Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 25

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate Berlyne startuos aštuoni lietuviai

Birželio 29 – liepos 5 dienomis Vokietijos sostinėje Berlyne vyksiančiame šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionate dalyvaus gausi Lietuvos sportininkų delegacija.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmosios į kovą birželio 30 dieną stos Lina Batulevičiūtė ir Ieva Serapinaitės. Jos dalyvaus moterų estafečių varžybose.

Trečiadienį (liepos 1 d.) vyrų asmeninių varžybų atrankoje startuos Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius, o ketvirtadienį moterų atrankoje – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė, Karolina Gužauskaitė ir Emilija Serapinaitė. Penktadienį vyks vyrų varžybų finalas, o šeštadienį – moterų.

Pasaulio čempionatas baigsis sekmadienį mišrių estafečių varžybomis, kuriose dalyvaus L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis. Šioje rungtyje mūsų sportininkai gins pasaulio čempionų titulą.

Daugiausia medalių planetos pirmenybėse asmeninėse varžybose yra iškovojusi Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė – ji 2013 metais tapo čempione, 2009 – iškovojo sidabrą, o 2007 ir 2011 – bronzos medalius.

2010 metais sidabrą moterų varžybose Lietuvai iškovojo dabar Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė.

Vyrų varžybose 2013-aisiais pasaulio čempionu tapo Justinas Kinderis, kuris 2010-aisiais džiaugėsi ir bronza.

Po vieną aukso ir bronzos medalį – atitinkamai 2004 ir 2006 metais – iškovojo Andrejus Zadneprovskis, o 2006-aisiais pasaulio čempionu tapo Edvinas Krungolcas.

Komandinėse varžybose planetos pirmenybėse geriau sekėsi Lietuvos vyrams, kurie 2006 ir 2010 metais iškovojo auksą, o 2002 – bronzą. Be to jie 2002 ir 2008 metais laimėjo sidabro medalius estafetės varžybose.

Be čempionų titulų praėjusiais metais mišrių estafečių varžybose lietuviai iškovojo ir du bronzos medalius 2010 bei 2011 metais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius