-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 14 /21:17

Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis – Europos čempionai

Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate Vengrijoje aukso medalius mišrių komandų estafetėje iškovojo geriausi mūsų šalies atstovai – olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir planetos čempionas Justinas Kinderis. Nors lietuviai pirmadienį prieš paskutinę bėgimo ir šaudymo rungtį nuo lyderių britų buvo atsilikę 22 sekundėmis, kaip visada galingai finišavę mūsų šalies penkiakovės meistrai džiaugėsi pirmenybių auksu.
Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis
Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis pasibaigus varžyboms surinko 1491 tašką, o antri likę britai Samantha Murray bei Josephas Evansas – 1488 taškus.

Fechtavimo rungtyje lietuviai su 220 taškų užėmė trečią vietą, plaukime liko aštunti (336 tšk.), o jojime buvo antri – 300 taškų.

Mūsų valstybės sportinininkai prieš lemiamą rungtį buvo antri tarp 12-os į porų. Nuo lyderių britų S.Murray ir J.Evanso jie į trasą išbėgo 22 sekundėmis vėliau, tačiau sugebėjo aplenkti visus varžovus ir finišavo trimis sekundėmis greičiau nei antrą vietą laimėję britai.

Trečioji vieta atiteko Ukrainos penkiakovininkams Irinai Chochlovai ir Dmitrijui Kirpulianskiui.

Antradienį pirmenybės finišuos moterų bei vyrų estafečių varžybomis, kuriose Lietuvos garbę ginti turėtų Linos Batulevičiūtės ir Emilijos Serapinaitės duetas.

VIDEO: Komandinių varžybų lemiama rungtis

Šalies vadovai sveikino Lietuvos penkiakovininkus Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę ir Justiną Kinderį, kurie Vengrijoje vykstančiame 2014 metų Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate mišrių estafečių varžybose iškovojusius aukso medalius.

„Jūsų pasirengimas, ryžtas ir kantrybė yra verti didžiausios pagarbos. Jūsų kova iki paskutinių akimirkų įkvepia visą Lietuvą, sutelkia mus visus stengtis dėl savo šalies ir garsinti jos vardą“, – Prezidentūros spaudos tarnybos pranešime teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė sportininkams palinkėjo nuoširdžiai pasidžiaugti auksine savo pergale ir pasisemti iš jos stiprybės būsimoms varžyboms.

„Jau esame beveik pripratę prie Lietuvos penkiakovininkų pergalių, tačiau puikiai suprantu, kad kiekviena pergalė ir kiekvienos varžybos reikalauja ilgo pasiruošimo ir sunkaus darbo. Nuoširdžiai dėkoju Jums už pastangas, kurių dėka garsėja mūsų šalis“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius

Vyriausybės vadovas teigė, kad jį žavi šalies sportininkų ryžtas bei meistriškumas, ir sveikino juos pasiekus puikių rezultatų aukščiausio lygio varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius