-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05

Pasaulio čempionate norintis dalyvauti Ž.Savickas priverstas lenktyniauti su laiku

Vasario viduryje gauta peties trauma sutrukdė stipriausiam Lietuvos žmogui Žydrūnui Savickui startuoti „Arnold Strongman Classic“ varžybos ir vis dar trukdo tinkamam pasirengimui pasaulio čempionatui. Vis dėlto galiūnas tikisi iki planetos pirmenybių pasiekti bent 90-ies procentų pajėgumą, o rugsėjį jau būti geriausios formos.
15min.lt redakcijoje vieši Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trauma nepaleidžia

Vasarį rengdamasis „Arnold Strongman Classic“ varžyboms Ž.Savickas patyrė kairiojo peties nervo traumą. Užspaustas nervas jam „atjungė“ dalį raumenų, dėl ko sportininkas negalėjo atlikti kai kurių pratimų.

Kaip sakė pats galiūnas, sportuoti jis galėjo, daugeliui sportininkui tokia bėda net netrukdytų dalyvauti varžybose, tačiau ne galiūnų sporte, kur tenka kelti paprastam žmogui sunkiai suvokiamus svorius.

Balandžio pradžioje Didysis Z tikėjosi žinoti, ar galės dalyvauti planetos pirmenybėse Botsvanoje gegužės 20-28 dienomis, tačiau dar nėra dėl to užtikrintas. Pastarąsias tris savaites jau rimtai besitreniruojantis (atliekantis galiūnų rungtis) Ž.Savickas 15min teigė, kad daro viską, ką gali.

„Noriu grįžti į varžybas, tad tenka derinti reabilitaciją su pasirengimu varžyboms – procesas yra sudėtingas. Kai kurias rungtis galiu daryti pilna jėga, kitas – dar silpnai“, – 15min pasakojo Ž.Savickas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žydrūnas Savickas

Palankus pasaulio čempionatas

Galbūt lietuvis ir praleistų 2017 metų planetos pirmenybes, tačiau lenktyniauti su laiku Ž.Savicką ragina ir geros žinios iš varžybų organizatorių. Patekus į finalą lauktų jam parankios rungtys, tad šansai pasirodyti puikiai yra nemaži.

„Pasirengti 100 procentų galimybės nėra, tačiau rungtys žada būti man palankios – kiek esu dalyvavęs, taip dar nėra buvę. Aš dėl to labai noriu pasiruošti, žiūrėsime, kaip pavyks. Dar dvi savaites laukia intensyvios treniruotės ir testavimas, žiūrėsiu, ar pakaks laiko pasiekti bent 90-imt procentų formos. Tada bus aiškiau, tačiau tikslas – dalyvauti.

Mano kojos bus 120 procentų pajėgumo, tačiau kaip bus su viršutine dalimi, aš nežinau. Kai turi nervų problemą, labai sunku prognozuoti“, – kalbėjo galiūnas.

Rungtys dar nėra oficialiai patvirtintos, tačiau Ž.Savickas žino, kad tai greičiausiai bus pritūpimų rungtis, štangos atkėlimas, vilkiko tempimas, akmenų sukėlimas, didelio svorio grandinės vilkimas ir Vikingo spaudimas pečiams.

Mano kojos bus 120 procentų pajėgumo, tačiau kaip bus su viršutine dalimi, aš nežinau. Kai turi nervų problemą, labai sunku prognozuoti.

„Trauma pritūpime netrukdys, akmenys sukėlime yra per lengvi, kad trukdytų, grandinės vilkime ir vilkiko tempime irgi netrukdys. Tik Vikingo spaudime ir atkėlime trukdys. Tačiau čia yra finalo rungtys, į kurį dar reikia patekti. Kvalifikacijos rungčių dar nežinau, tačiau aš tikiuosi, kad per likusias šešias savaites sugebėsiu pasiekti tokią formą, kad traumos padarinius kuo mažiau jausčiau“, – apie būsimą kovą pasakojo galiūnas.

Laukia intensyvi vasaros pabaiga ir ruduo

Jeigu viskas seksis gerai, nepriklausomai nuo pasaulio čempionato, Ž.Savickas formos piką šiemet turėtų pasiekti rugpjūtį-rugsėjį. Tuomet laukia net trejos varžybos – pasaulio veteranų čempionatas (rugpjūčio 6 d. Belfaste), Lietuvos pirmenybės (rugsėjo 10 d. Panevėžyje) bei didžiulis „Giants Live“ renginys Mančesteryje (rugsėjo 30 d.).

„Tai bus didžiausias kada nors buvęs renginys galiūnų sporte. Mančesteryje bus pilna 20 tūkst. žmones talpinanti arena. Ji tikrai bus pilna, nes jau per pirmąją dieną buvo parduota 5 tūkst. bilietų“, – pasakojo Ž.Savickas.

Iki šiol „Giants Live“ varžybos būdavo rengiamos kitokiu formatu – vykdavo keli etapai, pagal kuriuos stipriausi galiūnai patekdavo į kitų metų pasaulio čempionatą. Šiemet nuspręsta surengti šių varžybų finalinį etapą, o tam pasirinkta Anglija, kurioje pastaruoju metu galiūnų sportas itin išpopuliarėjo.

Pabandžius paieškoti bilietų į rugsėjo 30-osios renginį Mačesteryje, internete organizatoriai teigė, kad liko vos 1 proc. bilietų. Tai tikrai įspūdingas pasiekimas galiūnų sportui šalyje, kur dominuoja futbolas, boksas ir kitos sporto šakos. Mančesterio arenoje nuolat vyksta svarbiausios bokso pasaulio kovos – čia planuota ir Vladimiro Klyčko bei Tysono Fury dvikova.

„Anglijoje jie užsiaugino tokią auditoriją, kad surengti varžybas su 20 tūkst. žiūrovų yra vieni niekai. Labai būtų įdomu sudalyvauti tokiame renginyje, todėl galvoju iki rugsėjo palaikyti formą“, – planais dalijosi Ž.Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius