvos čempionatą praleidusi sportininkė A.Stapušaitytė šiais metais užtikrintai įveikė pagrindines savo varžoves ir susigrąžino moterų vienetų kategorijos čempionės titulą. Dar prieš Europos čempionatą atsinaujinusi sportininkės trauma nesutrukdė jai finale įveikti klaipėdietę G.Voitechovskają rezultatu 21:8, 21:15. Praėjusių metų Lietuvos čempionė kaunietė V.Fomkinaitė (treneris J.Špelveris) šiais metais liko trečia. Trečiąją vietą ji iškovojo, įveikusi vilnietę Vaivą Žymantaitę.

Įdomu pastebėti, kad tiek vyrų finale susikovęs K.Dauskurtas, tiek V.Žymantaitė puikiai mūsų šalį atstovauja aukščiausio lygio pasaulio ir Europos kurčiųjų varžybose.

Vyrų dvejetų kategorijos čempionais tapo kartu besitreniruojantys K.Navickas ir P.Bartušis, finale nugalėję Alano Plavino ir Renaldo Šilerio duetą rezutatu 21:13, 21:11. Treti liko kretingiškis Edgaras Slušnys ir šakietis Mindaugas Dagilis, mažajame finale įveikę vilniečius Saulių Šaltmerį ir Vilmantą Pratusevičių.

Moterų dvejetų kategorijoje čempionėmis tapo jėgas čempionato metu suvienijusios olimpietė A.Stapušaitytė ir V.Fomkinaitė. Jų duetas finale atlaikė ir įveikė rimtą pasipriešinimą iš Klaipėdoje besitreniruojančių Rebekos Aleksevičiūtės ir G.Voitechovskajos. Susitikimas baigėsi rezultatu 21:19, 21:16.

Trečiąją vietą iškovojo kaunietės Indrė Petrulaitienė ir Rasa Šulnienė. Jos susitikime dėl bronzos medalių įveikė Kretingos-Palangos klubo „Smešas“ žaidėjos Vaidos Lekavičiūtės ir Vilniaus CBC klubo atstovės Aurelijos Pakšytės porą rezultatu 21:16, 21:17.

Mišrių dvejetų finale savo pranašumą įrodė P.Bartušis ir V.Žymantaitė įveikė kauniečių porą M.Šamesą ir V.Fomkinaitę. Daug gražių emocijų žiūrovams padovanojęs finalinis susitikimas baigėsi rezultatu 22:20, 21:17. Bronzos medaliais pasipuošė klaipėdiečių pora Karolis Eimutaitis ir G.Voitechovskaja, įveikę kretingiškius E.Slušnį ir Vaidą Lekavičiūtę rezultatu 21:8, 21:19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius