Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 06

Lietuvos sportinių šokių čempionatas šiauliečių nesudomino

Šį savaitgalį Šiauliuose vyko 14-tasis atvirasis Lietuvos sportinių šokių čempionatas. Į vieną svarbiausių metuose tarptautinių turnyrų Šiaulių arenoje susirinko vos keturi šimtai žiūrovų. Daugkartiniai šalies čempionai L.Chatkevičiūtė ir D.Vėželis nesunkiai apgynė titulą.
Lietuvos čempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis
Lietuvos čempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis / Dance Sport nuotr.

Šalies pirmenybės, kuriose buvo dalijami reitingo taškai susirinko dalyviai ir teisėjai iš vienuolikos Europos valstybių. Per dvi dienas trukusias varžybas ant parketo sukosi daugiau nei šeši šimtai porų. Šokėjai varžėsi įvairių amžiaus grupių Lotynų Amerikos bei standartinių šokių klasėse.

Be didesnio vargo standartinių šokių varžybose nugalėjo daugkartiniai Lietuvos čempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis. Prieš daugiau nei savaitę Vokietijoje vykusiame pasaulio standartinių šokių čempionate ši pora užėmė 8-tą vietą, tačiau šalies pirmenybėse neturėjo sau lygių konkurentų. Antrąją vietą iškovojo latviai Andrejsas Rogovenko ir Anna Voroncuka, trečioji vieta atiteko lietuviams Evaldai Sodeikai ir Ievai Žukauskaitei.

Geriausiai Lotynų Amerikos šokių varžybose sekėsi aštuoniolikmečiams Jokūbui Venckui ir Jomantei Dapkevičiūtei. Jau dabar ši pora vadinama perspektyviausia Lietuvoje, o jų patekimas į varžybų finalą daugeliui buvo labai maloni staigmena. Ši pora vienintelė iš lietuvių pateko į finalą ir užėmė šeštą vietą. Vietas ant pjedestalo užėmė svečiai iš Suomijos ir Rusijos.

Pagrindinis varžybų organizatorius ir Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas Virginijus Visockas apgailestavo, kad Šiaulių arenoje vykęs čempionatas didelio žiūrovų susidomėjimo nesulaukė. „Šios tarptautinio rango varžybos buvo itin aukšto lygio. Į jį susirinko ne tik šokėjai iš 11 valstybių, bet ir atvyko pasaulio profesionalų Lotynų Amerikos čempionai Stefano di Filippo ir Olga Urumova. Į savo šalį pasikviesti tokias žvaigždes nėra lengva. Jų šou pasirodymą stebėjo daug šokio ekspertų iš užsienio. Deja, šiauliečiams šis renginys nepasirodė įdomus“, – pasakojo V.Visockas.

Lotynų Amerikos šokių žvaigždės surengs specialius seminarus Lietuvoje ir savo patirtimi dalysis su stipriausiais šalies šokėjais.

Anksčiau Lietuvos sportinių šokių čempionatai vykdavo Vilniuje, tačiau dėl brangios arenos nuomos ir kitų finansinių sumetimų buvo nuspręsta pirmenybes surengti Šiauliuose. Dėl to organizatoriams netgi kilo kuriozų. „Vienas iš teisėjų atskrido į Vilnių, nes tiesiog buvo įpratęs, kad čempionatas vyksta sostinėje. Šįkart Rygos oro uostas buvo kur kas arčiau nei Vilniaus, todėl visi teisėjai skrido į Rygą“, – sakė V.Visockas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius