Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 31

Jaunieji Lietuvos beisbolininkai Europos čempionate kovos dėl medalių

Lietuvos jaunimo iki 21 metų beisbolo rinktinė šeštadienį išvyksta į Izraelį, kur vyks šios amžiaus grupės Europos čempionato varžybos. Komandos varžovai Izraelyje bus Rusijos, Ukrainos ir Izraelio rinktinės. Lietuvos rinktinės treneris Virmidas Neverauskas sako tikintis, kad komanda gali iškovoti medalius.
Vienas perspektyviausių jaunųjų Europos beisbolininkų Marius Balandis
Vienas perspektyviausių jaunųjų Europos beisbolininkų Marius Balandis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sunku pasakyti, kokio pajėgumo bus varžovai, bet dėl medalių tikrai galime kovoti“, – teigia treneris.

Pajėgiausi rinktinės žaidėjai – metikas Marius Balandis, besitreniruojantis ir žaidžiantis beisbolą Čikagoje, bei gaudytojas Kęstas Vilimas, karjeros beisbole siekiantis Baltarusijoje.

Jaunimo iki 21 metų čempionatas šiemet vyksta paskutinį kartą. Nuo kitų metų vyks jaunimo iki 23 metų Europos čempionatai.

„Svarstėme, ar dalyvauti, ar ne, bet nutarėme, kad reikia. Vyrų rinktinėje vyksta kartų kaita, o tokie čempionatai geriausiai parodo, kas yra pasiruošę žaisti rinktinėje“, – pažymi V.Neverauskas.

Jaunimo iki 21 metų rinktinė – ne vienintelė, kuri šiemet dalyvavo Europos čempionate. Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinė Europoje 2016 m. liko septinta, o jaunučių iki 15 m. rinktinė – šešta.

Jaunių rinktinės pasirodymą V.Neverauskas vertina labai teigiamai.

„Tarp aštuoniolikmečių likti septintiems Europoje yra labai geras rezultatas. Virš mūsų – tik geriausios beisbolo šalys Europoje. Aplenkėme anglus, pas kuriuos vien jaunimo programų finansavimas kasmet siekia milijoną svarų, švedus, rusus.

Tarp aštuoniolikmečių likti septintiems Europoje yra labai geras rezultatas. Virš mūsų – tik geriausios beisbolo šalys Europoje. Aplenkėme anglus, pas kuriuos vien jaunimo programų finansavimas kasmet siekia milijoną svarų, švedus, rusus.

Tai tikrai yra gerai. Be to, žaidėme be dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų“, – sako V.Neverauskas.

Tuo tarpu dėl jaunučių pasirodymo treneriui apmaudu. Jo teigimu, jei ne klaidos, ši rinktinė galėjo pretenduoti į medalius.

„Labai nepasisekė su rusais. Pralaimėjome 8:9, per pirmą kėlinį prasileidę 7 taškus. Mūsų metikas nesusitvarkė su nervais. Buvome prisiviję, bet po dar vienos klaidos pralaimėjom komandai, kurią galėjome įveikti. Būtume patekę į pusfinalį. Tačiau džiugu, kad po to 16:6 nugalėjome slovėnus ir likome stipriausiame divizione. Tai nėra blogai, bet galėjome dėl medalių pakovoti“, – sakė V.Neverauskas.

Apskritai beisbolo situaciją Lietuvoje V.Neverauskas sako vertinantis kaip sunkią. Anot jo, ypač trūksta aikštynų.

„Jaunučiai, pavyzdžiui, pralaimėjo vokiečiams, pas kuriuos ir atranka vaikų žymiai didesnė, ir bazės geresnės, ir finansavimas didesnis. O apskritai Lietuvoje labai trūksta aikštynų. Tačiau, nepaisant to, mūsų užauginami vaikai tikrai yra neblogo lygio. Tarkime, tas pats Marius Balandis išvažiavo į beisbolo mokyklą JAV. Džiaugiamės, kad bent žiemai bazę turime, „Sportimoje“ ją patys susitvarkėme, tai leidžia ir žiemą treniruotis. Dirbam su visais, kas ateina, ir dar pasiekiame neblogų rezultatų Europoje“, – sako treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius