Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 29

Lietuvos dviratininkai Dakaro ieškos Šveicarijos Alpėse

Rugpjūčio 18-22 dienomis lietuviai iš „Colibri Cycling“ Arnoldas Valiauga ir Eimantas Gudiškis mins dviračių Dakaru vadinamos „Epic“ serijos Šveicarijos etape. „Swiss Epic“ lenktynėse Alpių kalnais dviratininkai nuvažiuos 333 kilometrus ir visąlaik turės važiuoti kartu.
Arnoldas Valiauga ir Eimantas Gudiškis
Arnoldas Valiauga ir Eimantas Gudiškis / nuotr. organizatorių

„Epic“ serijos lenktynės išsiskiria tuo, kad dviratininkai savo ir technikos galimybių ribų ieško sudėtingiausiuose pasaulio takeliuose. Įspūdingos gamtos apsuptyje dviratininkai mina kartu su planetos MTB elitu. Šiemet čia su „Scott-Sram“ komanda dalyvaus pasaulio čempionatų ir olimpiadų nugalėtojas Larsas Forsteris su porininku Nino Schurteriu.

„Swiss Epic“ vyks 5 dienas ir turės visiškai naują maršrutą. Lenktynės vyks tarp Lakso Arosos ir Davoso. Ši vieta net vadinama Didžiuoju Šveicarijos kanjonu. Karibus primenantys ežerai ir baltomis viršūnėmis stūkstantys kalnai atrodo kaip tobula vieta atsipalaiduoti. Tačiau E.Gudiškiui ir A.Valiaugai to nepavyks padaryti net važiuojant pakalne.

Per dvi dienas – beveik pusantro Everesto

Lenktynėse dviratininkai per visas dienas turės įveikti 333 km ir surinks beveik 13 kilometrų sukilimo. Atrodo, kad per vieną dieną reikės nuvažiuoti ne tiek ir daug. Tačiau kilometrai drieksis specialiais MTB dviračių takais, atšiaurioje gamtoje ir net kalnų šlaitais. Vien pirmą dieną dalyviai pakils į beveik 2,5 km aukštį virš jūros lygio. Sudėtingi takai ir išretėjęs oras pasirūpins, kad laimėtų atkakliausia ir stipriausia komanda. A.Valiauga pernai dalyvavo panašaus formato lenktynėse Italijos kalnuose „Iron Bike“ ir jau moka ieškoti treniruotėms geriausių vietų Vilniuje.

„Neturim čia tokių kalnų, tai treniruojamės Antakalnio ir Santariškių miškuose. Tokiose varžybose gal net svarbiau nesukti galvos, sukti pedalus ir pakentėti. Tai yra universalu visame pasaulyje, o mes lietuviai mokam pakentėti“, – juokauja komandos dviratininkas A.Valiauga.

Šiai užduočiai dviratininkai pasirinko atitinkamus įrankius. Abu jie važiuos su anglies pluošto „Full“ tipo MTB dviračiais. E.Gudiškis Šveicarijai pasirinko būtent čia sukurtą „Scott Spark RC 900 SL AXS“.

Tik duetu

„Colibri Cycling“ komandos marškinėliai šviečia beveik visų Lietuvos MTB lenktynių podiumuose. Tuo tarpu A.Valiauga ir E.Gudiškis yra ryškiausi Lietuvos MTB maratonų lyderiai. Tačiau šios lenktynės ypatingos tuo, kad komandoje turi važiuoti būtinai du dviratininkai. Jie privalo minti kartu visą trasą.

„Turbūt ne man vienam sporte kartais kyla minčių, kodėl visa tai darau. Tiek MTB lenktynėse, tiek plente reikia daug kalbėtis su savimi, kad rastum visus motyvacijos likučius. Žinau, kad bus žymiai lengviau, kai galėsiu pasikalbėti ne tik su savimi, bet ir su Arnoldu“, – apie tokio važiavimo privalumus kalbėjo vienas geriausių šalies dviratininkų.

Pakentėti bus dėl ko. „Epic“ serijos varžybos ypatingos tuo, kad puikus pasirodymas čia lemia didesnius šansus patekti tarp MTB elito „Absa Cape Epic“ lenktynėse Pietų Afrikoje. Trasa driekiasi Vakarų kyšuliu, todėl vadinama „kalnų dviračių Tour de France“. Visos registracijos čia išgraibstomos per akimirką, o nespėjusieji turi laukti kitų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius