Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 01 02

Olimpinės žaidynės keliasi į „Eurosport“ televiziją

Sporto mėgėjai gali tikėtis pokyčių olimpinių žaidynių transliacijose, kai įsigaliojo ilgametis 1,3 mlrd. eurų vertės sandoris tarp Tarptautinio olimpinio komiteto ir „Eurosport“ televizijos.
Šuoliai su slidėmis
Šuoliai su slidėmis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per savo motininę kompaniją „Discovery Communications“ žinoma sporto televizija „Eurosport“ įsigijo išskirtines teises rodyti olimpines žaidynes 50 šalių Europoje už 1,3 mlrd. eurų. Sandoris įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 dienos ir galios iki 2024 metų olimpinių žaidynių.

„Toks „Eurosport“ žingsnis yra dėsningas. Jie nori padidinti savo auditoriją“, – sakė Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas, bendravęs su „Eurosport“ atstovais šia tema.

Anot V.Vasiliausko, netrukus turėtų paaiškėti, kas nusipirks teisių paketą rodyti 2018 metų Pjongčango žiemos olimpines žaidynes ir 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes Lietuvos teritorijoje.

2016 metų olimpines žaidynes Rio de Žaneire lietuviai galėjo matyti per kelias televizijas: krepšinį rodė TV3, kitų sporto šakų varžybas – „Lietuvos ryto“ televizija, žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijas – LNK, o kabelinės televizijos „Viasat Sport Baltics“ žiūrovai galėjo stebėti visų sporto šakų varžybas.

Dabar jau „Discovery Communications“, su Tarptautinio olimpinio komiteto pritarimu, parduos licencijas kitose Europos šalyse, tarp jų ir Lietuvoje.

15min žiniomis, susidomėjimą transliuoti olimpines žaidynes mūsų šalyje yra vėl išreiškusios kelios televizijos, tarp jų ir LRT.

Savo ruožtu „Eurosport“ programos bus papildymas kabelinių televizijų žiūrovams. Olimpinės transliacijos nebus įgarsinamos lietuviškai, bet galima tikėtis daugiau laidų ir programų apie olimpines sporto šakas.

„Galėsime mėgautis tuo visus metus, nes turime visas televizines teises olimpiniam sportui“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė „Eurosport“ valdybos vadovas Pateris Huttonas.

Jis pabrėžė, jog olimpinių žaidynių populiarinimas prasidės nuo pirmųjų 2017 metų dienų, nes „Eurosport“ šiomis dienomis transliuos tradicines šuolių su slidėmis varžybas „Four Hills“ Vokietijoje.

„Olimpinės žaidynės keičia „Eurosport“ nuo to, kokiu mus buvo įprasta matyti iki to, kokiu mes siekiame tapti, – sakė P.Huttonas apie „Eurosport“, kuris iš 1989 metais įkurto nišinio kanalo išaugo į milžinišką tarptautinę sporto televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje