Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 20

Lietuvos šokėjams – aukso ir sidabro medaliai Šiaurės Europos šalių čempionate

Savaitgalį Suomijos sostinėje vykusiame Šiaurės Europos šalių sportinių šokių čempionate puikiai pasirodė Lietuvos šokėjai – suaugusiųjų standartinių šokių grupės čempionais tapo Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Gargždų „Rolina“ – Kauno „Sūkurys“), o Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė (Vilniaus „Dileksa“) iškovojo sidabro medalius.
Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė
Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Trečioji vieta šioje grupėje atiteko Estijos šokėjams Andresui Liivui ir Kristinai Vahai.

Varžybose dalyvavo 23 poros.

Šio čempionato suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“) užėmė 5-ąją vietą. Grupės nugalėtojais tapo Martas Smolko ir Viktorija Puhovika iš Latvijos, antroji vieta atiteko Jurijui Kaganui ir Anastasijai Selivanovai iš Estijos, o trečiąją vietą užėmė vokiečiai Janas Dvoracekas ir Malika Dzumaeva.

Grupėje varžėsi 39 poros.

Dar viena Šiaurės Europos šalių čempionato finalininkų pora iš Lietuvos Danijilas Piazenko ir Fausta Timinskaitė (Klaipėdos „Žuvėdra“) jaunių II-oje Lotynų Amerikos šokių grupėje užėmė 5-ąją vietą.

Šios grupės, kurioje varžėsi 28 poros, čempionais tapo Leonardas Petkevičas ir Polina Tsepilova iš Latvijos, sidabras atiteko Danieliui Schmuckui ir Veronikai Obholz iš Vokietijos, o bronzos medalius laimėjo latviai Davis Rauza ir Melissa Besonova.

Šiaurės Europos šalių čempionate galėjo dalyvauti šokėjų poros tik iš šio regiono šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Islandijos ir Vokietijos.

Pasibaigus Šiaurės Europos šalių čempionatui, Helsinkyje vyko ir tarptautinės sportinių šokių varžybos, kuriose suaugusiųjų standartinių šokių grupėje dar kartą triumfavo V.Jakas ir G.Siriūnaitė. Šios grupės sidabro medaliai atiteko suomiams Jaakui Vainomaai ir Tainai Savikurki, o trečiąją vietą laimėjo Vasilijus Kirinas ir Ekaterina Prozorova iš Austrijos.

Šiose varžybose dalyvavo 61 pora.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius