-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 20

Lietuvos šokėjai – keturių tarptautinių varžybų prizininkai

Praėjęs savaitgalis buvo ypač sėkmingas Lietuvos šokėjams – jie tapo čempionais, prizininkais ir finalininkais tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybose Rumunijoje, Italijoje, Lenkijoje ir Latvijoje.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva / Asmeninio archyvo nuotr.

Aukso medaliai iš Rumunijos

Šeštadienį Timišoaroje (Rumunija) vykusiose suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybose Lietuvos vicečempionai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa”) tapo nugalėtojais.

Antrą vietą užėmė Danijos atstovai Bjornas Bitschas ir Ashli Williamson, o bronzos medalius laimėjo Paolo Campigotto ir Alina Petre iš Rumunijos. Kita Lietuvos šokėjų pora Tomas Fainšilas ir Violetta Posmetnaya (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) užėmė penktą vietą. Grupėje varžėsi 53 poros.

Italijoje tapo vicečempionais

Dar vienos varžybos vyko Italijos mieste Olbijoje. Čia puikiai pasirodė suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės šokėjai Dmitryjus Buninas ir Polina Mamykina (Kauno „Dance Innovation Team”) – jie laimėjo sidabro medalius.

Geriausiai grupėje pasirodė Adamas Vasina ir Dagmara Novak iš Lenkijos, o trečią vietą užėmė Albanijos atstovai Salvatore Bellavita ir Ica Canu. Varžybose dalyvavo 71 pora.

Tų pačių varžybų profesionalų lygos Lotynų Amerikos šokių grupėje į finalą pateko ir penktą vietą užėmė Valerijus Osadčenko ir Sandra Kniazevičiūtė (Kauno „Sūkurys”).

Grupės čempionais tapo Daniele Sargenti ir Uliana Fomenko iš Italijos, antrą vietą laimėjo estai Juris Kaganas ir Anastasia Selivanova, o trečią vietą užėmė Čekijos atstovai Filipas Karasekas ir Sabina Karaskova. Grupėje varžėsi 11 porų.

Trys sidabro medaliai iš Lenkijos

Taip pat šį savaitgalį vyko tarptautinės sportinių šokių varžybos Mikolaikose (Lenkija), kuriose Lietuvos šokėjai laimėjo net tris sidabro medalius.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Kauno „Sūkurys” – Gargždų „Rolina”) tapo vicečempionais.

Pirma vieta atiteko lenkams Szymonui Kulisui ir Margaritai Zvonovai, o trečią vietą užėmė Oleksii Guzyr ir Rikako Ota iš Japonijos. Dar viena Lietuvos šokėjų pora Adomas Kielaitis ir Megė Šerniūtė (Klaipėdos „Žingsnis”) finale užėmė šeštą vietą. Grupėje varžėsi 13 porų.

Jaunimo grupėje puikiai pasirodė Karolis Michalas Tomeckis ir Austėja Bliujūtė (Kauno „Sūkurys”). Standartinių šokių grupėje jie laimėjo sidabro medalius nusileidę tik Mateuszui Brzozowskiui ir Justynai Mozdzonek iš Lenkijos bei aplenkę trečios vietos laimėtojus, lenkus Kacpera Czajka ir Oliwia Drozdz. Šioje grupėje varžėsi 22 poros.

Dar vieną sidabro medalį K. M. Tomeckis ir A. Bliujūtė laimėjo Lotynų Amerikos šokių grupėje. Pirmąją vietą laimėjo Mateuszas Dorotas ir Karolina Antczak iš Lenkijos, o trečią vietą užėmė Danylas Distergovas ir Dariia Marinesku iš Ukrainos. Grupėje varžėsi 22 poros.

Iš Latvijos parvežė bronzą

Lietuvos šokėjai dar vieną medalį parvežė iš tarptautinių varžybų Latvijos sostinėje Rygoje. Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Edvinas Ringys ir Aistė Survilaitė (Klaipėdos „Žuvėdra” – Mažeikių „Spindulys) užėmė trečią vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė latviai Denis Gudovsky ir Megija Dana Morite, o antrą vietą užėmė Everts Gulbis ir Elina Kalvane, taip pat iš Latvijos. Dar vieni Lietuvos šokėjai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno „Santaka”) užėmė ketvirtą vietą. Grupėje varžėsi 30 porų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius